Allt om hotell – en guide i övernattning

Nordic Sea Hotel Stockholm

[Total: 3    Average: 4.7/5]
nordic Sea

Nordic Sea Hotel Stockholm

Stockholm, Sverige

 

Hotellets 367 rum har fritt trådlöst internet och Hästens handgjorda sängar. I Sea Bar & Restaurant kan du avnjuta klassiska drinkar och välsmakande mat tillagad med lokala råvaror. Efter en god natts sömn välkomnar vi dig med en generös och varierad frukostbuffé certifierad enligt KRAV:s höga ekologiska standard.

Nordic Sea Hotel är det genuina Stockholmshotellet. I Stockholm har vi vårt hjärta och vår själ. Vår förhoppning är att kunna dela våra upplevelser med dig. Vår reception hjälper dig gärna och ger dig sina personliga tips på saker att se och göra i Stockholm.

ICE BAR
Upplev ICEBAR STOCKHOLM i lobbyn på Nordic Sea Hotel – världens första permanenta isbar. Här är det -5°C året runt och all inredning inklusive glasen är gjord av ren och klar is som skördats från Torne älv i Jukkasjärvi.

Nordic Sea Hotel ligger på Vasaplan mitt i Stockholm och har det absolut bästa läget för resenären. Du befinner dig mitt i Stockholms city och ändå bara 20 minuter från Arlanda flygplats tack vare det intilliggande snabbtåget Arlanda Express. Centralstationen finns också runt hörnet med tåg, pendeltåg, tunnelbana och bussar.

Icebar nordic Sea Hotel Stockholm
ICEBAR STOCKHOLM

Upplev ICEBAR STOCKHOLM by ICEHOTEL – världens första permanenta isbar. Här är det -5°C året runt och all inredning inklusive glasen är gjord av ren och klar is som skördats från Torne älv i Jukkasjärvi.

Boka ditt isbarsbesök för 1-60 personer. Då ingår lån av en värmande cape, handskar, en frisk upplevelse av kyla och is samt fritt val från vår drinkmeny av en drink i isglas. Besöket varar i 40 minuter och kostar 180 kronor per person vid förbokning online. Du har också möjlighet att köpa med dig en souvenir från vår shop i entrén.

ISSKULPTERING
Skulptera i äkta is från Torne älv. Överraska dina medarbetare med en annorlunda upplevelse. Den absoluta isupplevelsen arrangeras för grupper om 20-60 deltagare på Nordic Sea Hotel. Upplevelsen är en riktig ”icebreaker” som garanterat leder till mycket skratt och mingel mellan deltagarna.  Börja med att släppa loss fantasin och skulptera i isblock från Torne älv. Tävla i lag om tre personer om vem som skapar det mest innovativa konstverket. Isskulpteringen leds av en skicklig iskonstnär från Icehotel på vår takterass och tar ca 45-60 minuter.

ÖPPETTIDER

Höst/vinter/vårsäsong (14 september – 31 maj)
Söndag – Torsdag:
kl. 15.30 – 23.00
Fredag – Lördag
kl. 15.00 – 01.00 (Drop in från 21.45)

Sommarsäsong (1/6 – 13/9) 
Söndag – Onsdag
kl. 11.15 – 00.00
Torsdag – Lördag
kl. 11.15 – 01.00 (Drop in från 21.45)

OBS: Sista insläpp är 23.15 (vid stängning 24.00) och 00.15. (vid stängning 01.00).
Öppettider och priser kan variera vid storhelger.
nordic-sea-hotell-stockholm-01
Möte och konferens på nordic Sea

Med tjugo minuter till Arlanda flygplats kan vi erbjuda en oslagbar plats för möten, konferenser och events i Stockholm. Läget mitt i city, precis vid snabbtåget Arlanda Express och Centralstationen gör det enkelt och smidigt för dina deltagare att mötas upp. Med andra ord utnyttjar ni dagen maximalt.

Vårt mål är att du ska få ut bästa möjliga resultat från ditt möte hos oss. Därför erbjuder vi mötesrum för olika syften. Behöver ni ta viktiga beslut, ha en effektiv workshop, eller samla gruppen för ett kreativt möte där idéerna kan flöda? Vi hjälper till genom att anpassa lokal, aktiviteter, mat och dryck efter din grupps behov.

Hotellet har 12 möteslokaler med plats för 90 personer i största lokalen. Vi har sittande middagar för upp till 150 personer. Bara 20 min från Arlanda. Upplev hotellets ismeny och ICEBAR.

Vi erbjuder också spännande koncept för produktlanseringar, företagsmiddagar och mingel.

MÖTESRUM

MÖTESRUM

På Nordic Sea Hotel kan du välja bland 12 möteslokaler mitt i Stockholm city, den största med plats för 90 personer. Vi erbjuder också en tekniskt välutrustad minibiograf med 53 bekväma fåtöljer.

För att du ska få ut mesta möjliga av ditt möte är det viktigt för oss att veta vilket syfte du har med mötet. Vi hjälper dig sen att hitta rätt rum som bäst tillgodoser dina behov för det specifika tillfället.

MÖTETS SYFTE

MÖTETS SYFTE

Vår ambition är att både mötesdeltagarna och ditt företag ska uppnå bästa möjliga resultat från mötet hos oss. Därför har vi skapat fem möteskoncept som utgår från syftet med mötet för att tillgodose dina specifika behov och önskemål.Berätta för oss vad du vill ha ut av ditt möte, vilken typ av möte det är och vilka förväntningar ni har på resultatet.

Vi vägleder dig till lokal, teknik, mat och aktiviteter anpassade efter syftet med konferensen. Låt oss hjälpa dig att göra ditt möte till en inspirerande helhetsupplevelse.

COOLA UPPLEVELSER

COOLA UPPLEVELSER
Den absoluta isupplevelsen – en äkta Icebreaker mitt i city. Skulptera i äkta is från Torne älv. Besök världens första permanenta isbar. Avnjut mat och dryck för alla sinnen. Överraska dina medarbetare med en annorlunda upplevelse – ni behöver inte bege er ända till Jukkasjärvi, vi finns mitt i Stockholm city!

Den absoluta isupplevelsen arrangeras för grupper om 20-60 deltagare på Nordic Sea Hotel i centrala Stockholm. Upplevelsen är en riktig ”icebreaker” som garanterat leder till mycket skratt och mingel mellan deltagarna. Börja med att släppa loss fantasin och skulptera i isblock från Torne älv.

Tävla i lag om tre personer om vem som skapar det mest innovativa konstverket. Isskulpteringen leds av en skicklig iskonstnär från Icehotel på vår takterass och tar ca 45-60 minuter. Utse vinnaren inne i ICEBAR STOCKHOLM – världens första permanenta isbar. Efter en drink i kristallklara isglas får ni avnjuta en trerätters ismeny i vår restaurang inspirerad av Jukkasjärvi.

Icebar nordic Sea Hotel Stockholm Food
Sea Bar & Restaurant

I Sea Bar & Restaurant bjuder vi på måltidsupplevelser i en personlig, avslappnad atmosfär. Vi inspireras vi av de svenska smakerna och av årets säsonger. Våra bartendrar är dessutom specialiserade på klassiska cocktails.

Ifall du blir sugen på något gott, prova en av våra klassiker; Stockholms största räkmacka eller vår populära älggryta. På vardagarna serveras en tvårätters affärslunch med ny meny varje vecka.

I Sea Bar & Restaurant kan du njuta av en god måltid på egen hand. Vi kan också erbjuda sittande middagar för upp till 150 gäster. Vi skapar koncept för mingel, middagar och underhållning och anpassar utformning och atmosfär efter dina önskemål.

White Room och Light Factory för exklusiva mingel och middagar.

FRUKOST

FRUKOST
Frukosten ingår alltid i din vistelse på Nordic Sea Hotel och serveras som buffé. Du väljer själv hur du vill komponera måltiden utifrån ett fräscht, nyttigt och varierat utbud. Vi bjuder alltid på nybakat bröd, fruktsallad och flera müslisorter. Vi erbjuder grova rågbröd såväl som sötare alternativ.

Vår frukost är dessutom certifierad enligt KRAVs högt ställda ekologiska mål och du hittar en rad ekologiska produkter på buffébordet. Bland annat är vårt kaffe ekologiskt och rättvisemärkt. Du kan också beställa frukost direkt till ditt rum. Meddela gärna receptionen kvällen innan. Vi serverar room service frukost mellan 06.30-10.30 på vardagar, 07.30 -11.00 lör-sön.

ISMENY

ISMENY
Överraska vänner och familj, kollegor och affärskontakter med en middagsupplevelse utöver det vanliga. Avnjut en trerätters meny inspirerad av Jukkasjärvi där två av rätterna serveras på kristallklar is från Torne älv.

Förrätt
Sotrökt vildand med fjällkittost och havtornssorbet
Varmrätt
Rådjursinnanlår med kantarellpalt, rökt sidfläsk, kanderade kastanjer, skysås med messmör och picklade rotfrukter
Efterrätt
Nyponcheescake med mjölkchokladglass och brända mandlar

Inled gärna middagen med en fördrink inne i ICEBAR STOCKHOLM som är helt och hållet uppbyggd av is.

 

Adress till Nordic Sea Hotel

Vasaplan 4 11120 Stockholm Sverige Telefon: +46 (0) 8 50 56 30 00

WE CARE
Nordic Sea Hotel arbetar långsiktigt med att miljöanpassa verksamheten. Frukosten är KRAV-märkt och hotellet är certifierat enligt den nordiska miljömärkningen Svanen samt det internationella miljöledningssystemet ISO 14001.

Välj en hotellkedja