Allt om hotell – en guide i övernattning

Stenungsbaden Yacht Club

[Total: 1    Average: 5/5]
Stenungsbaden

Stenungsbaden Yacht Club Stenungsund

Stenungsund, Sverige

Vårt spa är sannerligen inte vilken dussinanläggning som helst. Tänk dig snarare roddklubben på Harvard, uppblandat med en känsla av ett lyxigt vardagsrum i The Hamptons. Avslappnat umgänge är i fokus, med träning och behandlingar som fina komplement.

Genom att knyta ihop den strandnära utsidans aktiviteter som beachvolleyboll och segling, med insidans pooler, gym och bastulandskap har vi fått till en unik anläggning för både vila och aktivitet. Självklart kan du också njuta av härliga behandlingar – prata med våra duktiga terapeuter om allt från traditionsenliga kroppsbehandlingar till Madonnas allra senaste trendkur.

European Hotel Design Award till Stenungsbaden Yacht Club

Vår exklusiva konferensvilla J.C.Stevens blev hösten 2008 utnämnd till bästa konferens- och möteslokal i Europa i en prestigefylld internationell hotelldesigntävling. Eftersom konkurrenterna tillhörde det absoluta toppskiktet är både vi och våra ansvariga designers på Stylt Trampoli jätteglada och stolta.

Vi är medlem i Svenska Spahotell som är en förening för högkvalitativa hotell med spaverksamhet. Medlemskap innebär en garanti för gästerna att spahotellet har ett visst utbud av behandlingar och aktiviteter samt att dessa utförs av välutbildad personal. Målmedvetet har vi skapat ett sportsclub med personlig service och duktiga massörer och terapeuter.

Bluewater Sports & Health Club är som regel barnfritt. Vi har tagit ett beslut att ungdomar från 16 år med målsman får vistas i spaavdelningen.

Stenungsbaden Yacht Club Konferens
Konferens på Villa J. C. Stevens

Till Villa J. C. Stevens kommer ni när ni vill ha ett helt hus, alldeles för er själva. För att ge dig en bild av hur det ser ut ska du tänka dig att du blivit inbjuden till en god vän.

En vän med den goda smaken att bjuda på cognac framför den öppna brasan. Som har en egen kock som gnolar och hackar i köket, inbyggda högtalare och Ralph Lauren-tapeter som löper stafett på väggarna. Som vid frukosten fixar med äggröran och värmer mjölken till kaffet.

Här finns 12 rum med plats för fjorton övernattande gäster som alla får ett unikt inrett rum. Och när ni väl är här ingår allt. Från frukost till middag och allt däremellan. Självklart också lunch och fika, liksom öppen bar. Helt enkelt därför att vi tror att man konfererar eller umgås bättre om man gör det i en miljö där man känner sig avslappnad. Som hemma.

-Det är en unik anläggning som har fått ett unikt pris! Vi har redan fått högsta betyg från våra konferensgäster och när vi nu får hotellvärldens motsvarighet till filmbranschens Oscar ser jag det som ett erkännande till alla om varit engagerade i förvandlingen av Villa J.C. Stevens, säger Petter A Stordalen, ägare till Choice Hotels.

I Villa J.C. Stevens fall handlar historien om hur man faktiskt just i detta hus planerade och ritade Americas utmanaren Tre Kronor 1992. Idag hyllar villan därför mannen som en gång gav tävlingen sitt namn, amerikanen John Cox Stevens. När han år 1851 vann seglingstävlingen Hundred Guineas Cup med sin båt America var han den första icke-engelsman som tog hem titeln.

Inte nog med det, det skulle dessutom ta nästan 150 år innan någon tog tillbaka titeln från amerikanerna. Alla rum i villan är uppkallade efter vinnarbåtar i tävlingen. Förutom de lyxigt individuella hotellrummen är det de gemensamma utrymmena som verkligen särskiljer villan från andra hotell och konferensanläggningar. Här konfererar, äter och umgås man nämligen som hemma hos någon med gott om plats och god smak.
Öppettider

Måndag
kl. 10.00-20.00

Tisdag
kl. 10.00-20.00

Onsdag
kl. 10.00-20.00

Torsdag
kl. 07.00-20.00

Fredag
kl. 10.00-20.00

Lördag
kl. 9.00-20,00

Söndag
kl. 10.00-20.00

Stenungsbaden Yacht Club Restaurang
Restaurang New Sweden

Ingenstans smakar mat så gott som vid havet. Smaklökarna öppnar sig på vid gavel, suget i magen är förvånansvärt starkt och vågornas lugna rörelser smittar av sig. Efter en dag till sjöss brukar man dessutom kunna äta betydligt mer än efter en dag på kontorsstolen.

Eftersom vår sommarrestaurang Kookaburra ligger på bryggkanten och guppar, passar det extra bra att servera skaldjur, het salsa och sprattlande färsk fisk. Det behövs om man ska orka med nattklubben några timmar senare.

I vår restaurang New Sweden dukas godsakerna upp alla dagar i veckan. Inredningen är inspirerad av den amerikanska östkusten, medan havsutsikten är 100% svensk västkust. Det havsnära läget märks även på menyn som har en tydlig, men inte entydig, inriktning på fisk, räkor och hummer.

Varje helg är det fullt ös på flera olika dansgolv. I vår nattklubb Night Shift är det den senaste partymusiken som dominerar natten lång. Den som föredrar en lite lugnare svängom, till något av Sveriges mest populära dansband,  sätter istället kurs på Stars & Stripes. Förutom orkestrar och dansgolv väntar där också våra skickliga bartenders bakom en sexton meter lång däckbar. Extra malliga är vi över att ha landets bästa martiniblandare på plats!

Öppettider

Söndag-torsdag (buffé)
kl. 17.00-20.30

Fredag-lördag (supé)
kl. 18.30-23.00

Helgsupé serveras varje fredag och lördag, tvårätters middag inkl entré för 395 kr. Showtime ca kl 23.30.

Frukost
Måndag-fredag
kl. 06.30-09.30

Lördag-söndag
kl. 07.00-10.30

Stenungsbaden
Bluewater Sports & Health Club

Vårt spa är sannerligen inte vilken dussinanläggning som helst. Tänk dig snarare roddklubben på Harvard, uppblandat med en känsla av ett lyxigt vardagsrum i The Hamptons. Avslappnat umgänge är i fokus, med träning och behandlingar som fina komplement.

Genom att knyta ihop den strandnära utsidans aktiviteter som beachvolleyboll och segling, med insidans pooler, gym och bastulandskap har vi fått till en unik anläggning för både vila och aktivitet. Självklart kan du också njuta av härliga behandlingar – prata med våra duktiga terapeuter om allt från traditionsenliga kroppsbehandlingar till Madonnas allra senaste trendkur.

Vi är medlem i Svenska Spahotell som är en förening för högkvalitativa hotell med spa verksamhet. Medlemskap innebär en garanti för gästerna att spahotellet har ett visst utbud av behandlingar och aktiviteter samt att dessa utförs av välutbildad personal. Målmedvetet har vi skapat ett sportsclub med personlig service och duktiga massörer och terapeuter.

Bluewater Sports & Health Club är som regel barnfritt. Vi har tagit ett beslut att ungdomar från 16 år med målsman får vistas i spaavdelningen.

Öppettider

Måndag
kl. 10.00-20.00

Tisdag
kl. 10.00-20.00

Onsdag
kl. 10.00-20.00

Torsdag
kl. 07.00-20.00

Fredag
kl. 10.00-20.00

Lördag
kl. 9.00-20,00

Söndag
kl. 10.00-20.00

Stenungsbaden Yacht Club Konferenser
Konferens på Stengungsbaden

Att konferera på Stenungsbaden Yacht Club innebär inte bara moderna välutrustade lokaler utan i lika hög grad en inspirerande omgivning och ett betydande aktivitetsutbud.

Ända sedan vi startade vår verksamhet har vi fokuserat på att vara en nytänkande mötesplats för både stora och små företag. Vi har möjlighet att ordna gruppevents för upp till 600 personer, vi kan köra in bilar i salongen och vi kan packa in en symfoniorkester om det ingår i era önskemål. Kort sagt, det är bara ytterväggarna och fantasin som sätter gränser.

Stenungsbaden har möjlighet att ta emot och ordna gruppevents för upp till 600 personer.

För de som vill utmana sig själva eller varandra, som vill stärka gruppen eller bara trötta ut kroppen har vi ett fyrtiotal aktiviteter att välja bland. Somliga är rent fysiska, andra sätter tankeverksamheten eller samarbetsförmågan på prov. Gemensamt för dem alla är att de brukar leda till smittande skratt.

Om du kommer till oss med föresatsen att sträcka ut benen på klipphällarna lovar vi att visa den mest rundslipade hällen med den bästa kvällssolen. Om du å andra sidan kommer för att ta del av någon av det fyrtiotal aktiviteter som vi arrangerar kommer vi inte heller att göra dig besviken. Vill du spela golf har vi åtta golfbanor bara i närområdet.

Sugen på regatta, RIB-boats eller kräftskiva på vår egen bohuslängenuina ö, Korsholmen? Säg bara till. Det kanske låter märkligt, men faktum är att seglarvärldens självklara nav är lika populärt på vinterhalvåret. Vi antar att det inte har så mycket med själva seglingen att göra utan mer med stämningen. Hit kommer man både för att varva upp och för att varva ner. Boot Camp och Martiniprovning funkar ju faktiskt året om.

 

Adress till Stenungsbaden Yacht Club

Södra Stenungsön 44448 Stenungsund Sverige Telefon: +46 (0)303 72 68 00
Fax: +46 (0)303 72 68 99

Välj en hotellkedja