150 nättter

Jag uppskattar att jag spenderar inte mindre än 150 nätter per år i hotellrum. Min erfarenhet går långt utöver den ordinarie hotellgästen och jag jämför gärna olika hotell och hotellkedjor mot varandra.

Med tiden har jag utvecklat ett antal knep för att se till att min hotellövernattning är bekväm. Till exempel, efter bokning utav ett rum på nätet, följer jag genast upp med ett telefonsamtal till hotellets concierge. Mitt mål: att se till att rummet passar mig.

Om du är på ett flygplatshotell kommer du att märka att det finns ett stort antal former och typer utav rum inom en rad standard-eller deluxerum. Ibland vill jag se till att det finns ett stort arbetsbord, ibland vill jag ha ett extra rum med en spjälsäng för min son. Och eftersom han är mer än sex meter lång, ser jag alltid noga till att be om en king size-säng.

Det skadar aldrig att fråga om du har ett särskilt behov i åtanke när du checkar in, oavsett om det är en specifik vy, en större soffa, ett minikylskåp (inte alla hotell erbjuder dem), eller ett rum på bottenvåningen, även om det bara är en skål med frukt. Det är förvånande hur mycket ett hotell i allmänhet kan göra och kan ge dig när du kommer dit.

En nyckel till att få vad du vill är ett övertygande argument för det. Det är de människor som tenderar att ha en bra anledning som får vad de vill, oavsett om det blir ett större rum eftersom du kommer att ha möte med människor i ditt rum eller du firar en födelsedag eller en årsdag.

Jag brukar inte begära en uppgradering om något är mycket fel med rummet jag har noterar att medlemmar av goda lojalitetsprogram kan få regelbundna uppgraderingar utan att behöva fråga.

Under hela min vistelse ser jag till att vara trevlig mot concierge. Det är regel nr 1 enligt mig och glöm inte att ofta kommer att stanna vid conciergedisken och tacka personalen efter en rekommendation har lönat sig.

Sådan positiv förstärkning leder oftast till resultatet i att concierge-personal som erbjuder bättre service och sightseeingråd under min resa och det kan bidra till att öppna upp en hel rad nyra accesspunkter i staden. Det kommer även ge personalen bättre ledtrådar om vad det är du letar efter.

Om conciergne har utfört ett viktig uppdrag till dig så dricks honom/henne gärna direkt, men att ge dricks vid slutet utav vistelsen är också helt acceptabelt.

Den bästa servicen jag har fått vid en konferens i södra stockholm är på Körunda hotell, väl värt alla dina besök.