I Stockholm finns det självklart ett brett utbud av övernattning. Det finns över 80 diverse hotell i Stockholms stad och över 170 hotell i hela länet. Såväl i form av billigare hostels och exklusiva, kostsamma hotell. Självfallet finns det även mer miljövänligare hotell, hälsoinriktade hotell m.m. Det är alltså inga problem att finna något för i princip vilken prisklass och tycke som helst. För dig med den feta plånboken kan du bestämma fritt emellan klassiska lyxhotell och nyare moderna ställen, men likaså med en ganska liten budget är möjligheterna stora.


Stockholm - Foto: Madde Bergström

I vilken grad du än vill ha det är chanserna till att hitta det perfekta hotellet för just dig i Stockholm stora. Begrunda bara på att vara ute i bra tid och beställaom du ska vistas på Clarion under en allmänt omtyckt period eller säsong.

Ett av Stockholms mest berömda hotell är Grand Hotell, vilket ligger beläget i Gamla stan mitt emot det kungliga slottet. Det är Skandinaviens ledande lyxhotell och har hela tiden efter sin öppning 1874 varit en obestridlig och omtryckt oas för såväl lokala invånare som tillresta svenskar och utländska turister. Inte minst celebritetet har genom tiderna valt att spendera sitt besök i Stockholm här. Vad ditt besök än går ut på har Grand Hotell nog något för dig.

För dig som är ute efter något modernt kan möjligtvis Clarion hotell istället vara fängslande. Clarion hotell är beläget upphöjt på pålar en av Stockholms mest trafikerade leder. Det är därför simpelt att nå med i princip alla bil. Hotellet är ett underverk till sin exteriör och på insidan är Clarion hotell inrett med lugna ljusa toner. Dock vad som gör Clarion Hotell särskilt speciellt är dess speciella konstsamling, det gör det till ett självklart korandeför konstälskaren.

Det bästa sättet att hitta ett hotell som passar just dig är att antingen kika runt på internet om turism i staden, men du bör självfallet lyssna med dina kompisar om de har något råd. Beroende på vad ni ska göra under vistelsen är hotellets komfort av olika hög vikt. Ska du spendera mycket tid på hotellet vill du självklart att det ska vara finare än om du knappt kommer att vara där.

Men det är tillika viktigt att ha i minne att hotellet har ett bra ställe för din vistelse. du bara vistas i centrum är det såldes klokast att kika efter ett hotell där. Därför att du kommer spara in mycket tid som annars hade riskerat att gå till kollektivtrafik.

1 Comment
  1. Clarion Sign är fint!

Lämna ett svar