thailand

Resor till Thailand

Kulturskatter och mytiska paradisstränder

Thailands stränder är mytiska: höga palmer vinkel över pärlemorskimrande sand, korall trädgårdar frodas i de grunda haven och strandpartierna som frikostigt smörjs med alkohol och annat roligt. Med en lång kustlinje (ja, faktiskt, två kuster) och djungel-toppade öar förankrade i azurblå vatten, är Thailand en tropiskt tillflyktsort för såväl hedonisten och eremit, prinsen och även fattighjon. Och mellan det kyssande havet och himlen uppenbarar sig dramatiska kalkstensberg. Detta paradis erbjuder en varierad meny på äventyr. Surfia på Bang Saphan Yai, dykning med valhajar i Ko Tao, skalning av Sea Cliff s av Krabi, lära sig att kiteboarda i Hua Hin, relax på en kurort i Ko Samui och festande på stranden där sanden möter havet.

Buddhism & kulturskatter

thailand-upplev-resa
Den himmelska världen är en nära förtrogen i denna buddhistiska landet, där religiös hängivenhet är en färgstark och allestädes närvarande skådespel. Glimmande tempel och gyllene Buddhastatyer ram både på landsbygden och moderna landskap med överflöd. Forntida Banyan träd högtidligen insvept i heliga trasa för att hedra bosatt sprit, fortune-föra helgedomar dekorerar ödmjuka nudel hus samt monumentala gallerior, medan krans-festooned instrumentpaneler avvärja trafikolyckor. Den thailändska pågående dialog med de gudomliga förankrar dag till dag kaos till en solid bas av lugn. Besökare kan gå in på samtalet genom meditation reträtter i Chiang Mai, bullriga religiösa festivaler i nordöstra Thailand, fredliga underjordiska helgedomar grotta i Kanchanaburi och Phetchaburi eller natursköna tempel kulle i norra Thailand.

Maten

thai-food
Oavsett vad drar du till land först kommer en thailändsk måltid hålla dig fast. Adored runt om i världen, uttrycker thailändska köket grundläggande aspekter av den thailändska kulturen: det är generös och varm, utåtriktad och nyanserat, uppfriskande och avslappnad. Och det är mycket mer delikat i sin naturliga miljö. Varje Thai skål bygger på färska och lokala råvaror – från stickande citrongräs och svidande chili till fyllig skaldjur och knaperstekt kyckling. Med ett tropiskt överflöd, en varierad nationellt meny uppbyggd kring de fyra grundläggande smaker: kryddig, söt, salt och surt. Och sedan finns det regionala skillnader, som de drivs resenärer på ett äta rundtur i Bangkok nudel skjul, paviljonger skaldjur i Phuket, burmesiska marknadsstånd i Mae Hong Son och läckra tropiska frukter överallt. Matlagningskurser avslöjar enkelheten bakom till synes komplicerade rätter och mastering marknaderna blir en viktig färdighet.

Klimatet

thailand-resor-flod
Thailand är till stor del tropisk, så det är varmt och fuktigt året runt med temperaturer i 28-35 ° C område (82-95 ° F), en grad av lättnad lämnas endast i bergen i norra Thailand. Den noggranne betraktaren kommer dock notera tre säsonger:

Svalt: Från november till slutet av februari, inte regn det inte mycket och temperaturen är som lägst, men du kommer knappast att märka skillnaden i söder och behöver bara packa en tröja om det vandring i de norra bergen, där temperaturen kan falla så låg som 5 ° C. Detta är den mest populära tiden att besöka och i synnerhet runt jul och nyår eller på kinesiska nyåret några veckor senare kan hitta flyg och boende bli dyrt och svårt.

Varmt: Från mars till juni Thailand swelters i så höga temperaturer som 40 ° C (104 ° F). Pleasant nog när man sitter på stranden med en drink i handen, men inte den bästa tiden på året att gå templet-trampade i Bangkok.

Regnigt: Mellan juli och oktober, även om det egentligen bara drar igång i september drabbades tropiska monsuner större delen av landet. Detta betyder inte det regnar non-stop, men när den gör det rinner och översvämningar är inte ovanligt.

Det finns lokala avvikelser från dessa generella mönster. I synnerhet har den sydöstra kusten av Thailand (inklusive Ko Samui) regnen omvända, med högsäsong är maj-oktober och den regniga lågsäsongen i november-februari.

Att flyga till Thailand

Alla större flygbolag i varje land flyger till Thailand. Bara välja datum för din resa och gå till webbplatsen för något större flygbolag enkelt boka din flygresa. De flesta flygningar kommer att flyga till Bangkok, men du kan också välja att flyga till Chiang Mai och Phuket. Vissa vägar flyga till Phuket utan uppehåll i Bangkok.