Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Grand Bodø

[Total: 1    Average: 4/5]
Clarion Collection

Clarion Collection Hotel Grand Bodø

Bodö, Norge

Välkommen till en lugn oas, mitt i historiska Bodø. Hotel Grand är beläget runt hörnet från shoppinggatan Glasshuset och den närliggande marinan. Här bor du i en färgstark miljö, där historien syns i inredningen och den särpräglade efterkrigsarkitekturen.

Att bo på Hotel Grand är att leva mitt i Bodøs historia och kultur, omgiven av den vackra nordnorska naturen. 

Hotel Grand är en färgstark och modern miljö, där historien syns i inredningsdetaljer och den särpräglade efterkrigsarkitekturen. Bland hotellets många kända gäster utmärker sig författaren Knut Hamsun, som skrev sin bok Segelfoss by i ett av rummen.

Hotel Grand är beläget mitt i centrala Bodø, runt hörnet från shoppinggatan Glasshuset och den närliggande marinan. Här har du nära till stadens utbud av restauranger och kaféer. Dessutom hittar du Bodøs attraktioner på behagligt avstånd, som Luftfartsmuseet och Galleri Bodøgaard.

Hotel Grand har en lång och dramatisk historia, som sträcker sig tillbaka till starten 1850. Den 27 maj 1940 drabbades Bodø av omfattande bombräder och vid denna tidpunkt var Fru Anna Hoseth ensam på hotellet. Efter att ha sökt skydd i källaren höll hon nästan på att omkomma, men räddades i sista stund av en soldat på genomresa, som sedan kom att besöka hotellet många gånger efter krigets slut. I matsalen hänger i dag en spegel, en av få saker som överlevde bomberna.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut. På Hotel Grand kan du slappna av i hotellets bar, inredd i klassisk stil med moderna möbler. Här kan du beställa svalkande drycker, öl, vin, snacks och lättare maträtter.

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till både finsk bastu, ång- och infrabastu. Dessutom finns ett utrymme för avkoppling och umgänge, där du alltid kan slappna av i moderna liggfåtöljer och ta något gott att dricka.

Vi vet värdet av att kunna hålla igång träningen, även när man är på resa. På Hotel Bodø har du tillgång till ett behagligt inrett träningsrum, utrustat med löpband, träningsmaskiner och avslappnande fåtöljer.

Hotel Grand Bodo
Konferens

Vårt konferensrum Hundholmen rymmer upp till 35 deltagare. För mindre grupper finns våra rum Trine 1 och Trine 2, som lämpar sig väl för styrelsemöten. Dessa rum går även att öppna upp till ett större konferensrum, med plats för 40 deltagare.

Hos oss kan du hålla konferenser och möten i en historisk miljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen.

Vårt konferensrum Hundholmen har en vacker utsikt över havet och rymmer upp till 35 deltagare. För mindre grupper finns våra rum Trine 1 och Trine 2, som lämpar sig väl för styrelsemöten. Dessa rum går även att öppna upp till ett större konferensrum, med plats för 40 deltagare.

Är ni en kärngrupp på upp till fyra personer passar Skrivarstugan, det rum där Knut Hamsun en gång skrev sin kända bok Segelfoss by.

Du har alltid stadens utbud av sevärdheter, restauranger och nattliv runt hörnet. Vi hjälper gärna till att boka middagar och aktiviteter i anslutning till din konferens.

Hotel Grand Bodo Lobby
Matsal

I vår matsal känner du verkligen husets historia. Här äter du i en lugn och harmonisk miljö, med moderna möbler och behaglig färgskala. På väggen hittar du hotellets gamla spegel, en av få saker som överlevde bomberna under andra världskriget.

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 07:00-10:00

Frukost helg
kl. 08:00-11:00

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

Adress till Clarion Collection Hotel Grand Bodø

Storgt. 3 8006 Bodø Norge Telefon: +47 75 54 61 00
Fax: +47 75 54 61 50

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt. På Hotel Grand engagerar vi oss dessutom i olika lokala organisationer, som Kirkens Bymisjon.

Välj en hotellkedja