Stenungsbaden

Stenungsbaden Yacht Club Stenungsund

Stenungsund, Sverige

Stenungsbaden Yacht Club ligger bare 30 minutter nord for Gøteborg, med fantastisk utsikt over Hakefjorden. Ankomst til vår Yacht Club er enklest med bil, verken navigasjonskunnskaper eller sjøben er nødvendig for en smak av ekte Newport-eleganse.

Stenungsbaden Yacht Club ligger bare 30 minutter med bil nord for Gøteborg og byr på alt som hører til seillivet og den elegante amerikanske østkysten. Opplev smaken av maritime Newport i den svenske skjærgården.

Stenungsbaden Yacht Club er ikke så høytravende som navnet antyder. Vi ønsker å understreke at dette er en Yacht Club hvor man kommer for å slappe av. Mange av våre gjester kommer for seilingen men andres kommer bare for å nyte svabergene, havet og vår safranduftende fiskesuppe.

Hotellets eksklusive konferansevilla J.C. Stevens ble høsten 2008 tildelt Europen Hotel Design Award for det beste konferanse- og møtelokalet i Europa. Siden våre konkurrenter tilhører det absolutte toppsjiktet av konferanselokaler er både vi og designbyrået Stylt Trampoli ekstra stolte.

Det høres kanskje rart ut, men Stenungsbaden Yacht Club er like populær på vinterhalvåret. Vi antar at dette kommer av den unike stemningen som gjør det lett å både koble av og gire seg opp. En dans eller Martinismakning fungerer jo like fint året rundt.

Siden 1870-tallet har feriefolk kommet til Stenungsøya for å koble av og nyte det gode liv. Den velstående sosieteten i Gøteborg begynte allerede på slutten av 1800-tallet å se etter et alternativ til trengselen på Marstrand. Stenungsøya viste seg å være godt egnet for uforstyrret sommeridyll. Mens sommerhusene ble bygd ble det etablert et badehus hvor gjester kunne oppleve datidens spa-behandling med tangbad og skrubbing.

I 1963 åpnet Hotell Stenungsbaden som et par år senere utvidet med flere konferansesaler. På denne tiden ble også de første dansetrinnene tatt. Med den fantastiske Hakefjorden liggende rett utenfor har seiling vært en naturlig del av et opphold på Stenungsøya. Seilingen ble mer sentralt på midten av 1970-tallet da hotellet ble kjøpt av Tomas Wallin, Klas Hammar og Anders Personne. Med Tomas Wallin i spissen satset de stort på America’s Cup noe som siden har preget hotellet.

I 1986 endret hotellet navn til Stenungsbaden Yacht Club. Kursen ble lagt om til å være en komfortabel havn hvor seilere kunne slappe av med dans, god mat og underholdning etter en dag på sjøen.

Vi er medlem av Svenska Spahotell som er en forening for hotell med spa-avdelinger av høy kvalitet. Medlemskapet sikrer deg som gjest at vi har et visst antall behandlinger og at våre terapeuter er sertifiserte. Vi har skapt en sportsclub med personlig service, dyktige massører og erfarne terapeuter.
Stenungsbaden Yacht Club Konferens
Villa J. C. Stevens

Villa J. C. Stevens er for dere som vil ha et helt hus for dere selv. For å gi et bilde av hvordan et besøk hos oss oppleves kan du se for deg at du er blitt invitert til en god venn. 

En venn med god smak som byr på Cognac foran den åpne peisen. En venn som har egen kokk som stadig tilbereder de mest utsøkte måltidene. En venn med et hus som har gjennomgående Ralph Lauren tapeter og innebygde høytalere. En omtenksom venn som står opp tidlig for å lage eggerøre og varme melken til kaffen.

Villaen har 12 unike rom med plass til fjorten overnattingsgjester. Her er alt inkludert, fra frokost til middag og alt i mellom. Her får du servert lunsj og småretter samt tilgang til åpen bar. Vi gjør dette fordi vi tror en god konferanse krever en avslappet atmosfære, som om du var hjemme hos deg selv.

Villa J. C. Stevens har en unik historie med bakgrunn i at man faktisk i dette huset planla og tegnet seilbåten Tre Kronor 1992. I dag er derfor huset en hyllest til mannen som ga konkurransen sitt navn, amerikaneren John Cox Stevens. Da han i 1851 vant regattaen Hundred Guineas Cup med båten America var han den første som hentet prisen utenfor England.

Som om ikke det skulle være nok tok det nesten 150 år før noen andre tok tittelen tilbake fra amerikanerne. Alle rommene er derfor oppkalt etter vinnerbåter i konkurransen. Utover de luksuriøse og unike hotellrommene er det fellesområdene som virkelig skiller dette huset fra andre hotell og konferansefasiliteter. Her har du konferanse, spiser mat og har gode samtaler som om du skulle være hjemme hos noen med god plass og ekstraordinær smak.

Stenungsbaden Yacht Club Restaurang
Restaurant New Sweden

Mat smaker ikke bedre enn ved havet. Smaksløkene står på vidt gap, suget i magen er ekstra sterkt og bølgenes rolige bevegelser øker appetitten. Etter en dag på sjøen pleier man dessuten å bli mer sulten enn etter en dag på kontorstolen. 

Vår sjarmerende sommerrestaurant Kookaburra ligger på bryggekanten hvor det passer ekstra bra å serverer skalldyr, sterk salsa og sprellende fersk fisk. Det trenger et godt måltid hvis du skal henge med på nattklubben noen timer senere.

Helgesupé serveres hver fredag och lørdag med toretters middag inkludert entré for 395 kr. Showtime starter ca kl 23.30.
I vår koselig restaurant New Sweden serverer vi godsaker hele uken. Interiøret henter inspirasjon fra den amerikanske østkysten mens utsikten mot havet er 100% svensk vestkyst. Nærheten til havet reflekteres i menyen som er innrettet mot havets delikatesser som fersk fisk, reker og hummer.

Hotellet har flere spennende nattklubber. I hotellets nattklubb Night Shift er det fult kjør hver helg med det siste av partymusikk. For deg som ønsker et roligere tempo kan du besøke nattklubben Stars & Strips hvor vi spiller Sveriges mest populære dansband. Etter en svingom på dansegulvet venter våre bartendere på din bestilling bak en seksten meter lang dekkbar. Vi er ekstra stolte av å ha en av landets beste martiniblandere på plass.

Åpningstider

Frokost
Mandag – Fredag
kl. 06:30 – 09:30
Lørdag – Søndag
kl. 07:00 – 10:30

Buffé
Søndag – Torsdag
kl. 17:00 – 20:30

Supé
Fredag – Lørdag
kl. 18:30 – 23:00

Stenungsbaden
Bluewater Sports & Health Club

Vårt spa er noe helt utenom det vanlige. Tenk deg en roklubb på Harvard med innslag av et luksuriøst hverdagsrom i The Hamptons. Her er avslappet sosialt samvær det viktigste med trening og behandlinger som det lille ekstra.

Gjennom å knytte sammen strandaktiviteter som beachvolleyball og seiling med svømmebasseng, treningsrom og badstuene har vi skapt et unikt spa-anlegg for både hvile og aktivitet. Naturligvis kan du nyte våre herlige spa-behandlinger eller prate med våre dyktige terapeuter om alt fra tradisjonelle kroppsbehandlinger til Madonnas siste trendkur.

Bluewater Sports & Health Club er som regel barnefritt. Ungdom over 16 år kan besøke spa-avdelingen i følge med voksne.

Stenungsbaden Yacht Club Konferenser
Konferanse Stengungsbaden

En konferanse på Stenungsbaden Yacht Club innebærer ikke bare velutstyrte konferanselokaler men i like stor grad inspirerende omgivelser og et variert utvalg av sosiale aktiviteter.

Siden hotellet åpnet sin konferanseavdeling har vi alltid fokusert på å være en innovativ møteplass for både store og små bedrifter. Vårt største konferanserom har kapasitet på inntil 600 personer og vi har plass til både biler og symfoniorkestre i våre lokaler. Kort sagt, her er det bare fantasien og ytterveggene som setter grenser.

Vi har over 40 forskjellige sosiale aktiviteter for alle tenkelige behov. Her kan du utfordre deg selv, bygge samhold eller bare slite deg ut. Noen aktiviteter er rent fysiske mens andre setter hodet og samarbeidsevnen på prøve. Til felles har alle våre aktiviteter en tendens til å føre til en smittende latter.

Om du kommer for å nyte solen på svabergene skal vi vise deg de beste plassene. Om du kommer for å prøve en av våre mange sosiale aktiviteter skal vi heller ikke skuffe deg. Om du ønsker å spille golf finner du hele åtte golfbaner i nærheten. Er du klar for regatta, RIB-båter eller en krabbemiddag på vår egen øy, Korsholmen? Si ifra og vi tilrettelegger for en opplevelse du sjeldent vil glemme.

Det høres kanskje litt rart ut men vår konferanseavdeling er like populær på vinterhalvåret som om sommeren. Her finner du den samme maritime atmosfæren uavhengig av årstidene. Boot Camp og Martinismakning passer like godt året rundt.

Vårt største konferanserom har kapasitet på inntil 600 personer.

Stenungsbaden Yacht Club

Södra Stenungsön 44448 Stenungsund Sverige Telefon: +46 (0)303 72 68 00
Fax: +46 (0)303 72 68 99

WE CARE
WeCare er en viktig del av bedriftskulturen og tenkemåten hos Nordic Choice. Vi arbeider langsiktig for å skape en miljøvennlig virksomhet for både mennesker og miljøet rundt oss. Alle våre hoteller er derfor miljøsertifisert i henhold til den nordiske standarden Svanen samt den internasjonale miljøstandarden ISO 14001. I tillegg oppmuntrer vi alle våre gjester til å velge en sunn livsstil og informerer om våre tilbud i resepsjonen.