Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Tapto

[Total: 1    Average: 5/5]
Clarion Collection

Hotel Tapto Stockholm

Stockholm, Sverige

Välkommen till en lugn oas, mitt i Stockholm. På Hotel Tapto bor du i en modern miljö, präglad av ett personligt bemötande och uppmärksam service. Vi har inrett med dova färger i en informell atmosfär, allt för att skapa mer hemkänsla än hotellkänsla.

På Hotel Tapto bor du i en modern miljö, präglad av ett personligt bemötande och uppmärksam service. Vi har inrett vårt hotell med dova färger i en informell atmosfär, allt för att skapa mer hemkänsla än hotellkänsla. 

Hotel Tapto är beläget i de lugna och lummiga delarna av Östermalm i Stockholm. Denna fashionabla stadsdel har ett stort utbud av eleganta butiker och trendiga restauranger. Populära arenan Stockholm Stadion ligger endast ett stenkast bort. Dessutom ligger Stockholms största attraktioner på behagligt avstånd, som Junibacken och Vasamuseet.

Namnet Tapto kommer från den militära signalen som betyder ”gå till vila”. Hotellet startade faktiskt för att ackommodera de många gästerna från det närliggande Försvarshögkvarteret. Runtom i byggnaden hittar du glimtar ur svenskt militärliv, i form av små utställningar och motiv från 1600-talet fram till våra dagar.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I vår nyinredda relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, med en ljudbild inspirerad av skvalpande vågor. Här erbjuds ångbastu och torrbastu, samt ett relaxutrymme för avkoppling och umgänge. Dessutom har du möjlighet att boka behandlingar i vårt behandlingsrum. Vi erbjuder också ett minigym i anslutning till relaxavdelningen.

Vi vet värdet av att kunna hålla igång träningen, även när man är på resa. I vårt minigym har du möjlighet att höja pulsen i våra motions- och träningsmaskiner. Vi har dessutom enklare träningstips på varje rum och om du vill ha fler tips kan du låna vår träningsbok.

Konferens

Vi har två konferenslokaler. Kanonen rymmer upp till 25 deltagare.

Hos oss kan du hålla mindre konferenser och möten i en personlig och hemtrevlig miljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen.

Vi har två konferenslokaler. Kanonen rymmer upp till 25 deltagare och har ett vackert ljusinsläpp tack vare den halvmåneformade lokalen. Är ni ett mindre sällskap, exempelvis en styrelse, passar lokalen Värjan som rymmer 12 deltagare.

Du har alltid stadens utbud av sevärdheter, restauranger och nattliv runt hörnet. Vi hjälper gärna till att boka middagar och aktiviteter i anslutning till din konferens.

Matsal

I vår nyrenoverade matsal äter du i en lugn och harmonisk miljö, inredd med moderna möbler och en behagligt dov färgskala. Ena väggen pryds av ett stort signalhorn, för att knyta an till hotellets namn Tapto – den militära signalen för vila och sömn.

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 06:30-09:30

Frukost helg
kl. 07:00 -11:00

Eftermiddagsfika
från kl. 15:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

Adress till Clarion Collection Hotel Tapto

Jungfrugatan 57 11531 Stockholm Sverige Telefon: +46 (0)8 664 50 00
Fax: +46 (0)8 664 07 00

 

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt. På Hotel Tapto engagerar vi oss i sopsortering, minskad energiförbrukning och våra fokusmånader med insamlingar till välgörande ändamål.

Välj en hotellkedja