Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Skagen Brygge Stavanger

[Total: 1    Average: 4/5]
Clarion Collection

Clarion Collection Hotel Skagen Brygge Stavanger

Stavanger, Norge

Välkommen till en marin oas, mitt i Stavanger. Hotel Skagen Brygge är beläget precis vid kajkanten i centrala Stavanger, med en idyllisk utsikt över hamnen. Här bor du i en stilfull marin miljö, i ett modernt sjöhus som vunnit pris för sin arkitektur.

Att bo på Hotel Skagen Brygge är att leva mitt i Stavangers marina historia, med vacker utsikt över vattnet. Här bor du i en stilfull miljö, i ett modernt sjöhus som vunnit pris för sin arkitektur och blivit en symbol för det moderna Stavanger.

Hotel Skagen Brygge är beläget precis vid kajkanten i centrala Stavanger. Här njuter du av en idyllisk utsikt över hamnen och det närliggande Gamla Stavanger, Nord-Europas bäst bevarade trähusområde. Runt hörnet har du det mysiga och bilfria city, med dess utbud av butiker, restauranger och kaféer. Dessutom har du Stavangers största attraktioner på behagligt avstånd, som Preikestolen, Lysefjorden och vakttornet Valberget.

Området som Hotel Skagen Brygge ligger i har en lång och spännande historia, präglad av Stavangers många år som nav för landets sillfiske. Efter att företag som Statoil etablerat sina huvudkontor här har staden dessutom blivit Norges oljehuvudstad. Här har Hotel Skagen Brygge, uppfört 1988 med inspiration från de gamla sjöbodarna, spelat en avgörande roll för det moderna Stavanger. Vår prisbelönta byggnad, med vakttornet Valberget i bakgrunden, syns ofta på turistbilder som marknadsför staden.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I vår hotellbar Hovmesteren Bar kan du njuta av konserter, kolla senaste matchen på storbildsskärmar eller bara slappna av med en after work på vår stora uteservering. Här blir du underhållen av gladjazz, popkonserter och backgammonturneringar. I baren hittar du specialister på whisky och cocktails.

Vi vet värdet av att kunna hålla igång träningen, även när man är på resa. På Hotel Skagen Brygge tränar du gratis på det närliggande gymet Elixia, som erbjuder både styrketräning och gruppträning. Hit går du på endast fem minuter från hotellet.

I Stavanger finns en levande golfkultur. Vi samarbetar med Sola Golfklubb, där du som gäst erbjuds att spela gratis. Sola Golfklubb ligger 15 kilometer från hotellet och har en 18-hålsbana, en 9-hålsbana och ett träningscenter.

Konferens

Vi har ett mötesrum som rymmer upp till 14 deltagare runt ett styrelsebord och har en vacker utsikt över vattnet.

Hos oss kan du hålla möten i en marin och sjönära miljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen.

Vi har ett mötesrum som rymmer upp till 14 deltagare runt ett styrelsebord och har en vacker utsikt över vattnet. Rummet passar perfekt för mindre möten och styrelsesammankomster och är utrustat med all teknik du behöver.

Du har alltid stadens utbud av sevärdheter, restauranger och nattliv runt hörnet. Vi hjälper gärna till att boka middagar och aktiviteter i anslutning till din konferens.

Matsal

I vår matsal äter du i en lugn miljö, med en enastående utsikt över vattnet. Den marina inredningen är smyckad med konst av lokala konstnärer. På sommaren kan du inta ditt morgonkaffe på vår stora uteservering.

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 06:30-09:30

Frukost helg
kl. 07:30-10:30

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

Adress till Clarion Collection Hotel Skagen Brygge

Skagenkaien 28-30 4004 Stavanger Norge Telefon: +47 51 85 00 00
Fax: +47 51 85 00 01

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt.

Välj en hotellkedja