Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Planetstaden

[Total: 1    Average: 3/5]
Clarion Collection

Hotel Planetstaden Lund

Lund, Sverige

Välkommen till en lugn oas, mitt i kulturella Lund. På Hotel Planetstaden har ett naturnära läge, runt hörnet från Lunds historiska stadskärna. Här bor du i en modern miljö, med en inredning fylld av konstverk, skulpturer och stilrena designmöbler.

På Hotel Planetstaden bor du i en unik miljö, präglad av ett genuint engagemang för konst och design. Här njuter du av ett naturnära läge, med utsikt över de närliggande koloniträdgårdarna, och en inredning fylld av konstverk, skulpturer och stilrena designmöbler.

Hotel Planetstaden har ett naturnära läge i centrala Lund, med utsikt över de vackra kolonialträdgårdarna. Härifrån har du endast 10 minuters promenad till Lunds historiska stadskärna, med sitt utbud av restauranger, shopping och historiska upplevelser. Du har alltid Lunds största attraktioner på behagligt avstånd, som Domkyrkan, Botaniska Trädgården, Skissernas Museum och Stadsparken.

Hotel Planetstaden är mer än bara ett hotell. Här kan du gå en konstrunda i husets eget galleri, som både visar aktuella utställningar och hotellets permanenta konstsamling med skulpturer av Bertil Vallien, Ulrika Hydman Vallien och Takashi.

Finn ro i biblioteket, upplev direktsända sportevenemang i vår biosalong, eller slappna av i trädgården, med sittgrupper, lusthus och guldfiskdamm.

Hotellet byggdes under första halvan av 00-talet, i en modern arkitektur som hämtat sin inspiration från den dansk-skånska traditionen med sicksackade fasader.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

Konferens

Vårt största konferensrum Biosalongen rymmer upp till 42 deltagare i biosittning.

Hos oss kan du hålla konferenser och möten i en trivsam och representativ miljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen. 

Vi har tre mötesrum, med plats för både större konferenser och mindre styrelsemöten. Vårt största konferensrum Biosalongen rymmer upp till 42 deltagare i biosittning och är utrustat med sköna fåtöljer med skrivskiva, modern teknik, stor filmduk och koldioxidstyrd ventilation för att undvika trötthet.

I Galleriet har du två ljusa och sammanhängande lokaler med styrelsesittning och fåtöljsittning för upp till 10 deltagare. Bruno Mathson-rummet rymmer sex personer och lämpar sig för det mindre möten.

Du har alltid stadens utbud av sevärdheter, restauranger och nattliv runt hörnet. Vi hjälper gärna till att boka middagar och aktiviteter i anslutning till din konferens.

Matsal

I vår matsal äter du i en lugn och harmonisk miljö, inredd med moderna möbler och mysig öppen spis. Slå dig ner i någon av våra sköna fåtöljer och njut av utsikten. 

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.Vi erbjuder även en restaurang med barmeny som  är öppen mellan 11 och 23 varje dag.

Öppettider

Frukost
Vardagar
kl. 06:30-09:30
Helg
kl. 07:00-11:00

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

Adress till Clarion Collection Hotel Planetstaden

Dalbyvägen 38 22460 Lund Sverige Telefon: +46 (0) 46 28 00 100
Fax: +46 462800199

 

WE CARE
WeCare är en viktig del av företagskulturen och tänkesättet på Nordic Choice. Vi arbetar långsiktigt för att skapa en miljövänlig verksamhet för både människor och miljö runt omkring oss. Alla våra hotell är miljöcertifierade med Svanen och den internationella miljöstandarden ISO 14001. Dessutom uppmuntrar vi alla våra gäster att välja en hälsosam livsstil, i receptionen kan vi berätta om olika aktiviteter och träningsformer du kan utöva på eller nära hotellet. På Hotel Planetstaden stöder vi dessutom Föräldraföreningen mot Narkotika och Läkare utan Gränser.

Välj en hotellkedja