Allt om hotell – en guide i övernattning

Nordic Light Hotel

[Total: 1    Average: 5/5]
nordic Light

Nordic Light Hotel Stockholm

Stockholm, Sverige

På cityhotellet Nordic Light Hotel finns rum för alla sinnen. Alla 175 hotellrum har samma genomtänkta design – kvalitetssängar från Hästens, maximal ljudisolering och fritt trådlöst internet. När du ger dig ut för att upptäcka Stockholm finns affärsdistrikt, shopping och nöjen inom gångavstånd.
Boka & se priser här

Lobbyn bjuder på en ständigt föränderlig atmosfär. Här checkar du in, tar en drink i baren eller något gott att äta från restaurangmenyn. Loungens utseende skiftar också flera gånger per år med nya utställningar där olika designers visar sina kreationer.

I Moodrummen kan du koppla av till det nordiska ljusets alla nyanser. Med ett par enkla knapptryckningar i rummets ljussäng skapar du din egen ljussättning efter humör och sinnesstämning. Experimentera med färg, rytm och intensitet. Prova uppfriskande grönt, lugnande blå eller pulserande röd.

Nordic Light Hotel har blivit en naturlig arena i Stockholm för många designevenemang. Hotellets koncept bygger på att skapa föränderlighet med en skiftande ljusdesign och inspirerande upplevelser för en designintresserad publik. Under året förändras lobbymiljön flera gånger med gästinstallationer där allt från etablerade designers till helt nya kreatörer arbetar tillsammans med hotellets eget designteam.

Många celebra gäster har gästat Nordic Light Hotel genom åren, bland annat internationella toppnamn som Patricia Urquiola och designföretag som Bisazza och Iittala. Den svenska designscenen har haft en given plats på hotellet, med utställningar av Monica Förster, Bea Szenfeld, designgruppen Front och många fler.

nordic Light Hotel Stockholm Konferens
Möten & konferens på nordic Light

Från Nordic Light Hotels stilrena mötesvåning kan du blicka ut över Stockholms takåsar. Här finns rum för olika syften – från kreativa workshops, till styrelsemöten och utbildningar.

Boka & se priser här

På tioende våningen, med spektakulär utsikt över Stockholm finns 9 ljusa lokaler för konferenser och 6 grupprum. Det utmärkta läget i Stockholm city gör det enkelt för din grupp att mötas upp. Snabbtåget till Arlanda flygplats ligger bara 40 meter från hotellets entré och centralstationen precis runt hörnet.

Hotellet har 15 mötesrum varav 5 grupprum med kapacitet för 6-40 personer och 4 eventmiljöer med kapacitet för 50-250 gäster minglandes.

EVENTS
Skräddarsydda evenemang erbjuds i White Room och Light Factory – två miljöer för lanseringar, mingel och middagar som ligger i anslutning till restaurangen och lobbyn på entréplanet.

MAT OCH DRYCK
Maten är baserad på lokala råvaror och bjuder på nordiska smaker. De fräscha menyerna för grupper och events kan matchas med hotellets unika samling av amerikanska viner och kreativa cocktails.

Till fikapausen gör hotellets egen bagare ambitiösa bakverk och smörgåsar. Frukt, nötter och rikligt med uppskuren färsk frukt sätter en fräsch touch på buffén.

nordic-light-hotel-04
Light Bar & Lounge

Upplev den föränderliga atmosfären i Light Bar & Lounge där utställningar inom design kombineras med välsmakande mat,  ambitiösa cocktails och exklusiva viner. 

På Nordic Light Hotel bjuds små och stora sällskap på välsmakande måltidsupplevelser. I den tillbakalutade restaurangmiljön har du en spännande vy över skådespelet i lobbyn, med föränderliga utställningar och ständigt skiftande ljussättning.

Menyn är inspirerad av det nordiska köket och kockarna använder sig främst av närproducerade råvaror. Till måltiden serveras drycker från hotellets unika samling av amerikanska viner. Du kan bland annat prova vinskatter från Napa Walley, Santa Barbara och Wilamette Valley.

I anslutning till restaurangen finns två chambre separées – White Room och Light Factory för exklusiva mingel och middagar.

Öppetider

Bar&Lounge
Måndag – Lördag
kl. 11.30 – 01.00
Söndag
kl. 11.30 – 24.00

Frukost
Måndag – Fredag
kl. 06.30 – 10.30
Lördag – Söndag
kl. 07.30-11.00

Lunch
Måndag – Fredag
kl. 11.30 – 14.00

Middag
Måndag – Söndag
kl. 17.00 – 23.00

nordic Light Hotel Stockholm Dukat
KRAV-märkt och ekologiskt

Nordic Light Hotels KRAV-märkta frukost serveras som buffé på entréplanet. Utbudet är fräscht, varierat och till hälften ekologiskt. Nybakat bröd, olika müslisorter och rikligt med färsk, uppskuren frukt finns alltid på frukostbordet.

På söndagar serveras också en lång brunch mellan 12.00 – 16.00.

Brunchen är fylld med läckerheter från den amerikanska kontinenten och olika DJ:s bjuder på sköna rytmer.

På vardagarna serveras en tvårätters affärslunch med ny meny varje vecka.

DETALJER
I samband med de olika utställningarna förändras detaljer i hotellmiljön. Allt från personalens kläder, till menyer, och nyckelkort uppdateras för att matcha den nya atmosfären.

SNOBBEN 60 ÅR
En av de mer udda gästerna som besökt Nordic Light Hotel är Snobben, eller rättare sagt hans alterego Joe Cool, som flyttade in på hotellet under hösten 2010. Snobben fick en personlig svit, ett specialinrett våningsplan och firade sin 60 årsdag med en stor utställning och välgörenhetsauktion i lobbyn.

Boka & se priser här

Adress till Nordic Light Hotel

Vasaplan 7 11120 Stockholm Sverige Telefon: +46 (0) 8 50 56 30 00

WE CARE
Nordic Light Hotel arbetar långsiktigt med att miljöanpassa verksamheten. Frukosten är KRAV-märkt och hotellet är certifierat enligt den nordiska miljömärkningen Svanen samt det internationella miljöledningssystemet ISO 14001.

Välj en hotellkedja