Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Norre Park Halmstad

[Total: 1    Average: 4/5]
Clarion Collection

Clarion Collection Hotel Norre Park Halmstad

Halmstad, Sverige

Välkommen till en lugn oas, mitt i Halmstad. Hotel Norre Park är beläget i ett lugnt och lummigt område, mitt emot den vackra Norre Katts Park. Miljön präglas av husets hundraåriga historia, med vackra originaltak från tidigt 1900-tal. Hotel Norre Park är perfekt för dig som reser med familj eller vill laga din egen mat. Sju av hotellets rum har eget praktiskt kök, där du enkelt värmer välling åt barnen eller lagar egna måltider.

Att bo på Hotel Norre Park är att leva mitt i Halmstads historia och kultur. Miljön präglas av husets hundraåriga bakgrund och vissa rum har vackra originaltak från tidigt 1900-tal. Överallt hittas fotokonst föreställande den närliggande och vackra Norre Katts Park. Med jämna mellanrum ordnar vi utställningar och vernissager med lokala konstnärer. 

Hotel Norre Park är beläget i centrala Halmstad, mitt emot den vackra Norre Katts Park. Här bor du i ett lugnt och lummigt område, nära shopping och restauranger. Dessutom har du Halmstads sevärdheter på behagligt avstånd, som Länsmuseet, Nya Stadsbiblioteket och parkområdet Galgberget.

Hotel Norre Park har en lång och brokig historia. Huset byggdes 1907 och under åren har en mängd verksamheter huserat här, från en saluhall till en biograf, ett tunnbinderi och en sportaffär. Under 1960-talet drevs här ett hotell av den excentriska ägarinnan Maybritt Lorentzon, känd för sin goda mat, sina många pudlar och frigjorda levnadssätt.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut. På Hotel Norre Park har du tillgång till hotellets bar vid receptionen, där du kan beställa svalkande drycker, öl, vin och snacks.

Konferens

Hos oss kan du hålla mindre konferenser och möten i en familjär miljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen.

I vårt styrelserum sitter du avskiljt med utsikt över den vackra Norre Katts Park. Här finns plats för upp till 10 deltagare i fåtöljliknande stolar. Är ni ett något större sällskap, upp till 16 personer, fungerar vår matsal Terrassen för mer informella möten.

Du har alltid stadens utbud av sevärdheter, restauranger och nattliv runt hörnet. Vi hjälper gärna till att boka middagar och aktiviteter i anslutning till din konferens.

Matsal

I vår matsal äter du i en lugn och harmonisk miljö, uppdelad på två plan. Den övre matsalen har sköna, mörka skinngrupper. En halv trappa ner ligger Terrassen, där en stor väggmålning ger känslan av att sitta på en terrass i Toscana. Sommartid går det bra att njuta av din måltid på vår lugna innergård.

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost
Vardagar
kl. 06:30 – 09:30

Frukost
Helg
kl. 07:30 – 10:30

Eftermiddagsfika
kl. 15:00 – 18:00

Kvällsmat
kl. 18:00 – 21:00

Adress till Clarion Collection Hotel Norre Park

Norra vägen 7 30231 Halmstad Sverige Telefon: +46 (0)35 21 85 55
Fax: +46 (0)35 10 45 28

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt. På Hotel Norre Park engagerar vi oss dessutom i olika hjälpprojekt, bland annat i samarbete med Frälsningsarmén och Kvinnojouren, där vi varje år samlar in julklappar till behövande barn.

Välj en hotellkedja