Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Temperance

[Total: 1    Average: 4/5]
Clarion Collection

Hotel Temperance

Malmö, Sverige

Välkommen till en lugn oas, mitt i historiska Malmö. Hotel Temperance är centralt beläget i stadsdelen Gamla Väster. Här bor i en anrik byggnad, inredd med mörka träslag och jordnära färger, inspirerat av den afrikanska savannen.

Boka här

Boka och se priser

Att bo på Hotel Temperance är att leva mitt i Malmös historia. I den anrika byggnaden bor du i en klassisk miljö, inspirerad av den afrikanska savannen. Mörka träslag och jordnära färger för tankarna till den brittiska kolonialstilen.

Hotel Temperance är centralt beläget i Gamla Väster i Malmö. Här, i stadens äldsta och charmigaste kvarter, hittas Malmös bästa designbutiker och konstgallerier. Dessutom har du Malmös största attraktioner på behagligt avstånd, som Västra Hamnen och Lilla Torg.

Hotel Temperance har en lång och spännande historia. Byggnaden uppfördes 1902 som ett kombinerat ångkök, hotell och nykterhetsrestaurang. Konceptet med ångkök importerades från Tyskland och bestod i att tillgodose den fattigare befolkningen med närande och billig kost. Hotellrummen kostade på den här tiden 1 krona och 25 öre att hyra.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut. På Hotel Temperance kan du slappna av i hotellets egna bar, där du kan njuta av svalkande drycker, öl, vin, snacks och lättare maträtter.

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till bastu, samt ett utrymme för avkoppling och umgänge.

Vi vet värdet av att kunna hålla igång träningen, även när man är på resa. På Hotel Temperance har du alltid tillgång till vårt egna gym, där du kan träna både motion och styrka.

I Malmö finns en levande golfkultur. Vi samarbetar med flertalet av Skånes bästa banor, som Tegelberga GK, Söderslätts GK, Ljunghusen GK, Trelleborgs GK och Vellinge GK. Vi erbjuder förmånliga golfpaket till våra gäster.

Konferens

Vårt största konferensrum Elfenbenskusten rymmer upp till 60 deltagare i biosittning.

Hos oss kan du hålla konferenser och möten i en mysig kolonial miljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen. Vi har fyra mötesrum, med plats för både större konferenser och mindre styrelsemöten.

Vårt största konferensrum Elfenbenskusten rymmer upp till 60 deltagare i biosittning. De mellanstora rummen Stanley och Livingstone har plats för 20 och 25 personer, medan minsta rummet Karin Blixen lämpar sig väl för möten med upp till 14 deltagare.

Du har alltid stadens utbud av sevärdheter, restauranger och nattliv runt hörnet. Vi hjälper gärna till att boka middagar och aktiviteter i anslutning till din konferens.

Restaurang

I vår matsal äter du i en lugn miljö, inspirerad av den brittiska kolonialstilen. Skinnmöbler, mörka träslag och en dov färgskala ger en  harmonisk atmosfär.

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 06:30-09:30

Frukost helg
kl. 07:30-10:30

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

Adress till Clarion Collection Hotel Temperance

Engelbrektsgatan 16 21133 Malmö Sverige Telefon: +46 (0)40 710 20
Fax: +46 (0)40 30 44 06

 

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt. På Hotel Temperance engagerar vi oss dessutom i Röda Korset, Aluma och Frälsningsarméns årliga insamling av julklappar till behövande barn.

Välj en hotellkedja