Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Grand Sundsvall

[Total: 2    Average: 4.5/5]
Clarion Collection

Hotel Grand Sundsvall

Sundsvall,  Sverige

 

Välkommen till en modern oas, mitt i Sundsvall. Hotel Grand är beläget i Sundsvalls unika stenstad, nära till restauranger och kaféer. Här bor du i en ljus och skandinavisk miljö, i ett historiskt hus från 1930-talet. Koppla av och känn dig som hemma!

Hotel Grand ligger mitt i Sundsvalls unika stenstad. Här bor du i en modern, ljus och skandinavisk miljö i ett av stadens historiska hus från 1930-talet.

På Hotel Grand lever Sundsvalls historia kvar. Huset byggdes i slutet av 1920-talet och fungerade vid den tiden både som biograf, samlingslokal och ett mindre hotell med sex rum.

Hotel Grand är centralt beläget i Sundsvalls unika stenstad, nära till stadens restauranger och kaféer. Här har du tillgång till Norrlands största utbud av shopping och butiker, i den populära gallerian In: och på huvudstråket Storgatan. Dessutom har du Sundsvalls största attraktioner på behagligt avstånd, som Casino Cosmopol, Tonhallen och Sidsjöns Friluftscentrum.

I dag kan du följa stadens historia genom de två bröderna Anders Petter och Jonas August Hedberg, två av Sundsvalls träpatroner. Genom hela hotellet kan du läsa om brödernas historia, från deras handelsfärder i Medelpad till tiden som trähandlare i Sundsvall i slutet av 1800-talet. Bröderna kom att betyda mycket för staden och genom gåvor finansierade de fontänen i parken Vängåvan och det läroverk som sedan blev Hedbergska gymnasiet.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till bastu och ett utrymme för avkoppling och umgänge.

I Sundsvall finns en levande golfkultur. Vi samarbetar med Sundsvalls GK, Öjestrands GK och Timrå GK – tre golfbanor som erbjuder varierat spelande. Vi erbjuder dig som gäst förmånliga golfpaket med greenfee och boende.

På Hotel Grand har du tillgång till garageplats i vår källare. Här kan du tryggt förvara din bil under din vistelse på hotellet. Se till att boka innan du kommer för att vara säker på att få en garageplats.

Vi vet värdet av att kunna hålla igång träningen, även när man är på resa. I samma hus som Hotel Grand ligger Golds Gym, en av Sundsvalls bästa friskvårdsanläggningar. Här har du som gäst möjlighet att träna till ett subventionerat pris.

Konferens

Det stora konferensrummet rymmer upp till 35 deltagare i biosittning.

Hos oss kan du hålla konferenser och möten i en historisk och stadsnära miljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen.

Vi har två mötesrum, med plats för både mindre konferenser och möten. Vårt stora konferensrum rymmer upp till 35 deltagare i biosittning. Vårt mindre klubbrum lämpar sig väl för mindre möten, grupparbeten, visningar och bjudningar.

Du har alltid stadens utbud av sevärdheter, restauranger och nattliv runt hörnet. Vi hjälper gärna till att boka middagar och aktiviteter i anslutning till din konferens. Hos oss är du ”vårt sällskap för dagen” och vi gör vårt bästa för att din konferens och ditt möte skall bli lyckat.

Matsal

I vår matsal på gatuplan äter du i en öppen och ljus miljö, inredd med modern design.

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé, som bland annat består av vår berömda Grandlimpan, som vi gärna delar med oss av receptet på. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 06:30-09:30

Frukost helg
kl. 07:30-10:30

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

 

Adress till Clarion Collection Hotel Grand Sundsvall

Nybrogatan 13 85235 Sundsvall Sverige Telefon: +46 (0)60 64 65 60
Fax: +46 (0)60 64 65 65

 

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt.

Välj en hotellkedja