Allt om hotell – en guide i övernattning

Miljövänligt hotell

[Total: 0    Average: 0/5]
Vi lever i en värld som konstant förändras och förstörs av oss människor. Det har därför på senare tid blivit både populärt och modernt att vara miljövänlig och ta hand om vår planet. Detta sätter sin prägel på vårt samhälle och vår vardag allt mer och många vill därför även hålla sig till sin miljövänliga stil när de är på resande fot. Att bo på ett miljövänligt hotell är därför för många ett givet alternativ.
Ett miljövänligt hotell tar sitt ansvar och försöker anta ett hållbart förhållningssätt gentemot miljön. Idag finns det inte många hotell som helt och hållet kan säga att de är ekologiska och inte tynger miljön, men det finns givetvis ett antal hotell som strävar efter att minska sitt fotavtryck.
Miljövänligheten kan självklart genomföras på olika sätt. En faktor som kan påverka hur hotellet gör för att vara miljövänliga är deras placering. Beroende på vart hotellet är beläget får det olika möjligheter. Ska du resa till en solig plats kan du t.ex. efterfråga ett hotell som använder sig av solenergi och om din destination är torr är ett hotell som återanvänder sitt vatten ett bra alternativ.
Men ett hotell kan även ta till andra mindre åtgärder som gör dem miljövänliga. Att tvätta hotellets egen tvätt på själva hotellet är en. På så vis sparas transporter in och koldioxidutsläppen blir lägre än vad de skulle ha varit om tvättningen skett på annan plats. Hotellet kan även välja att använda sig av rengöringsmedel som är skonsamma för miljön samt att sortera sitt avfall.
Att servera ekologisk och närproducerad mat och undvika genmodifierade produkter är också ett initiativ som hotellet kan ta. De kan även undvika att inhandla och servera produkter som kommer i engångsförpackningar och dylikt. Du kan då som gäst avnjuta av din frukostbuffé utan att känna dåligt samvete.
Men du kan även som gäst påverka själv hur miljövänlig din vistelse ska vara. Är du t.ex. en sådan som vill ha en ny handduk varje dag, eller kan du använda samma större delen av din vistelse? I så fall sparar du tvätt och därmed också energi. Att inte ta mer mat på buffén än vad du verkligen äter är också ett enkelt sätt att spara och därmed vara mer miljövänlig.

Välj en hotellkedja