Allt om hotell – en guide i övernattning

Yasuragi Hasseludden

[Total: 2    Average: 3/5]
Yasuragi Hasseludden

Yasuragi Hasseludden

Saltsjö-Boo – Stockholm, Sverige

Yasuragi Hasseludden är en fridfull oas där du kan njuta av japanska bad, aktiviteter, behandlingar och två unika restauranger samt arrangera kreativa möten. En helhetsupplevelse i en miljö inspirerad av det bästa från Japan, bara 20 min från Stockholm.

I årtusenden har badritualen i Japan varit en viktig del för att skapa kroppsligt och själsligt välbefinnande genom att stilla tanken och samla sinnet. På Yasuragi Hasseludden kan du njuta av japanska bad, spa, behandlingar, aktiviteter och god mat i en harmonisk miljö.

Yasuragi är inget vanligt spa. Vi erbjuder olika aktiviteter som ger dig lugn och ny energi. Helger har vi även Sushiskola, där du får en introduktion till konsten att tillaga sushi, samt en grönt te-provning som öppnar dörren till det gröna teets historia.

Unna dig själv en behandling som ett komplement till din vistelse. Vi har behandlingar för både kropp och sinne, allt från massage till färg- och ljudterapi.

De flesta av våra aktiviteter ingår i din bokade vistelse. Vissa aktiviteter måste dock förbokas.

Precis som i Japan får du en yukata, en bomullsrock, när du kommer till oss. Den bär du under hela din vistelse. Du behöver alltså inte tänka på vad du ska ha på dig på Yasuragi. Yukatan är mörkblå med vita japanska tecken, fuku som betyder ”tur och lycka” samt kotobuki som betyder ”sann glädje”.

Yukatan får du behålla som ett minne av ditt besök på Yasuragi.

Restaurant Tokyo
Restauranger

RESTAURANG TOKYO
I restaurang Tokyo serverar vi mat som är inspirerad av det japanska köket. Efter återkommande besök i Japan har våra kockar förenat svenska och japanska matlagningstraditioner på ett spännande och ofta oväntat sätt.

Vår 4-rättersmiddag och à la carte meny serveras alla dagar i veckan. I våra restauranger får du gärna bära yukata, det tillhör den japanska traditionen på ett Ryokan (värdshus i Japan).

Självklart kan du boka bord här även om du inte ska bada eller ha ett möte.

RESTAURANG TEPPANYAKI
Vår Teppanyaki-restaurang är den enda i sitt slag i Sverige. Här erbjuder vi dig en upplevelse för alla sinnen.

I den japanska matlagningen är den visuella upplevelsen lika viktig som smaken. I Teppanyaki har varje bord en kock som tillagar maten på en stekhäll vid bordets mitt. Alla råvaror är av bästa kvalitet och hanteras med noggrannhet och precision..

I våra restauranger får du gärna bära yukata (japansk bomullsrock), det tillhör den japanska traditionen på ett Ryokan (värdshus i Japan).

Självklart kan du boka bord här även om du inte ska bada eller ha ett möte.

Yasuragi Hasseludden
Konferens

Hos oss kan du få en ovanlig konferens! Vi vet att avkoppling och arbete är två sidor av samma mynt, det ena kräver det andra. Att vara avslappnad till kropp och sinne skapar mer kreativitet. Vi har skapat en oas med de bästa förutsättningarna för både arbete och avkoppling. 

Hos oss kan du enkelt bjuda kunder och kollegor på en stor upplevelse och ni får tillgång till unika miljöer att ha ert möte i, både inomhus och utomhus. Alla som bokar ett möte hos oss får hjälp av en producent, oavsett storlek på arrangemang. Er producent finns på plats från start för att hjälpa er att planera och genomföra ett framgångsrikt möte – alltså en ovanlig konferens i Stockholm, nära Japan!

Passa gärna på att stärka er med en gemensam aktivitet! Hos oss kan ni låta sinnet komma till ro med zenmeditation, väcka kroppen med do in eller fylla på energi med qi gong. Kalligrafi och origami passar er med konstnärlig ådra medan glödvandringen testar era gränser. Varför inte prova någon av våra populära mat- och dryckesskolor eller basturitualen Shiro Zumi?

Som mötesgrupp är ni hjärtligt välkomna att besöka vårt japanska bad. Ni startar med en badintroduktion och kan sedan koppla av och umgås tillsammans i en rofylld miljö.
Yasuragi Hasseludden Pool
Yasuragi

I den japanska kulturen är badet en urgammal ritual som kräver gott om tid och som sker i ett behagligt tempo. Det är en ceremoni som renar både kropp och själ. 

Du börjar i tvagningrummet. En rad träbyttor och pallar står uppställda längs väggen. Det är där du tvättar dig. Gör små, långsamma rörelser mot hjärtat. Fyll sedan byttan med vatten, lyft den över huvudet och skölj. Om och om igen. Sjunk sedan ner till hakan i den heta källan i tvagningsrummet. Eller inled med en långsam simtur i den stora bassängen. Sedan, när du känner dig redo, kan du stiga ner i utomhuskällan. Allt skall gå i ett lugnt tempo.

Unna dig själv en behandling som ett komplement till din vistelse. Vi har behandlingar för både kropp och sinne, allt från massage till färg- och ljudterapi.

Aktiviteter
Vi erbjuder olika aktiviteter som ger dig lugn och ny energi. Våra aktiviteter ingår i din bokade vistelse. Vissa aktiviteter måste dock förbokas.

Adress till Yasuragi Hasseludden

Hamndalsvägen 6 13281 Saltsjö-Boo Sverige Telefon: +46 (0)8 747 61 00
Fax: +46 (0)8 747 61 01

WE CARE

Yasuragi har valt att satsa på WeCare-projekt med japansk koppling. Bland annat har pengar skänkts till Röda Korsets arbete i samband med jordbävningarna i Japan.

Under Yasuragi Kids har våra minsta besökare fått vika papperstranor. Yasuragi har sedan skänkt 10 kr per trana till välgörande ändamål. Tranorna har därefter – i samband med någon av Yasuragis återkommande studieresor till Japan – placerats vid fredsmonumentet i Hiroshima.

Välj en hotellkedja