Ert bröllop är troligen en av de viktigaste gemensamma dagarna i era liv. Att bjuda in nära och kära att dela den stunden är för många givet, medan andra helst håller det intimt. Vilken storlek ni vill ha på ert bröllop är självklart helt upp till er själva, men hur ni än gör är det viktigt att ni börjar planera och fixa långt i förväg innan den stora dagen.

Att tänka på vid bröllop

Så fort ni vet ungefär hur många gäster ni väntar er att få kan ni börja kolla efter lokal. Om ert bröllop ska äga rum i en kyrka är det endast festlokal och eventuella sovplatser för gäster som behöver hittas, medan ni som vill ha en borgerlig vigsel även bör hitta en plats för denna om ni inte önskas vigas på kommunens valda plats.
Många väljer att hålla sitt bröllop på ett hotell, vilket är en väldigt bra idé. På ett hotell kan ni nämligen samla ihop flera om inte alla, av de komponenter ert bröllop kommer ha. Vigseln kan hållas här om ni kommit överens med vigselförrättaren. Har hotellet restaurang kan ni även beställa maten som ska serveras därifrån samt hyra de lokaler ni behöver för middag och dans. Har ni många gäster som kommer långt ifrån och ska erbjuda dem övernattning är ett hotell självklart också ett bra alternativ.
Ni bör ta kontakt med det hotell ni vill vara på i så god tid som möjligt, särskilt om ni önskar att gifta er under en populär säsong, t.ex. sommaren. Goda tidsmarginaler ger också större möjlighet för godare planering. Ni kan då t.ex. i lugn och ro ensamma, eller tillsammans med en representant från hotellets restaurang, komma fram till en meny för kvällen.
Vill ni ha underhållning på ert bröllop är det också bra att planera detta. Förväntar ni er att några utav era vänner ska hålla tal? Förvarna dem i så fall om det! Är det ett speciellt band ni vill ska spela eller skulle ni vilja ha en viss DJ är det klokt att även boka in sådana i god tid. Fotograf är också bra att fixa långt i förväg. Kom ihåg att om ni ska hålla vigseln på ett hotell, så kan ni be dem om hjälp med sådana här saker. Anordnar de ofta bröllop har de troligen goda kontakter.
Sist men inte minst bör ni skicka ut era inbjudningar med god tidsmarginal inför bröllopet. Det är bra om era gäster hinner boka in datum och förbereda sig i god tid. Dessutom hjälper det er att planera mat, dryck, sittplatser och dylikt.