Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Kompaniet

[Total: 2    Average: 5/5]
Clarion Collection

Hotel Kompaniet Nyköping

Nyköping, Sverige

Välkommen till en lugn oas, mitt i Nyköping. Hotel Kompaniet är vackert beläget precis bredvid Nyköpingsån. Att bo på Hotel Kompaniet är att leva mitt i stadens hantverkshistoria, med kuriosa från tiden då byggnaden var möbelfabrik.

Boka här

Boka och se priser

På Hotel Kompaniet bor du mitt i Nyköpings hantverkshistoria. Överallt hittas tavlor, skisser och prover från tiden då det var möbelfabrik i byggnaden. Inredningen är modern och komfortabel, och läget på uteserveringen räknas till den bästa i staden.

Hotel Kompaniet är vackert beläget i centrala Nyköping, precis bredvid ån. Stockholm Skavsta flygplats ligger 15 minuter bort. Dessutom har du stadens attraktioner på behagligt avstånd, som Nyköpingshus, Nyköpings Hamn och Rosvalla Eventcenter.

Hotel Kompaniet har en lång och spännande historia. Namnet är hämtat från tiden då Nordiska Kompaniet hade sin möbelverkstad i byggnaden. Från 1904 och sju decennier framåt tillverkades här några av världens lyxigaste möbler, med dåtidens kändisar, kejsare och kungar som kunder.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inrett med tillgång till både jacuzzi och bastu, samt ett utrymme för avkoppling och umgänge. Här bjuder vi på lättöl och Ramlösa som ni själva plockar från kylen. Ni finner även en korg med färsk frukt samt isvatten.

I Nyköping finns en levande golfkultur. Vi har bra samarbeten med två närliggande golfbanor, där våra boende får ett förmånligt paketpris med eftermiddagsfika, kvällsmat, frukost och greenfee. 15 minuters bilfärd från hotellet finns Nyköpings Golfklubb/Ärila, en anläggning med två 18-hålsbanor. 20 minuter bort finns även Jönåkers Golfklubb som har en 18-hålsbana.

Konferens

Våra två större konferensrum rymmer upp till 30 respektive 50 deltagare.

Hos oss kan du hålla konferenser och möten i en historisk hantverksmiljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen.

Vi har fyra konferenslokaler och mötesrum, som alla är ljusa och fräscha och är utrustade med all nödvändig teknik. Våra två större konferensrum rymmer upp till 30 respektive 50 deltagare. I våra grupprum kan du hålla mindre möten för 5 eller 10 personer.

Restaurang

I vår inglasade matsal äter du i en modern och sober miljö, med en inredning som går i jordnära färgskalor. Härifrån har du en underbar utsikt över Nyköpingsån och den aktivitetsfyllda hamnen.

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Om somrarna kan du dricka ditt frukostkaffe eller din kvällsdrink på vår uteservering. Vår kvällsöppna lobbybar är en populär samlingsplats för både hotellgäster och ortsbor. Här kan du ta en drink, läsa dagstidningar och bläddra i vårt urval av populära månadsmagasin.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 06:30-09:30

Frukost helg
kl. 07:30-10:30

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

Adress till Clarion Collection Hotel Kompaniet

Folkungavägen 1 61134 Nyköping Sverige Telefon: +46 (0)155 28 80 20
Fax: +46 (0)155 28 16 73

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt. På Hotel Kompaniet arbetar vi extra mycket med hälsa och erbjuder våra gäster flera träningsalternativ, som gym och yoga.

Välj en hotellkedja