Clarion Collection

Clarion Collection Hotel Tollboden Drammen

Drammen – Oslo, Norge

Clarion Collection Hotel Tollboden er en stille oase på Strømsø i Drammen. Hotellet ligger i naturskjønne omgivelser ved Drammen havn. Her bor du i en ærverdig bygning med røtter tilbake til 1600-tallet og historie i veggene.

På Clarion Collection Hotel Tollboden bor du med Drammens unike historie og kultur i veggene. Her bor du i en ærverdig bygning med røtter tilbake til 1600-tallet da bydelen Strømsø i Drammen var en av Norges viktigste havner. Hotellets vegger er utsmykket med kunst av lokale kunstnere og utstillinger som forteller om byens sjøfartshistorie.

Hotellet ligger sentralt i Strømsø bydel med et variert utvalg av butikker, restauranter og kafeer. Du finner også byens attraksjoner som Dammens Museum, Spiraltoppen og Bragenes Torg i nærheten.

Hotellets bygning ble reist av forretningsmann og tollforvalter Daniel Knoff i 1668. Knoff startet sin karriere som generaltollforvalter sønnafjells og senere overtollinspektør på midten av 1600-tallet. Han var en av kongens nærmeste menn og fikk tilnavnet ”Kongen av Strømsø” for sin innsats for utviklingen av havneområdet. Den dag i dag lever Knoffs livsverk videre i hotellets mange utstillinger.

 

Hos oss skal du finne roen og følelsen av å komme hjem. Vi serverer derfor et lettere måltid mellom kl. 18:00 og 21:00 hver kveld slik at du skal slippe å bekymre deg for å gå sulten. Hotellet har også egen bar hvor du kan slappe av med en forfriskende drink og småretter.

I hotellets relax-avdeling finner du en avslappende atmosfære med komfortable møbler, badstue og treningsapparater. Relax-avdeling har også et eget rom for avkobling og sosialt samvær hvor du alltid finner en forfriskende drink.

Vi vet hvor viktig det er å holde seg i form selv om du er ute å reiser. I hotellets fitness-avdeling finner du tredemølle, treningssykkel og multigym. Fitness-avdelingen er åpen mellom kl. 06:00 og 23:00.

Drammen har en levende golfkultur. Vi er stolte av å sponse Drammen Golfbane som ligger bare 10 kilometer unna hotellet. Her arrangerer vi vår egen golfcup og tilbyr egen golfpakke som inkluderer greenfee.

Om vinteren er området rundt Drammen perfekt for både langrennski og alpint. Bare 10 minutter fra hotellet finner du to alpinanlegg, Haukås og Aron. En halvtimes biltur tar deg til Kongsberg Skisenter med utfordringer for både nybegynner og de mer erfarne.

 

Konferanse

Hotellets konferanseavdeling har to konferanserom med plass til inntil 70 personer.

Clarion Collection Hotel Tollboden byr på moderne og fleksible konferansefasiliteter med en historisk atmosfære. Her kan du arrangere dagskonferanser eller konferanser over flere dager med overnatting.

Hotellets konferanseavdeling har to konferanserom med plass til inntil 70 personer. I tillegg har vi to rom som passer for styremøter og tre grupperom som passer for mindre møter og sammenkomster. Alle rommene har aircondition og det siste av tekniske løsninger for å sikre en vellykket konferanse.

Rundt hjørnet fra hotellet finner du byens severdigheter, restauranter og nattklubber. Vi er behjelpelige med sosiale aktiviteter og bordreservering på restauranter i nærheten. Hotellet byr på gratis parkering for konferansegjester i egen garasje.

Matsal

I hotellets matsal finner du en rolig og sjarmerende atmosfære preget av husets historie som tollbod. Matsalen er innredet med norske møbler og på veggene henger kunst av lokale kunstnere.

Her starter du dagen med vår økologiske frokostbuffet. På ettermiddagen byr vi på nystekte vafler eller hjemmebakt brød og på kvelden serverer vi et lettere måltid. Her finner du også kaffe, te, isvann og fersk frukt tilgjengelig hele dagen.

Åpningstider

Frokost
Mandag – Fredag
kl. 06:30 – 09:30
Lørdag – Søndag
kl. 07:30 – 10:30

Ettermiddagsmat
kl. 15:00 – 18:00

Kveldsmat
kl. 18:00 – 21:00

Clarion Collection Hotel Tollboden

Tollbugaten 43 3044 Drammen Norge Telefon: +47 32 80 51 00
Fax: +47 32 80 51 99