Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Tollboden Oslo

[Total: 1    Average: 4/5]
Clarion Collection

Clarion Collection Hotel Tollboden Drammen

Drammen – Oslo, Norge

Välkommen till en lugn oas, vid Drammens hamn. Hotel Tollboden är beläget i stadsdelen Strømsø, omgiven av enastående natur. Här bor du i en anrik byggnad med rötter i 1600-talet. Runt om i hotellet berättas det om byggnadens och traktens historia.

Att bo på Hotel Tollboden är att leva mitt i Drammens historia och kultur. Här bor du i en anrik byggnad med rötter i Drammens 1600-tal, då stadsdelen Strømsø kom att bli en av Norges viktigaste hamnstäder. Runt om i hotellet hittas konst av lokala konstnärer och utställningar som berättar om stadens sjöfartshistoria. 

Hotel Tollboden är centralt beläget i stadsdelen Strømsø, nära Drammens hamn och omgiven av enastående natur. Runt hörnet hittar du hela stadens utbud av restauranger, butiker och kaféer. Dessutom har du Drammens största attraktioner på behagligt avstånd, som Drammens museum, Spiraltoppen och Bragenes torg.

Hotel Tollboden har en lång och spännande historia. Hotellet består av ett hus som trähandlare Daniel Knoff lät uppföra 1668. Daniel Knoff inledde sin karriär som chef över Syd-Norges tullverksamhet i mitten av 1600-talet och var en av Norska kungens närmsta män. Sedermera kom han själv att kallas ”Kungen av Strømsø”, då han genom sin träverksamhet kom att utveckla Strømsø som hamnstad. Än i dag lever Knoffs livsverk vidare i våra många utställningar runtom i hotellet.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till bastu och träningsmöjligheter, samt ett utrymme för avkoppling och umgänge, där du alltid hittar något gott att dricka.

Vi vet värdet av att kunna hålla igång träningen, även när man är på resa. På Hotel Tollboden tränar du gratis i vårt egna gym, utrustat med löpband, träningscykel och multigym. Träningsrummet är öppet mellan 06:00 och 23:00.

I Drammen finns en levande golfkultur. Vi är stolta sponsorer av Drammen Golfbane, beläget 10 kilometer från hotellet. Här arrangerar vi vår egen golfcup och kan erbjuda förmånliga golfpaket med greenfee till våra gäster.

För dig som gillar att åka skidor har Drammen ett utmärkt utgångsläge. Både utförs- och längdskidåkning finns i närheten. I staden hittas två skidanläggningar, Haukås och Aron, endast 10 minuter från hotellet. Och tar du bilen en mil hittar du den nya stadion för längdskidåkning, som byggdes för VM i Konnerud 2011. Dessutom ligger Kongsberg Ski Centre en halvtimmes bilfärd bort.

Konferens

Vi har två konferensrum som rymmer upp till 70 deltagare.

Hos oss kan du hålla konferenser och möten i en historisk miljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen.

Vi har två konferensrum som rymmer upp till 70 deltagare. Därtill finns två styrelserum och tre grupprum, som passar utmärkt till mindre möten och sammankomster. Rummen är utrustade med luftkonditionering och modern konferensutrustning.

Du har alltid stadens utbud av sevärdheter, restauranger och nattliv runt hörnet. Vi hjälper gärna till att boka middagar och aktiviteter i anslutning till din konferens. Och glöm inte att du alltid har tillgång till gratis parkering i garaget när du konfererar hos oss.

Matsal

I vår matsal äter du i en lugn och charmig miljö, präglad av husets historia som tullhus. Inredningen består av norska möbler och på väggarna hänger konst av lokala konstnärer.

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 06:30-10:00

Frukost helg
kl. 07:30-11:00

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

Adress till Clarion Collection Hotel Tollboden

Tollbugaten 43 3044 Drammen Norge Telefon: +47 32 80 51 00
Fax: +47 32 80 51 99

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt.

Välj en hotellkedja