Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Valdemars

[Total: 1    Average: 4/5]
Clarion Collection

Clarion Collection Hotel Valdemars Riga

Riga, Lettland

Välkommen till en lugn oas, mitt i historiska Riga. Hotel Valdemars är beläget några minuters promenad från Gamla Stan. Här bor du modernt och bekvämt, omgiven av i Rigas omfattande historia och kultur.

På Hotel Valdemars bor du modernt och bekvämt, mitt i Rigas historia och kultur. Det över 100-åriga huset är ett exempel på Rigas unika Art Noveau-arkitektur och totalrenoverades 2006.

Flera detaljer har bevarats, som dekorativa lampor, gamla kistor och charmiga trätrappor. På den lugna innegården kan du under sommarhalvåret njuta av en kopp kaffe i solen, medan miljonstaden Riga pulserar strax utanför.

Hotel Valdemars är beläget i centrala Riga, bara några minuters promenad från Gamla Stan. Här hittar du flera mysiga restauranger och kaféer. Dessutom har du Rigas största sevärdheter på behagligt avstånd, som Nationalmuseum och Alberta-gatan med sina berömda Art Noveau-byggnader.

Hotel Valdemars har en lång och dramatisk historia. Ägarens pappas morfar köpte huset redan 1901, men var tvungen att fly till Sverige efter andra världskriget. Som all annan privat egendom konfiskerades huset och under den ryska ockupationen var huset bland annat hemvist för högt uppsatta KGB-generaler. När Lettland blev självständigt 1991 fick den svensk-lettiska familjen åter huset i sin ägo och kunde förvandla det till det mysiga och personliga hotell det är i dag.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till både jacuzzi och turkisk bastu, samt ett utrymme för avkoppling och umgänge, där du alltid hittar något gott att dricka.

I Riga finns en levande golfkultur. Vi samarbetar med flera golfklubbar i och runtom Riga. Oavsett om man är privat- eller affärsgäst kan vi erbjuda förmånliga golfpaket på de populära golfbanorna.

Konferens

Vår stora mötesrum har plats för upp till 45 deltagare i skolsittning, och våra två mindre grupprum rymmer upp till 15 deltagare.

Hos oss kan du hålla möten, konferenser och banketter i en unik historisk miljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen. 

Våra mötesrum är belägna i husets gamla salonger, fyllda med vackra träpaneler och stuckaturer från tidigt 1900-tal. Vår stora mötesrum har plats för upp till 45 deltagare i skolsittning, och våra två mindre grupprum rymmer upp till 15 deltagare.

Hos oss har du alltid stadens utbud av sevärdheter, restauranger och nattliv runt hörnet. Vi hjälper gärna till att boka middagar och aktiviteter i anslutning till din konferens.

Matsal

I vår matsal äter du i en lugn och rofylld miljö, präglad av husets historiska arkitektur och modernt uppdaterade inredning.

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost
Vardagar
kl. 06:30 – 09:30
Helg
kl. 07:30 – 10:30

Eftermiddagsfika
kl. 15:00 – 18:00

Kvällsmat
kl. 18:00 – 21:00

Clarion Collection Hotel Valdemars

K. Valdemara iela 23 1010 Riga Lettland Telefon: +371 733 44 62
Fax: +371 733 30 01

 

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt.

Välj en hotellkedja