Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Havnekontoret Bergen

[Total: 1    Average: 5/5]
Clarion Collection

Clarion Collection Hotel Havnekontoret Bergen

Bergen, Norge

Välkommen till en lugn oas, mitt i historiska Bergen. Hotel Havnekontoret är centralt beläget vid kajen i Bergen. Hos oss bor du i en av stadens mest anrika byggnader, präglad av sin långa historia och nybarocka arkitektur.

På Hotel Havnekontoret bor du i en av stadens mest anrika byggnader. Platsen präglas av sin långa historia och nybarocka arkitektur, men inne i hotellet hittar du en lugn och stilfullt nyrenoverad miljö. Luta dig tillbaka i vårt bibliotek eller ta en drink i salongen.

Hotel Havnekontoret är centralt beläget vid den historiska kajen i Bergen. Från detta vackra läge har du nära till stadens utbud av butiker och restauranger. Dessutom ligger stadens sevärdheter på behagligt avstånd, som Fisketorget, Fløibanan och stadens berömda akvarium.

Platsen där Hotel Havnekontoret ligger har en lång och spännande  historia. Bryggen, som området heter, har anor tillbaka till 1200-talet, då tyskar gjorde kajen till en dominerande handelsplats i flera hundra år. Kajen totalförstördes i en stor brand 1702, men byggdes snabbt upp igen. Än i dag används dessa historiska hus till olika verksamheter, och platsen är uppsatt på UNESCO:s världsarvslista.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut. På Hotel Havnekontoret kan du slappna av i hotellets bar, där du kan beställa svalkande drycker, öl, vin och snacks.

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till bastu och ångbad, samt ett utrymme för avkoppling och umgänge, där du alltid hittar något gott att dricka.

Vi vet värdet av att kunna hålla igång träningen, även när man är på resa. Vårt träningsrum är utrustat med löpband, roddmaskin och stepmaskin. I gymmet kan du träna mellan 06:00 och 22:00.

Konferens

Hos oss kan du hålla möten i en anrik miljö. Vårt mötesrum rymmer upp till 20 deltagare, utrustat med projektorskärm och flip-over-block.

Matsal

Hos oss äter du i en lugn och harmonisk miljö. Vår matsal präglas av en elegant inredning, med moderna lädermöbler och konst på väggarna. Vill du ta en paus för dig själv kan du slå dig ner i vårt mysiga bibliotek eller ta en drink i salongen. 

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 06:30-10:00

Frukost helg
kl. 07:30-10:30

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

 

Clarion Collection Hotel Havnekontoret

Slottsgaten 1 5003 Bergen Norge Telefon: +47 55 60 11 00
Fax: +47 55 60 11 01

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt.

Välj en hotellkedja