Clarion Hotels

Clarion Hotel Ernst Kristiansand

Kristiansand, Norge

Clarion Hotel Ernst er et tradisjonsrikt konferansehotell i Kristiansand. Hotellets 150 år lange historie preger arkitekturen og interiøret som møter deg fra første stund. Vi byr på alt fra en opplevelsesrik overnatting til skreddersydde konferanser

Clarion Hotel Ernst byr på en levende atmosfære preget av møtet mellom det tradisjonelle og det moderne. Vi har tatt det ypperste innen moderne, internasjonal interiørdesign og spennende samtidskunst, og kombinert det med byggets unike arkitektur. Dette skaper en unik atmosfære som forsterkes av de ansattes lidenskap for hotelldrift.

Clarion Hotel Ernst er opptatt av at du som gjest skal ha et sunt opphold noe du har alle muligheter til i vår nye relax-avdeling  Her finner du et bredt utvalg av topp moderne treningsapparater, steambad, badstu og isdusj. Relax-avdelingen er åpen fra tidlig morgen til sen kveld, slik at du alltid kan trene eller slappe av når det passer deg.

På Clarion Hotel Ernst ønsker vi å glede alle sansene. I vår vakkert utsmykkede restaurant Speilsalen byr vi på spennende mat med utgangspunkt i råvarer du kjenner og tilbereder den med inspirasjon fra Middelhavet og Asia.

Vi kjenner Sune Nordgren fra hans tid som direktør på Nasjonalmuseet. Blant alle hans spennende prosjekter finner vi nå også intet mindre enn tanken om å redefinere begrepet ”hotellkunst”! 

Vårt kjøkken har lang erfaring med kulinariske tradisjoner til de fleste anledninger. Sammen med vår erfarne kjøkkenstab serverer vi smakfulle retter til lunsjbordet, a la carte menyen og dagens tre-retters middag.

Vi har et bredt utvalg innenfor mat, drikke og underholdning og våre imøtekommende medarbeidere skreddersyr totalpakker i samarbeid med deg for alle typer arrangement. Legg din konfirmasjon, fødselsdag, bryllup, firmafester eller kick off til Clarion Hotel Ernst. Snakk med oss om det lille ekstra som vil skape en uforglemmelig opplevelse.

Restaurant Clarion Hotel Ernst Kristiansand
Restaurant Speilsalen

Mangt et fornemt hotell over det ganske land har nok en eller annen gang misunnelig skuet til Clarion Hotel Ernst i Kristiansand og Speilsalen. Hotellets nye kjøkkensjef Jens Eide har bakgrunn fra Arakatakka og Feinsmecker i Oslo og er kjent for å løfte matopplevelsen til et internasjonalt nivå.

Speilsalen stod i sin tid ferdig som en bryllupsgave fra direktør Georg Probsthahn til sin kjære Agathe på deres 15-års bryllupsdag. Hans visjon om å gjenskape noe av fortidens storhet, og den svenske kunstneren Axel Bjørling Sands stødige pensel, skapte til sammen det unike uttrykket som er like fantastisk den dag i dag.

Sand er blitt omtalt som en av de fineste kunstnere på sitt felt fra perioden omkring århundreskifte. Han var blant annet med på å dekorere slottet i 1905, og ryktene ville ha det til at han selv var av kongelig slekt – etter et lite sidesprang fra det svenske kongehuset.

I 1958 ble Sands verk restaurert i forbindelse med hotellets 100-års jubileum. Da ble oppgaven betrodd en annen av sin tids store kunstnere, nemlig Edvard Vigebo. Utallige timer ble brukt i det møysommelige arbeidet, mens Vigebo lå på ryggen på et stillas og gikk over hver detalj av takmaleriene.

Conference Clarion Hotel Ernst Kristiansand
Konferanse

Et godt møte fordrer gode lokaliteter, nøye planlegging, teknisk utstyr av høy kvalitet, samt et serviceinnstilt og kompetent personale. Vår erfarne stab har lang erfaring med gjennomføring av store og små konferanser.

Hotellets konferansefasiliteter ligger på to plan med god tilgjengelighet og oversikt for gjester og personell. Trådløst internett er installert over hele hotellet, naturligvis med fri tilgang, og i tillegg er fastnett tilgjengelig for alle foredragsholdere. I alle møterom finnes også vår servicetelefon dersom du skulle få problemer: Løft røret – vi svarer.

Clarion Hotel Ernst har kapasitet fra 2 til 200 personer, med fleksible romløsninger for plenumssalen og grupperom i umiddelbar nærhet.
Konferanserom

Lokalene Beat

Lokalene Beat er vårt mest iøynefallende styrerom og beliggende rett ved lobbyen. Fra det massive bordet, til Bård Breiviks kunstverk i stål, og de moderne tekniske løsninger: Beat skaper en helt unik og inspirerende ramme rundt et møte eller en presentasjon. Beat tar inntil 18 personer og kan også benyttes som et chambre séparée.

Lokalene Shuffle

Lokalene Shuffle passer utmerket til store og små kurs, konferanser, selskap eller teambuilding. Med enkle grep kan denne kurssalen omgjøres til en flott ”røff og tøff” bankettsal. Legg din festmiddag eller ditt julebord her. Shuffle er på 200 m2 og kan deles i to lokaler, Shuffle 1 og Shuffle 2. Track-lokalene ligger i tilknytting til Shuffle og er tilrettelagt for mindre kurs og konferanser, foredrag, møter og lignende. Disse moderne møterommene byr på lyse og stilige omgivelser. Vårt personal vil selvsagt tilrettelegge bordoppsett og andre ønsker i forkant av arrangementet.

Lokalene Playlist

I lokalene Playlist finner du 7 møtelokaler (i1-4) som setter en profesjonell og spennende ramme rundt ditt møte. 4 av møtelokalene kan tilpasses dine behov med alternative oppsett: kino, u-bord, klasse og møtebord. Rett over korridoren finnes 3 styrerom (i5-7) med eget området for kaffe- og fruktbuffet.

Max Volume

Max Volume er vår nye plenumsal. Lokalet er på 310 m2 og tar totalt 250 personer i klasserom. Lokalene kan deles opp i 2 like deler, Volume 1 og Volume 2. I direkte tilknytning til Volume vil det være et mindre grupperom: Mute 1.

Utenfor storsalen er det et mingleområde på 250 m2 egnet for pauser og stands.

 

Clarion Hotel Ernst

Web: www.clarionernst.no

Engelsk: www.clarionernst.com

Rådhusgt. 2 4664 Kristiansand Norge Telefon: +47 38 12 86 00
Fax: +47 38 02 03 07

WeCare er en viktig del av bedriftskulturen og tenkemåten hos Nordic Choice. Vi arbeider langsiktig for å skape en miljøvennlig virksomhet for både mennesker og miljøet rundt oss. Alle våre hoteller er derfor miljøsertifisert i henhold til den nordiske standarden Svanen samt den internasjonale miljøstandarden ISO 14001. I tillegg oppmuntrer vi alle våre gjester til å velge en sunn livsstil og informerer om våre tilbud i resepsjonen.