Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Wellington

[Total: 1    Average: 4/5]
Clarion Collection

Hotel Wellington Stockholm

Stockholm, Sverige

Välkommen till en stillsam oas, mitt i det fashionabla Stockholm! På Hotell Wellington bor du lugnt och tyst, med bara några minuters promenad till Stureplans vimlande folkliv. Från våra balkonger och terrasser har du panoramautsikt över stadens takåsar. På vår underbara terrass på innergården kan du njuta av lugnet och en prunkande grönska. En liten oas mitt i city. Ta gärna med dig din frukost, din kaffekopp eller något läskande från baren.

På Hotel Wellington bor du avskiljt och lugnt, mitt i det fashionabla Stockholm. Här hittar du en sober och elegant miljö, inredd med moderna möbler och behagliga färgskalor. Från våra många balkonger och terrasser har du en underbar panoramautsikt över stadens takåsar. 

Hotel Wellington ligger i hjärtat Östermalm, Stockholms mest fashionabla kvarter. Här bor du lugnt och tyst, med bara några minuters promenad till Stureplans vimlande folkliv med shopping, nöjen och restauranger. Dessutom ligger Stockholms största attraktioner på behagligt avstånd, som Moderna Museet, Skansen och Vasamuseet.

Huset som Hotel Wellington ligger i har en lång och spännande historia. Det uppfördes som bostadshus 1938 efter ritningar av den erkände arkitekten Ernst Grönwall. Huset var ovanligt, i bygglovet stod det ”uthyrning sker till ensamstående person och ej till familj”. På gatuplan fanns bageri och konditori, och under en period var receptionen en handskaffär. Fastigheten byggdes om till hotell år 1967 och fick då sitt namn efter den berömda Hertigen av Wellington.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I vår mysiga loungebar på entréplanet kan du njuta av allt ifrån bubblande champagne till vår populära räkmacka, gjord på handskalade räkor. Loungen är känd för sin vardagsrumskänsla, vilket vi tar som ett gott betyg. Baren är öppen tills du anländer till hotellet, det vill säga tills du ”kommer hem”, men stänger senast 03.00.

På Hotel Wellington har du tillgång till vår mysiga bastu. Boka i receptionen och njut av bastun för dig själv under din bokade tid. Vi ställer gärna fram någon svalkande dryck och tilltugg om ni så önskar.

Matsal

I vår matsal äter du i en lugn och harmonisk miljö, inredd med moderna möbler och dämpade färgskalor. 

Hotel Wellington Stockholm Matsal

Vi anpassar oss efter årstiderna och lägger ned kärlek och energi på att bjuda på så mycket hemlagat och hemodlat som möjligt. I familjeträdgården plockas bär och frukt som serveras på frukostbordet. Vår egenrostade müsli får våra gäster att längta tillbaka.

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 06:30-09:30

Frukost helg
kl. 07:30-10:30

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

Adress till Clarion Collection Hotel Wellington

Storgatan 6 11451 Stockholm Sverige Telefon: +46 (0)8 667 09 10
Fax: +46 (0)8 667 12 54

 

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt. På Hotel Wellington engagerar vi oss extra mycket i friskvård och hälsa. Vi lånar ut gåstavar, reflexvästar och kartor över jogging- och promenadslingor. Som gäst har du förmånliga priser på närliggande Yogayama och gymet Sats.

Välj en hotellkedja