Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Gabelshus

[Total: 1    Average: 3/5]
Clarion Collection

Hotel Gabelshus Oslo

Oslo, Norge

Välkommen till lugn oas, mitt i historiska Oslo. Hotel Gabelshus är beläget i den eleganta stadsdelen Frogner, nära ett livligt utbud av restauranger och kaféer. Här bor du i ett herrgårdsliknande hus som rymmer både anrika målningar och en lång historia. På Hotel Gabelshus egna spa erbjuder vi allt inom wellness och kroppsbehandlingar. Här kan du få individuellt anpassade behandlingar beroende på din hudtyp och dina behov.

Att bo på Hotel Gabelshus är att leva mitt i Oslos historia och kultur. Överallt hittas anrika målningar och inredningsdetaljer. Matsalen är en vacker lokal som vätter mot den populära uteserveringen. Här hittas en stor väggmålning som föreställer Gabelsgata i gamla tider. Miljön är så speciell att den ofta använts i filminspelningar och modefotograferingar. 

Hotel Gabelshus är beläget i den eleganta stadsdelen Frogner i centrala Oslo. Här hittar du ett livligt utbud av restauranger och kaféer. Dessutom har du Oslos största attraktioner på behagligt avstånd, som Vigelandsparken, Aker Brygge och Kungliga slottet.

Hotel Gabelshus genomsyras av flera avkopplande miljöer. Vårt bibliotek är ett mysigt rum inrett i ärevördig stil, där du kan ha små möten, läsa en bok eller tidning, titta på TV eller koppla av med ett glas vin. Spisrummet är inrett med mörka toner och antika möbler. Här kan du slå dig ner framför den öppna brasan för en stunds kontemplation.

Hotel Gabelshus har en lång och spännande historia. Den herrgårdsliknande byggnaden stod klar 1912 och var ursprungligen ett pensionat. De tre första föreståndarna var kvinnor, den ena mer speciell än den andra. Fröken Sommerfeldt som drev pensionatet 1933–45 bodde själv på andra våningen och lät sina två kakaduor flyga fritt i huset. Och hon tog gärna en pipa med gästerna när andan föll på!

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till både bastu, ångbad, samt ett utrymme för avkoppling och umgänge. Slå dig ner i någon av våra vilstolar och koppla av med kallt vatten och färsk frukt.

Konferens

Vi har fem konferensrum med plats för upp till 100 personer.

Hos oss kan du hålla möten och konferenser i en historisk miljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen. Vi har fem konferensrum med plats för upp till 100 personer.

Våra konferensrum är ljusa, luftiga och rymmer alla moderna tekniska förutsättningar. Håll ett intimt möte i det mysiga Gimle-rummet eller en större konferens i det stora Skarpsno-rummet, som har ett vackert ljusinsläpp från de stora fönstren.

Matsal

I vår matsal känner du verkligen husets historia. Lokalen är nyrenoverad och vätter ut mot vår populära uteservering. Inredningen går i klassisk stil, med antika stolar och vackra ljuskronor. Det stora blickfånget är den vackra väggmålning som föreställer Oslos Gabelsgata i gamla tider.

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé, så god att den röstats fram till stans bästa av lokaltidningen Nöjesnytt. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med hembakade kakor, samt en lättare måltid under kvällen.

För er som önskar kan vi ordna särskilda middagar för små och stora grupper. Vi erbjuder upp till sju rätter i fisk- och skaldjursmeny. Du kan välja mellan tre olika rum: Biblioteket tar 24 gäster, Havestue 42 gäster och Bankettsalen upp till 100 gäster.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 07:00-10:00

Frukost helg
kl. 07:30-11:00

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

Adress till Clarion Collection Hotel Gabelshus

Gabels gt. 16 0272 Oslo Norge Telefon: +47 23 27 65 00
Fax: +47 23 27 65 60

 

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt.

Välj en hotellkedja