Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Folketeateret

[Total: 2    Average: 4/5]
Clarion Collection

Clarion Collection Hotel Folketeateret Oslo

Oslo, Norge

Välkommen till uppdaterad art deco-klassiker! Hotel Folketeateret ligger mitt i centrala Oslo, med paradgatan Karl Johan runt hörnet. Här bor du i en unik miljö, med spännande konst och moderna möbler, i en av stadens mest kända byggnader.

På Hotel Folketeateret bor du modernt i en historisk byggnad. Efter en omfattande renovering återinvigdes hotellet 2009 som ett av Oslos mest exklusiva etablissemang. 

Vårt träningsrum är inspirerat av de ruffa boxningsstudiorna i New Yorks 1930-tal. Här kan du träna kondition, frivikter, punchball och speedball.

Hotel Folketeateret ligger mitt i centrala Oslo, med endast ett par minuters promenad till paradgatan Karl Johan. Här bor du i direkt anslutning till hela stadens utbud av restauranger, shopping och nattliv. Runt hörnet ligger shoppingcentrat Oslo City, där du hittar det mesta av kläder och shopping.

För den som vill njuta av Oslos sevärdheter ligger Nya Operan, Kungliga Slottet och Akershus fästning på promenadavstånd. Vill man ta en längre utflykt finns Oslofjorden, med sitt digra utbud av rekreation, strand- och båtliv.

Miljön är en unik blandning av art deco-historia, spännande konst och moderna möbler. Vägg i vägg ligger musik- och teaterscenen Folketeateret, där du kan se stadens mest populära musikaler, konserter och föreställningar. Och på sjunde och åttonde våningen har du som hotellgäst tillgång till en lounge med en enastående utsikt över Oslo stad.

Hotel Folketeateret är en av Oslos mest kända byggnader och ett av Norges enda art deco-hus. Det ritades i början av 1930-talet med inspiration från Empire State Building i New York. Huset kom att kallas ”skyskrapan” i folkmun. Två decennier senare öppnade Folketeateret, som fungerade som stadens opera fram tills att den nya invigdes 2008.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

Vi vet värdet av att kunna hålla igång träningen, även när man är på resa. Vårt träningsrum är inspirerat av de ruffa boxningsstudiorna i New Yorks 1930-tal. Här kan du träna kondition, frivikter, punchball och speedball.

Matsal

I vår matsal på sjunde och åttonde våningen äter du i en läcker loungemiljö, med moderna möbler och sober färgskala. På åttonde våningen har du som hotellgäst dessutom tillgång till en härlig terrass med en enastående utsikt över Oslo stad.

Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. I hotellets lounge på sjunde våningen bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare middagsbuffé framåt kvällen.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 06:30–10:00

Frukost helg
kl. 08:00–11:00

Eftermiddagsfika
kl. 15:00–18:00

Kvällsmat
kl. 18:00–21:00

 

Adress till Clarion Collection Hotel Folketeateret

Storgaten 21-23 0184 Oslo Norge Telefon: +47 22 00 57 00
Fax: +47 22 00 57 01

 

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt.

Välj en hotellkedja