Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Cardinal

[Total: 1    Average: 5/5]
Clarion Collection

Hotel Cardinal Växjö

Växjö, Sverige

En modern pärla, mitt i Växjö. Hotel Cardinal är beläget runt hörnet från Storgatans utbud av butiker och restauranger. Här bor du i ett andra generationens familjehotell, präglat av en tidlös elegans och klassisk inredning.

Hotel Cardinal är ett andra generationens familjehotell och präglas av en tidlös elegans. 

Inredningen följer en klassisk stil, med moderna inslag i rummen. Överallt hittas äkta persiska mattor och oljemålningar inropade på auktion.

Hotel Cardinal är beläget mitt i centrala Växjö, runt hörnet från Storgatans utbud av butiker och restauranger. Det är promenadavstånd till järnvägsstationen och attraktioner som Växjö Konserthus, Växjö Domkyrka och Växjö Teater. Hotellet är en bra utgångspunkt för en rundresa i det småländska glas- och möbelriket.

Hotel Cardinal är beläget i en tidstypisk byggnad från 1929, som en gång i tiden var biosalong. Hotellet grundades i början av 1980-talet av Per Gunnar Sundberg, som snabbt blev känd i lokalpressen som Växjös hotellkung. Per Gunnar värnade alltid om servicen, och det var inte ovanligt att stamgästerna blev hämtade på flygplatsen i ägarens egen Rolls Royce. I dag drivs hotellet vidare i samma serviceanda av Per Gunnars dotter Jessica Sundberg.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till bastu och massagestol. Dessutom har du möjlighet att beställa thaimassage mot en avgift. I receptionen hittar du de olika alternativen och gör din beställning.

Vi vet värdet av att kunna hålla igång träningen, även när man är på resa. På Hotel Cardinal har du alltid tillgång till vårt träningsrum, där du hittar ett basutbud av träningsredskap. Träningsrummet är öppet alla dagar 07:00–22:00 och är gratis för alla gäster. Vi har även samarbete med två lokala gym för professionell träning, där du har möjlighet att boka egen personal trainer.

Konferens

Vårt konferensrum Cardinalen rymmer 50 deltagare i biosittning.

Hos oss kan du hålla möten och konferenser i en annorlunda och kreativ miljö i centrala Växjö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen.

Vårt konferensrum Cardinalen rymmer 50 deltagare i biosittning. Här har du tillgång till PC-projekter och ett mysigt pausrum med kuddar och sköna fåtöljer. En perfekt plats för kreativa möten.

Du har alltid stadens utbud av sevärdheter, restauranger och nattliv runt hörnet. Vi hjälper gärna till att boka middagar och aktiviteter i anslutning till din konferens.

Matsal

I matsalen, belägen i vår vackra ljusgård, äter du i en lokal präglad av rymd och arkitektoniska influenser. Rummet är hisnande högt, med fönster som bildar ett spännande rutmönster. De vackra trämöblerna skapar en lugn och rofylld kontrast. 

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Adress till Clarion Collection Hotel Cardinal

Bäckgatan 10 35230 Växjö Sverige Telefon: +46 (0) 470 72 28 00

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt. På Hotel Cardinal engagerar vi oss särskilt mycket i gästernas hälsa och erbjuder aktiviteter för både kroppen och hjärnan.

Välj en hotellkedja