Petter Stordalen

Fortsätter satsa i Sverige
Petter_Stordalen

Hotellkungen från Norge, Petter Stordalen kommer den närmaste tiden att satsa ytterligare 5 miljarder kronor i den svenska hotellnäringen. Petter menar att Sverige är det bästa landet att investera i. Här betyder fortfarande ett handslag att man ingår en överenskommelse som skall hållas, säger Petter Stordalen till GP i den här artikeln.

Efter succen med Clarion Hotel Post i Göteborg som har slagit alla tidigare rekord i omsättniungsmål, nästan 300 miljoner – ett mål som man inte trodde skulle vara möjligt att nå förrän 2017.

Hotel Post invigdes i januari och har haft inkörningsproblem. Personalstyrkan och vissa lokaler har varit för små och för få i förhållande till gästantalet.

– Post har varit ett äventyr och succén är nästan för våldsam för oss. Våra förväntningar var en omsättning på 197 miljoner nästa år och 2017 skulle vi ha 276 miljoner. Men vi är där nästan redan nu. Nästa år tror jag på en omsättning på 300 miljoner kronor.

Förutom kedjan Clarion, har Petter flera andra brands att utöka under namnet Nordic Choice Hotels – Quality Hotels, nordic, Comfort Hotels, Quality Resorts samt Clarion Collection.