Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Stockholm

[Total: 1    Average: 5/5]
Clarion Hotels

Clarion Hotel Stockholm

Stockholm, Sverige

Clarion Hotel Stockholm är ett internationellt fullservicehotell beläget på Södermalm – men med en twist. Ett hotell med starka personligheter – ett hotell som vågar vara annorlunda. Vi kännetecknas av intressanta miljöer, konst, musik och design.

Clarion Hotel Stockholm är inte bara mötesplatsen för stockholmare, det är också ett internationellt konferens-, event- och affärshotell som ligger i hjärtat av Södermalm. Med inspiration från lokalområdet, som är känt för sitt utbud av bohemiska butiker, trendiga restauranger och kreativa konstgallerier, vill vi stilla våra gästers nyfikenhet genom att erbjuda spännande miljöer som ger ökad livskvalitet.

Med våra 532 hotellrum och en konferenskapacitet på över 1000 personer är Clarion Hotel Stockholm ett av huvudstadens största hotell. Vårt läge, med närhet till Stockholms sevärdheter, turiststråken i Gamla Stan och evenemangsområdet vid Globen, gör att våra gäster har hela stadens utbud runt hörnet. Tack vare våra livliga barer, avslappnade restauranger och omtänksamma personal har våra gäster också möjlighet att möta stadens liv och puls innanför hotellets väggar.

Hotellet har även ett spa med inspiration hämtad från Ayurveda – Elements Spa samt en asiatisk restaurang – Minami.

Clarion Hotel Stockholm är beläget på kulturrika Södermalm. Denna stadsdel är känd för sina små personliga butiker, restauranger, gallerier, och folkkära parker. Hotellet erbjuder 532 rum och 19 konferenslokaler med en total konferenskapacitet på över 1000 personer.

När Clarion Hotel Stockholm ritades ville arkitekterna ge besökare ett intryck av ljus och rymd. Redan i lobbyn möter man denna genomtänkta idé. Stora panoramafönster skänker ett väl tilltaget ljusinsläpp och ackompanjeras med riklig takhöjd.

I restaurangen serveras rätter med dofter och smaker inspirerade från hela världen. I våra välkomnande barer skapas en livlig atmosfär och konstutställningar och levande musik är regelbundna inslag i besökarnas miljö, ett äventyr i vardagen lika väl som i den planerade semestern.

Hotellets olika öppna och ljusa miljöer utgör en levande mötesplats. Tidsenlig musik, aktuell konst och trendig design skapar tillsammans den unika upplevelsen som vi kallar Clarion Living. När du bor bor hos är vår ambition att höja din livskvalitet.

Vi serverar japansk frukost med misosoppa och tofu.
Clarion_Mat 0027
Restauranger & Barer

En after work med livemusik tillsammans med kollegorna. En social middag med en touch av Asien i sällskap av kompisgänget. Eller en avslappnad middag för två med utsikt över Stockholms gator. Oavsett vad våra gäster vill ha så kan vi på Clarion Hotel Stockholm erbjuda njutningsfulla mat- och dryckesupplevelser i våra restauranger och barer.

4 - Minami Clarion Hotel Stockholm
Minami – en smak av Söder
Med vår restaurang Minami har vi minskat avståndet mellan Stockholm och Asien. Minami, som betyder Söder på japanska, har tagit det bästa från Japan, Thailand, Korea, Indien och Kina. I kombination med en skön utsikt över Årstaviken och Ericsson Globe får gästerna en avslappnad middagsupplevelse. På Minami blandas dofter, smaker och intryck från Asien och ger gästerna minnen de tar med sig långt efter att de har lämnat restaurangen.
Läs mer och boka bord på www.minamistockholm.com

Clarion_Mat 0047
Upstairs Bar
En trappa upp finns Clarion Hotel Stockholms avslappnade Upstairs bar, som har ett av Stockholms bästa barhäng. Här varvas sköna livespelningar och välblandade drinkar med coola dj:s och sjysta samtal.

 
 
 
 
 
 
1 - Lobby Clarion Hotel Stockholm
Lobbybaren
Lobbybaren är så mycket mer än bara en bar. Det är en livlig mötesplats för både hotellgäster och stockholmare. Med utsikt över Ringvägen är Lobbybaren platsen för dig och ditt sällskap, oavsett om du är sugen på ett enklare snack, en mättande varmrätt, en toast Skagen, en cappuccino eller ett glas champagne.

 
 
 
 
Clarion_Mat 0012
Frukost
En egen kock som tillagar en omelett precis som du vill ha den. Det och mycket annat finns på vår frukostbuffé som erbjuder gästerna hälsosamma, ekologiska, uppfriskande och njutningsfulla alternativ. En bra start på dagen helt enkelt!

 
 
 
 
 
Clarion_Mat 0057
Lunch
Med utsikt över Årstaviken, Globen och Söders kolonilotter, blir vår matsal en härlig miljö att vistas i. Givetvis avnjuter du ett urval av ekologiska produkter hos oss! Till lunch serverar vi en smakrik buffé med tre olika varmrätter, underbar salladsbuffé, dagens soppa & skaldjursbuffé.

5 - Fasad Clarion Hotel Stockholm
Konferens i Stockholm

En konferens är så mycket mer än bara rätt teknik, fräscha lokaler och ett professionellt genomfört arrangemang. Vi vill, precis som för alla våra gäster, skapa inspirerande mötesplatser för våra konferensgäster.

Oavsett om det handlar om en kongress för 1000 personer eller ett snabbt affärsmöte för två. Genom att ta reda på vad ni vill ha kan vi vägleda er genom arrangemanget, som kan vara alltifrån en klassisk konferens till ett mindre styrelsemöte, en stor kongress eller en after work eller en jubileumsmiddag. Vi har en konferenskapacitet på över 1000 personer och våra 17 konferenslokaler tar allt från tio till 500 deltagare. Givetvis har vi även logikapacitet för alla era deltagare.

Clarion Hotel Stockholm tar ansvar för medarbetarna, gästerna och världen vi lever i. Vill ni också ta ansvar för er konferens miljöpåverkan? Här kan ni klimatkompensera hela er konferens.

Med hjälp av våra medarbetares engagemang och en passion för service bygger vi en inspirerande plats för möten som gör att ni får ut det mesta av era upplevelser.

Clarion Hotel Stockholm har 19 stycken ljusa och flexibla lokaler som kan anpassas till konferenser för 10-1000 deltagare.
3 - Elements Spa Clarion Hotel Stockholm
Elements SPA Stockholm

En stunds avslappning och ett ögonblick av tystnad är mycket värt för den som vill komma bort från jobbstressen eller stadspulsen. Vårt nyöppnade spa, Elements Spa, är inspirerat av den indiska Ayuredatraditionen och ger gästerna möjlighet till ett skönt bad i en varm pool, en uppfriskande dusch i vår snödusch, en avkopplande massage eller ett stärkande yogapass. Vårt gym innehåller alla de senaste maskinerna och med utsikt över Stockholm kan våra gäster genomföra ett rejält träningspass.  Oavsett om det är träning eller avkoppling gästerna är ute efter, så lämnar de Elements spa med en varm och behaglig känsla i kroppen.

Läs mer och boka behandlingar på www.elementsspastockholm.com.

Rum

När du bor på Clarion Hotel Stockholm kommer du äta god mat, uppleva modern konst och möta nya spännande människor. Du kommer också att sova gott i något av hotellets 532 rymliga rum. Bland de fem kategorier rum som finns att välja bland är alla skapade för att möta ett unikt behov och önskemål.  Oavsett vilken storlek och utförande på rummet du väljer kommer du alltid att få en välplanerad yta med genröst ljusinsläpp för att skapa en behaglig upplevelse – och när du önskar en skön natts sömn.

Clarion Hotel Stockholms rumskategorier

Moderate

Hotellets minsta rumstyp på 14-18 kvm nyttjas väl och är utrustade med bl a trådlöst Internet, generös arbetsplats, ljust badrum med dusch och ett stort fönster som släpper in dagsljuset i rummet.

Standard

Rumstypen Standard bjuder på drygt 20 välplanerade kvadratmeter med utmärkt arbetsyta, bra förvaring och en god natts sömn i breda sängar. Badrummen är rymliga, vissa med dusch och andra med bad.

Superior

Rumskategorin Superior bjuder på 22-32 välplanerade kvadratmeter med utmärkt arbetsyta, bra förvaring, stora fönster som släpper in ljus och breda sängar. Badrummen är rymliga, vissa med dusch och andra med
bad eller både dusch & bad.

Deluxe

Hotellets frikostiga Deluxerum är med sina cirka 40 kvadratmeter härligt rymliga och luftiga med sällskapsyta och generös arbetsplats. Stora fönster från golv till tak och fräscht badrum ger en härlig start på dagen!

Svit

Rumskategoin Junior Svit är ett härligt tvådelat rum med generöst ljusinsläpp, separat arbets- och sällskapsyta och ett fantastiskt

Presidentsvit

Med en sovrumsvåning och en våning för möten, middagar och mingel har denna södersvit allt man kan önska sig – 120 kvadratmeter med bar, öppen spis och en terrass med utsikt över grönområden och ett pulserande Stockholm.

Service

Clarion Hotel Stockholm har en rad bekvämligheter och tjänsteutbud och beroende på vad för slags rum du väljer att bo erbjuds olika alternativ.  Alla våra rum är rökfria och har tillgång till trådlöst internet.

Restaurang

Att äta gott på Clarion Hotel Stockholm är lika med ett besök i restaurangen Gretas kök. Menyn speglar hotellets själ och moderna känsla. Inspirationen är hämtad från det traditionella köket med influenser från hela världen.
Förutom vår välsmakande mat erbjuder Gretas kök en spektakulär utsikt över en fartfylld stad i direkt kontrast till behagliga, lugna grönområden. Som matgäst omgärdas man av en spännande miljö, en resa i
konst, musik och design.

Öppettider:

Måndag – Lördag 17.00 – 23.00*
Boka bord på (+46) 08-462 10 00

Välkommen till oss i Gretas Kök!
*Under sommarmånaden juli är Gretas stängt. Vi rekommenderar varmt C&C’s Lobby Bar vid entrén där vi serverar goda sallader och matiga mackor.

Konferens

Det är en bra idé att lägga sin konferens i någon av Clarion Hotel Stockholms konferenslokaler. Du får chansen till effektiva möten och minnesvärda galamiddagar. I den levande mötesplatsen finns personligt
bemötande, inspirerande miljö och rätt utrustning.

På Clarion Hotel Stockholm är vi med dig under hela din konferens, från första kontakt med planering och genomförande ända tills dess att ditt evenemang är genomfört och en uppföljning är klar. Förutsättningarna
börjar med våra möjligheter och din ambition sätter gränserna.

Tack vare över sju års erfarnehet av att projektleda möten, ser vi till att ge dig den trygghet som just ditt evenemang behöver.

Med en total konferenskapacitet på över 1000 personer kan vi skapa arrangemang för över 700 deltagare, i en gemytlig atmosfär, i en spännande arkitektur.

Clarion Hotel Stockholms konferenslokaler är alla utrustade med den senaste tekniken. Den mäktiga bankettsalen är användbar till galamiddagar, konferenser, modeshower och utställningar för upp till 500
personer.

Lokaler för litet möte eller stor konferens

Clarion Hotel Stockholm har 19 ljusa möteslokaler med plats för 10-190 gäster samt en fantastisk delbar bankettsal med plats för upp till 500 gäster. I alla konferenslokaler, exklusive grupprummen, finns PC,
projektor, OH, blädderblock, white board, VHS/DVD/CD och telefon.
I Bankettsalen ingår även filmduk, scen, talarstol, ljud/mikrofon system. I våra grupprum finns OH, blädderblock, white board och telefon. Anteckningsblock, pennor och Internetuppkoppling finns i alla rum.

Matsalen – Middag & Mingel

Vår unika matsal passar lika bra till sittande middagsarrangemang som stående mingelbufféer. Matsalen bjuder på stora öppna ytor som lätt kan delas in i mindre och mer avskilda delar eller behållas öppen så att alla kan ta del av en fantastisk utsikt mot Årstaviken, Globen och Eriksdalslunden. Tillsammans med bankettsalen kan här arrangeras mingel för 1200 personer och sittande middag med underhållning för 500 deltagare. Vår kunniga personal hjälper dig att planera och genomföra det perfekta eventet med allt från mat och dryck till dekor och underhållning.

Bilder från Clarion Hotel Stockholm

 

Clarion Hotel Stockholm

web: www.clarionstockholm.com

Ringvägen 98 10460 Stockholm Sverige Telefon: +46 (0)8 462 10 00
Fax: +46 (0)8 462 10 99

WE CARE
Clarion Hotel Stockholm tar ansvar för medarbetarna, gästerna och världen vi lever i. Vill ni också ta ansvar för er miljöpåverkan? Här kan ni klimatkompensera hela er vistelse.

Välj en hotellkedja