Anordna kick-off

Kick-off brukar hållas på större företag en gång om året. En kick-off är ett sätt att få alla medarbetare att lära känna varandra bättre, något som kan vara svårt under tiden man arbetar. En kick-off kan bestå av många olika delar, men ofta brukar företaget åka iväg någonstans tillsammans och hitta på annorlunda aktiviteter.

En förutsättning för att en kick-off ska bli så lyckat som du vill är att alla kan delta. När du planerar en kick-off är det viktigt att börja i tid. Det gäller att hitta ett hotell eller annat alternativ till övernattning där alla får plats. Miljön får gärna vara något annorlunda så att det inte känns som vanligt.

Aktiviteter på kick-off’en

En kick-off kombineras ofta med andra aktiviteter för företaget. Det kan vara till exempel en planeringskonferens för att bestämma hur det kommande året ska se ut, eller teambuilding-övningar för att de anställda ska lära sig samarbeta på ett bättre sätt. Det kan även vara roliga övningar som att paddla kanot tillsammans eller lära sig något nytt som att blåsa glas.

Våra tips: Konferens i Stockholmhotell Stockholm, Clarion. Bli inspirerad på Sign. Läs mer om konferenser. Events. Konferens i Göteborg.

Om du som ansvarig på företaget känner att du inte har så gott om tid för att planera en lyckad kick-off finns många bra alternativ. Många företag arbetar enbart med att anordna denna typ av evenemang. De brukar vara skickliga på att hitta på annorlunda och uppskattade aktiviteter för en kick-off.

Innan du planerar företagsmötet

Innan du börjar planera, oavsett om du kommer ordna allt själv eller hyra in ett bolag att göra det, finns det ett par saker att kolla upp. Det är viktigt att veta hur många som kommer delta – välj en helg eller vecka där så många som möjligt kan vara med. Ta reda på om någon har allergi mot något. Det finns många olika typer av matallergier, så det är viktigt att se till att det finns något för alla att äta. En annan vanlig allergi är pollenallergi. Det är kanske inte allt för lyckat att planera en kick-off mitt ute i skogen under sommarmånaderna om flera av de anställda har problem med sin pollenallergi.