Allt om hotell – en guide i övernattning

Copperhill Mountain Lodge

[Total: 2    Average: 5/5]
Copperhill

Copperhill Mountain Lodge Åre

Åre, Sverige

Copperhill Mountain Lodge är ett alpint designhotell i Åre med boende, konferenser och upplevelser. Njut av samiskt spa, fjällnära mat och avslappnat lodgeliv på hotellet. Direkt utanför väntar Åres skidbackar, vandringsleder och storslagna vyer. Hotellets arkitektur är i modern ski lodge-stil, skapad av den mångfaldigt prisbelönte amerikanska arkitekten Peter Bohlin. Peter Bohlin har svenskt påbrå och har uppmärksammade världen över för Bill Gates privata hem och Apples prestigebutiker i New York, London och Tokyo. Miljön karaktäriseras av gedigna naturmaterial, varma färger och design av några av världens främsta formgivare.

Copperhill Mountain Lodge i Åre bjuder på en arkitektur i världsklass, med varm atmosfär och omtanke i varje detalj. Läget är bekvämt, med skidåkning och vandringsleder direkt utanför dörren. Efter aktiva dagar på fjället väntar avkoppling i hotellets prisvinnande spa, fjällnära matupplevelser och fjäll-vyer som sträcker sig många mil. 

Hotellet erbjuder 112 rum och sviter, samt konferenskapacitet för 450 personer. Här finns även ett spa med samiska influenser, restauranger, generösa sällskapsytor, lounger, bibliotek och egen helikopterplatta.

Åre-Björnens familjevänliga skidområde ligger direkt utanför hotellet och för den som söker tuffare utmaningar, är det enkelt att åka vidare mot Åres pister. Om sommaren och hösten lockar vandring, fiske och cykling gäster från hela världen.

Fireside heter lobbybaren, placerad mitt i hotellets hjärta. Gör dig bekväm i en mjuk fåtölj, låt blicken vila över fjällvidderna och njut av den sköna atmosfären. Mat och dryck finns på menyn både dag och kväll. Under hösten utvidgas Fireside till en bistro, där det bjuds på säsongens råvaror, mustiga smaker och avslappnad atmosfär. Vid soligt väder blir det uteservering på terrassen.

Copperhill Mountain Lodge Sal
Restauranger på Copperhill Mountain Lodge

Restaurangerna på Copperhill Mountain Lodge i Åre har skapats med inspiration av våra omgivningar, dess historia och traditionella hantverkskunnande. Av naturen och människorna. Vi använder hållbart producerade råvaror, gärna från skogarna, ängarna och vattnen runt omkring Årefjällen. 

Niesti heter vår matsal där du serveras frukost och middag i avslappnad miljö. Välkommen hit efter en aktiv dag på fjället och njut av vällagad mat med rötterna i svenska och europeiska mattraditioner.

Fireside är vår loungebar i hjärtat av hotellet. Kryp upp i en mjuk fåtölj och njut av den sköna stämningen. Här serveras cocktails, viner på glas och ett brett sortiment av öl från hela världen. Du kan även beställa mat från Niestis meny.

Biblioteket är vårt senaste tillskott och kommer att öppna under december 2011. Här kommer det att serveras mat i yttersta klass med jämtländska och svenska råvaror i modern form, där drycken kommer att ha en framträdande roll.

Coppermine Co har öppet för grupper samt under skollovsveckorna. Här serveras rustik och god mat som passar alla i familjen.

Öppettider

Niesti
Öppnar 1 december 2011.

Fireside
Öppet för lunch, fika och middag alla dagar.

Coppermine Co.

Biblioteket
Öppnar i december 2011.

Copperhill Mountain Lodge Mys
Konferens

Copperhill Mountain Lodge i Åre erbjuder konferenser och event där läget och den harmoniska fjällmiljön skänker ro och ökad gruppkänsla.

Välj mellan att bo i eget hotellrum eller dela en flerbäddssvit med kollegorna. Skäm bort er på samiskt spa, njut av vällagad mat och härlig atmosfär. Hitta inspiration i form av naturupplevelser, konst och design.

Tillsammans med hotellets stora lobby, utgör detta en mötesmiljö där allt är möjligt. Vi har arrangerat allt från möten med hög säkerhetsnivå, till kongresser, billansering och luftakrobatikshow i lobbyn.

Sex konferensrum med mellan 10 och 320 platser, och en sammanlagd kapacitet för 450 personer.
KONFERENSPAKET

  • Boende i del av svit
  • Konferenslokal
  • Frukostbuffé
  • Förmiddagsfika med smörgås
  • Serverad lunch inklusive måltidsdryck
  • Eftermiddagsfika med kaka
  • Trerätters middag
  • Fri entré till Level Spa
Spa Level
Level SPA

Level Spa är en rofylld plats för avslappning och eftertanke, dit livslustarna kan återvända. Återfunnen energi och inspiration, i en miljö som har inspirerats av samiska traditioner.

Njut av ångande bad och sköna spabehandlingar. Ett stilla morgonsim i poolen. Ta på toppluvan och sjunk ner i den varma utomhuskällan. Vila ögonen på fjälltopparna och eldstadens flammor.

Level Spa består av: Heta källor inomhus och utomhus, två bastur, nio behandlingsrum, spapool inomhus, relaxavdelning med panoramavyer mot Åreskutan samt ett gym.

Som vår hotellgäst har du fri entré till Level Spa.

Öppettider

Spaavdelningen
kl. 08.00 – 20.00

Morgonsim för hotellgäster
från kl. 06.00

Badtider för barn
kl. 08.00 – 11.00 och
kl. 15.00 – 17.30

SIGNATURBEHANDLINGAR

Copperhill Privilege 160 min, 2995 kr
Den finaste tänkbara.
Slappna av under stjärnhimlen i en av våra samiskt inspirerade kåtor, till doft av björkolja och toner av jojk. Behandlingen inleds med bodyscrub, följd av kurbad och massage med varma lavastenar. Ansiktet får en djupgående antiage behandling med proteinrik kaviar och kraftfulla antioxidanter.
Alpine Classic 110 min, 1995 kr
För dig som vet hur man tar vara på dagen.
Helkroppsmassage med ekologiska oljor och ansiktsbehandling.
Samezen 80 min, 1495 kr
En upplevelse utöver det vanliga.
Slappna av under stjärnhimlen i en av våra samiskt inspirerade kåtor. Behandlingen inleds med en bodyscrub, följd av kurbad och massage med björkolja och varma lavastenar.

Relax

Koppla av i en vilstol i vår rofyllda relaxavdelning, med panoramautsikt mot Åreskutan. Varva kanske med ett bad, en svalkande dusch eller en stund i bastun. Upplev känslan av återfunnen energi och inspiration, i en miljö som andas exklusivitet och kvalitet.

Djurvänligt

Det är klart att bästa kompisen ska få följa med på semestern. Det finns ett flertal rum och sviter där djur är välkomna, bara säg till i bokningen i förväg om du vill ta med ditt husdjur. Copperhills personal kan även hjälpa dig med hundpromenader under din vistelse, kontakta receptionen för att veta mer.

Pool

Gå in i SPA och njut av ångande bad i samiskt inspirerad miljö. Här finns en inomhuspool och två varma källor, varav en är inomhus och en utomhus. Ta ett stilla morgon-sim eller bara sjunk ner och njut av värmen och utsikten mot Åreskutan. För barn finns badtider på särskilda tider.

Adress till Copperhill Mountain Lodge

Copperhill 62 830 13 Åre Sverige Telefon: +46 (0) 64714300

Idag erbjuds alla gäster möjligheten att välja en komplett ekologisk frukost. De väljer lokala och uthålliga råvaror så långt det är möjligt och arbetar systematiskt med att minimera miljöbelastningen från verksamheten. Vintern 2012 kommer de att certifieras enligt ISO 14001.

Välj en hotellkedja