Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Majoren

[Total: 2    Average: 4/5]
Clarion Collection

Hotel Majoren

Skövde, Sverige

Välkommen till en lugn oas mitt i Skövde. Hotel Majoren är en anrik och klassisk miljö, delvis inhyst i en societetsvilla från förra sekelskiftet. Här bor du mitt i Skövdes historia och kultur, nära till stadens utbud av shopping och restauranger.

Boka här

Boka och se priser

På Hotel Majoren bor du i en anrik och klassisk miljö, delvis inhyst i en gammal societetsvilla från förra sekelskiftet. Här bor du mitt i Skövdes historia och kultur. Hotellet bygger vidare på stadens långa militära historia, med hela fyra regementen. Överallt hänger tavlor och fotografier på stadens många majorer. 

Hotel Majoren är beläget mitt i centrala Skövde, över gatan från buss- och järnvägsstationen. Här har du nära till stadens utbud av shopping och restauranger. Resecentrum och shoppingcentrat Commerce ligger bara hundra meter bort. Dessutom ligger Skövdes attraktioner på behagligt avstånd, som Kulturhuset och upplevelsebadet Arena Skövde.

Alla rum på Hotel Majoren har fått sina namn från majorer som jobbat på något av Skövdes regementen. Den mest kända var Carl Wilhelm Ericson, som levde ett dramatiskt liv. Bland annat var han med om ett fälttåg mot Mexico i mitten av 1800-talet, där han råkade ut för rövare och blev lämnad att dö på platsen. Han hittades dock i sista stund, överlevde och blev sedan officer hos Kung Carl XV.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till bastu, duschar och ett utrymme för avkoppling och umgänge. Slappna av framför platt-TV:n och svalka dig med en Ramlösa.

I Skövde finns en levande golfkultur. Här kan du välja mellan två närliggande golfbanor: Skövde Golfklubb och Billingens Golfklubb. Vi erbjuder golfpaket med greenfee.

Restaurang

I vår matsal äter du i en lugn och harmonisk miljö, präglad av dess mysiga inredning med mörka träslag, dunkel belysning och spännande porträttbilder på stadens majorer på väggarna.

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 06:30-10:00

Frukost helg
kl. 08:00-11:00

Eftermiddagsfika
kl. 15-18

Kvällsmat
kl. 18-21

Adress till Clarion Collection Hotel Majoren

Trädgårdsgatan 5 54130 Skövde Sverige Telefon: +46 (0)500 41 06 10
Fax: +46 (0)500 48 92 50

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt. På Hotel Majoren jobbar vi extra mycket med träning, kost och socialt ansvar i form av stöd till barnrehabilitering på Kärnsjukhuset.

Välj en hotellkedja