Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Hammer Lillehammer

[Total: 1    Average: 4/5]
Clarion Collection

Hotel Hammer Lillehammer

Lillehammer, Norge

Välkommen till en lugn oas i centrala Lillehammer. Att bo på Hotel Hammer är att leva mitt i stadens charmiga historia. Hotellet är inhyst i de klassiska hantverks- och handelshusen på Storgatan, Lillehammers välbevarade huvudgata.

Att bo på Hotel Hammer är att leva mitt i Lillehammers historia. Hotellet är inhyst i några av de mest klassiska hantverks- och handelshusen på Storgatan, stadens välbevarade huvudgata som under Vinter-OS 1994 blev känt som ”stågatan”.

Hotel Hammer är centralt beläget på historiska Storgatan i Lillehammer. Dessa välbevarade kvarter, med sina karaktäristiska låga trähus, är en upplevelse i sig. Här har du tillgång till ett rikt utbud med över 120 olika butiker och restauranger. Dessutom har du Lillehammers största attraktioner på behagligt avstånd, som Lillehammer Kunstmuseum, Lillehammer Olympic Park och Hunderfossen Familiepark.

De äldsta delarna av Hotel Hammer byggdes i ett område som har en lång historisk anknytning. Mest känd blev platsen i mitten av 1800-talet, då köpmannen och politikern Torsten Lunde startade textiltillverkning här och etablerade området som handelsplats. Lunde kom att betyda mycket för Lillehammer och blev sedermera stadens borgmästare. I dag är hotellet utspritt i många historiska småhus. Under 1900-talet tillverkades här de berömda Lundemöblerna, och i ett av husen hade snickarmästare Einar Austlid sin verkstad.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till bastu och solarium, samt ett utrymme för avkoppling och umgänge, där du alltid hittar något gott att dricka.

För dig som gillar att åka skidor har Lillehammer ett utmärkt utgångsläge. Staden är Norges kanske största skidparadis, berömt från Vinter-OS 1994. Här finns flera mil av preparerade och belysta spår för längdskidåkning. Här har du också en kort bilfärd till Hafjell Skidstadion och endast 15 minuter med bil till Hafjells Alpine Center. En timme bort ligger dessutom ytterligare fyra populära skidorter, med tillgång till både längd- och utförsåkning.

Konferens

Våra møtesrum har plats för 30 respektive 40 deltagare i klassrumssittning.

Hos oss kan du hålla konferenser och möten i en historisk handelsmiljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen.

Vi har två mötesrum, med plats för både konferenser och mindre styrelsemöten. Rummen har plats för 30 respektive 40 deltagare i klassrumssittning och är utrustade med modern konferensutrustning.

Lunchen avnjuter ni i vår egen matsal och om ni önskar kan ni äta middag på Lundegården Bar & Brasseri som ligger vägg i vägg. Ni har alltid stadens utbud av sevärdheter, restauranger och nattliv runt hörnet. Vi hjälper gärna till att boka aktiviteter i anslutning till din konferens.

Matsal

I vår matsal äter du i en lugn miljö, modernt inredd med nordiska färger och material. Här har du en stillsam utsikt över Storgatans flanörer och de pittoreska låga trähusen.

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 06:30-09:30

Frukost helg
kl. 07:30-10:30

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

 

Adress till Clarion Collection Hotel Hammer

Storgata 108 2615 Lillehammer Norge Telefon: +47 61 26 73 73
Fax: +47 61 26 37 30

 

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt. På Hotel Hammer engagerar vi oss extra mycket i gästernas hälsa. Vi erbjuder tillgång till gym, samt reflexvästar och speciella kartor över de närliggande motionsspåren.

Välj en hotellkedja