Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Uman

[Total: 1    Average: 4/5]
Clarion Collection

Hotel Uman Umeå

Umeå, Sverige

Välkommen till en lugn oas, mitt i Umeå. På Hotel Uman bor du nära det norrländska arvet, med mat och inredning hämtad från svensk fjällvärld. Utanför fönstret har du den vackra Umeälven och ett par minuter bort ligger gågatans butiker och gallerior.

På Hotel Uman bor du nära det norrländska arvet. Rummen är modernt inredda, med många inslag av björk – som sig bör i Björkarnas Stad. Om vintrarna ställer vi upp en stor lappkåta på innergården och menyn innehåller inte sällan lokala rätter som renskav och lax. Namnet Uman är förresten det lappländska ordet för Umeälven. 

Hotel Uman ligger mitt i centrala Umeå, med bara ett par minuters promenad till gågatans butiker och gallerior. Utanför fönstret har du den vackra Umeälven, och Umeås största attraktioner ligger på behagligt avstånd, som Norrlandsoperan och Västerbottens museum.

Hotel Uman var tidigare stadens stadsläkarvilla, från 1920-talet och framåt. När byggnaden förvandlades till hotell i början av 1990-talet tillkom även en ny byggnad ner mot älven. Tillbyggnaden ritades av Sören Burman, som fick arkitekturpriset Umeåspiran 1992 för sin insats.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär med tillgång till bastu, ångbastu, solarium och öl direkt från kranen. För dig som vill hålla igång träningen har vi samarbete med Step In 24, ett fullt utrustad gym som ligger endast 30 meter från hotellet.

I Umeå finns en levande golfkultur. Vi samarbetar med två golfbanor, Umeå golfklubb och Sörfors golfklubb, som båda ligger i Umeås närområde.

Konferens

Vi har tre konferensrum, varav det största tar 60 personer.

Hos oss kan du hålla möten och konferenser i en unikt norrländsk miljö. Vi har tre konferensrum, varav det största tar 60 personer, samt tre grupprum för mindre möten.

Vi ordnar gärna aktiviteter för de som önskar – det finns mycket att göra längs älven och i skogen runtom staden. Väl på hotellet kan vi ordna vin-, whisky- och champagneprovningar. Middagen innehåller inte sällan norrländska specialiteter som kryddbröd, rökta renkotletter och västerbottenostgratäng.

I vår relaxavdelning kan ni njuta av öl direkt från kranen och bastubad.

Matsal

I vår matsal äter du i en lugn, skandinaviskt inredd miljö, med många norrländska inslag. Du hittar alltid nybakat bröd till både frukost och kvällsmat. Vi lyfter gärna fram den lokala matkulturen och bjuder ofta på renkött och lax i våra rätter. 

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 06:30-10:00

Frukost helg
kl. 08:00-11:00

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

 

Clarion Collection Hotel Uman

Storgatan 52 90326 Umeå Sverige Telefon: +46 (0)90 12 72 20
Fax: +46 (0)90 12 74 20

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt. På Hotel Uman kan du även låna joggingoveraller om du vill ut och röra på dig.

Välj en hotellkedja