Allt om hotell – en guide i övernattning

Afternoon Tea

[Total: 0    Average: 0/5]

Afternoon Tea är en mindre, fast omfattande, måltid som serveras på kvällen. Vanligt på bordet är goda kakor, plockmat och delikatesser.

Traditionen kommer från England, den är flera sekel gammal nu. Bli kunnig på ämnet? Läs allt om hur Afternoon Tea kom till nedan.

Afternoon Tea – High Tea eller Low Tea

Afternoon tea – Low Tea

Cornish cream tea, med scones, clotted cream och sylt, så serverades det i Boscastle.

Plockmaten

Afternoon tea som Low Tea är en liten måltid mellanmål oftast äts 16:00 till 18:00. Efterlevnaden av den anpassade sitt ursprung bland de besuttna klasserna i England på 1840-talet. Anna Maria Russell, hertiginna av Bedford, är allmänt krediteras som transformerande afternoon tea i England i en sen eftermiddag måltid samtidigt besöker Belvoir Castle, men Karl II av England hustru Katarina av Braganza är ofta krediteras med att införa te till domstolen vid sin ankomst 1662. I slutet av artonhundratalet, afternoon tea eller låg te hade utvecklats till sin nuvarande form och observerades av både den övre och mellersta klasserna: ”bordet var dukat … det var de bästa sakerna med en fet rosa ros på sidan av varje kopp, hjärtan sallad, tunna bröd och smör, och de knapriga små kakor som hade bakat i beredskap den morgonen. ”

Traditionellt är lös te bryggt i en tekanna och serveras med mjölk och socker. Sockret och koffeinet av hopkok som befästning mot eftermiddagen svacka för de arbetande fattiga i 19th och tidig 20th century England som hade en betydligt lägre kalori räkna och mer fysiskt krävande yrke än de flesta västerlänningar idag. För arbetare var te ibland tillsammans med en liten smörgås eller bakad mellanmål (t.ex. scones) som hade packats för dem på morgonen. För mer privilegierade, afternoon tea åtföljdes av smörgåsar lyx ingrediens (vanligtvis gurka, ägg och krasse, fisk pasta, skinka och rökt lax), scones (med clotted cream och sylt, se grädde te) och oftast kakor och bakverk (t.ex. som Battenberg tårta, frukt kaka eller Victoria svamp). I hotell och affärer te maten serveras ofta på en differentierad stativ, det kan finnas några smörgåsar, men bröd eller scones med smör eller margarin och valfri sylt eller annan spridning, eller toast, muffins eller tekakor.

Isabella Beeton, vars böcker om hemkunskap var mycket läst i det 19th århundradet, beskriver eftermiddagste av olika slag:. Gammaldags te, at-home te, familjen te och hög te och ger menyerna.

Numera , en formell eftermiddagste tas ofta som en behandling på ett hotell eller te butik.  De flesta högkvalitativa hotell i Britain serverar afternoon tea, ibland i en palm domstol, och på senare tid har erbjudit möjligheten champagne i stället för te.

I vardagen, många medborgare i samväldet tar en mycket enklare förfriskningar bestående av te och ibland kex som en av många korta te pauser under dagen.

Afternoon Tea – High Tea

(även känd som kött te) är på middag eller middag av arbetarklassen, vanligen äts 17:00 till 19:00.

Hög te består typiskt av en varm maträtt, följt av kakor och bröd, smör och marmelad. Ibland skulle det finnas kallskuret kött såsom skinka sallad. Traditionellt har hög te uppäten av mitten-till överklassens barn (vars föräldrar skulle ha en mer formell middag senare) eller av arbetare när de kom hem från jobbet. Termen användes först omkring 1825, och hög används i betydelsen av väl avancerad (som High Noon, till exempel) för att beteckna att den togs senare under dagen.

Uttrycket ”high tea” användes som ett sätt att skilja den från eftermiddagste. Även om det ofta att orden ”låg” och ”hög” hänvisar till höjden av tabellerna som antingen måltid åts. Afternoon tea serverades i trädgården där det är möjligt, annars var det vanligen i ett dagrum, bibliotek eller salong där låga bord (som ett soffbord) placerades nära soffor eller stolar allmänhet (därav villfarelsen om att det är lågt te).

Välj en hotellkedja