Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Packhuset

[Total: 1    Average: 4/5]
Clarion Collection

Clarion Collection Hotel Packhuset Kalmar

Kalmar, Sverige

Välkommen till en historisk oas i Kalmar. På Hotel Packhuset bor du i en anrik hamnmiljö, vackert beläget vid Kalmars gästhamn, med utsikt över Ölandsbron. På sommaren lägger segelbåtarna an och en härlig regattakänsla sprider sig.

På Hotel Packhuset bor du i en anrik hamnmiljö. I hotellet hittas flera tavlor och fotografier från Kalmars hamnhistoria. På sommaren lever den närliggande gästhamnen upp, segelbåtarna lägger an och en härlig regattakänsla sprider sig. Då kan du avnjuta av morgonkaffet på vår bryggaltan. Om vintrarna tar du in utsikten från vår matsal.

Hotel Packhuset ligger vackert beläget vid Kalmars gästhamn, med utsikt över Ölandsbron. Runt hörnet har du Kvarnholmens livliga utbud av restauranger, kaféer och butiker. Hotellet ligger granne med det populära Baronen Köpcenter, som erbjuder det mesta av kläder och prylar.

Hotel Packhuset har en lång och spännande historia. Byggnaden härstammar från 1700-talet och renoverades med varsam hand till ett hotell i mitten av 1980-talet. Här kan du lära om många berättelser från traktens historia. I lobbyn och korridorerna hittar du en utställning om Regalskeppet Kronan, som förliste 1676 efter att ha utkämpat två slag mot danska och nederländska flottor.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

Hos oss kan du slå dig ner i vår lilla bar med fullständiga rättigheter. Sommartid avnjuter du din öl eller ditt glas vin på vår unika bryggaltan, med Kalmarsund kluckande under fötterna och med en bedårande havsutsikt över Ölandsbron.

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till både bastu samt ett utrymme för avkoppling och umgänge. Slå dig ner i någon av våra sex däckstolar, slå på TV:n och koppla av med en kall öl eller färsk frukt.

I Kalmar finns en levande golfkultur. Vi jobbar med fem golfbanor som alla ligger inom fem mil från hotellet och kan erbjuda prisvärda golfpaket!

Våra samarbetspartners är: Kalmar GK, Ekerum GK (Öland), Nybro GK, Möre GK och Emmaboda GK.

Konferens

Vår konferenslokal ligger på tredje våningen och har plats för 26 personer.

Hos oss kan du hålla möten och konferenser i en historisk miljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen. Vår konferenslokal ligger på tredje våningen och har plats för 26 personer.

Lokalen har en fast möblering med tre olika bord i en varm ombonad miljö. Den gör sig utmärkt mindre föreläsningar, med tavlor att hänga upp papper på runt om i rummet. PC-kanon ingår. Kapprum och toalett finns i anslutning till lokalen.

Med utsikten över Kalmarsund från matsalen och ett unikt historiskt läge som inramning passar Hotel Packhuset utmärkt för det mindre, kreativa mötet.

Matsal

I vår matsal erbjuder en stillsam, marin miljö. Sommartid äter du din frukost på vår bryggaltan, till ljudet av vågornas skvalp. Vintertid njuter du av utsikten över Kalmarsund och Ölandsbron inifrån matsalen. 

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé, så god att den röstats fram till stans bästa av lokaltidningen Nöjesnytt. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med hembakade kakor, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 06:30-10:00

Frukost helg
kl. 08:00-11:00

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

 

Adress till Clarion Collection Hotel Packhuset

Skeppsbrogatan 26 39231 Kalmar Sverige Telefon: +46 (0)480 570 00
Fax: +46 (0)480 866 42

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt. På Hotel Packhuset engagerar vi oss extra mycket i Kalmar Stadsmission, som vi är stödföretag åt, samt i våra extra hälsosamma måltider.

Välj en hotellkedja