Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Savoy Oslo

[Total: 1    Average: 4/5]
Clarion Collection

Clarion Collection Hotel Savoy Oslo

Oslo, Norge

Välkommen till en modern oas, mitt i hjärtat av Oslo, Hotel Savoy är beläget 200 meter från paradgatan Karl Johan. Här bor du i en livfull miljö, präglad av stadens restaurang- och nattliv. Missa inte vår prisbelönta hotellrestaurang Eik.

På Hotel Savoy bor du i en modern miljö, präglad av stadens restaurang- och nattliv.

Hotel Savoy är beläget i hjärtat av Oslo, bara 200 meter från paradgatan Karl Johan. Här bor du i direkt anslutning till Oslos utbud av restauranger, shopping och nattliv. Nationalmuseet är en av grannarna och runt hörnet hittar du Oslos teaterdistrikt.

Hotel Savoy har en lång och spännande historia. Byggnaden härstammar från mitten av 1800-talet och lär ha varit en lampaffär vid förra sekelskiftet. Sedan hotellet öppnade 1918 har flera norska och utländska kändisar bott här. Bland annat var rum 207 vissångaren Cornelis Vreeswijk favoritrum, där han skrev flera av sina berömda sånger.

Våra hotellrestauranger Eik och Fjord har blivit tilldelade utmärkelsen Bib Gourmand av prestigefulla restaurangorganet Guide Michelin.

På Hotel Savoy hittar du populära Eik Bar & Wine, som länge varit ett självklart stopp för Oslos trendiga publik. Under 1990-talet blev baren ett populärt tillhåll för många journalister och skådespelare, och i gästboken hittar du du inte sällan signaturer från flera kända gäster. Här finner du en avslappnad atmosfär och ett perfekt ställe att varva ner med en drink eller ett glas vin.

Vi vet värdet av att kunna hålla igång träningen, även när man är på resa. På Hotel Savoy tränar du till ett förmånligt pris i det närliggande Treningshuset, ett modernt och fullt utrustat gym. Här tränar du som gäst för endast 100 kronor per gång.

På Hotel Savoy kan du som gäst parkera din bil i det närliggande Sentrum Parkeringshus till ett reducerat pris. Stämpla din biljett i receptionen så får du 20 procent rabatt när du hämtar ut bilen.

Konferens

Vårt konferensrum Vivaldi har plats för upp till 50 deltagare i skolsittning.

Hos oss kan du hålla möten och konferenser i en modern miljö, oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen.

Vårt konferensrum Vivaldi har plats för upp till 50 deltagare i skolsittning. Namnet härstammar från tiden då hotellet ägdes av en känd glasfabrikör, som på den tiden döpte flera rum efter kollektionerna hos Hadeland Glassverk.

Hos oss har du alltid stadens utbud av sevärdheter, restauranger och nattliv runt hörnet. Vi hjälper gärna till att boka middagar och aktiviteter i anslutning till din konferens.

Restaurang Eik

I vår prisbelönta hotellrestaurang Eik avnjuter du mat och dryck av högsta kvalitet. Restaurangen har blivit tilldelad utmärkelsen Bib Gourmand av prestigefulla restaurangorganet Guide Michelin. 

Hos oss får du alltid en exklusiv och mättande måltid till lågt pris. Här finner du alltid duktiga kockar i köket och serveringspersonal som ger en behaglig och noggrann service.

Vi utnyttjar alltid de bästa råvarorna som är tillgängliga för tillfället, och utvecklar ständigt våra menyer till att vara något spännande och utöver det vanliga.

Hos oss kan du anordna evenemang och middagar för större sällskap. Vi erbjuder alltifrån middagar i avskiljd miljö till vinkurser och catering. Välkomna!

Öppettider Restaurang Eik

Tisdag–lördag
kl. 18.00–23.00

Matsal

I vår gäststuga, Carl Ungerns Loft, äter du i avkopplande och mysig miljö med utsikt över stadslivet.

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost
vardagar
kl. 07:00-09:30
helg
kl. 08:00-10:30

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

 

Adress till Clarion Collection Hotel Savoy

Universitetsgt. 11 0164 Oslo Norge Telefon: +47 23 35 42 00
Fax: +47 23 35 42 01

WeCare
WeCare är en viktig del av företagskulturen och tänkesättet på Nordic Choice. Vi arbetar långsiktigt för att skapa en miljövänlig verksamhet för både människor och miljö runt omkring oss. Alla våra hotell är miljöcertifierade med Svanen och den internationella miljöstandarden ISO 14001. Dessutom uppmuntrar vi alla våra gäster att välja en hälsosam livsstil, i receptionen kan vi berätta om olika aktiviteter och träningsformer du kan utöva på eller nära hotellet.

Välj en hotellkedja