Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Bryggen Ålesund

[Total: 1    Average: 4/5]
Clarion Collection

Clarion Collection Hotel Bryggen Ålesund

Ålesund, Norge

Välkommen till en lugn oas, mitt i marina Ålesund. Hotel Bryggen är beläget i ett före detta packhus, precis vid kajkanten i centrala Ålesund. Här bor du i en modern miljö, präglad av husets historiska fabrikskänsla. Här bor du i en modern miljö, präglad av husets karaktäristiska fabrikskänsla, med blottade balkar i väggar och tak. Bor du på nedre våningen kan du fiska direkt från hotellrummet – låna metspön i receptionen!

På Hotel Bryggen bor du i en av Ålesunds mest spännande miljöer, i ett före detta packhus precis vid vattnet. 

Hotel Bryggen är beläget i ett lugnt område precis vid kajkanten i centrala Ålesund. Här njuter du av en fantastisk utsikt över Ålesundet och dess passerande båtar. På Apotekergatan hittar du ett stort utbud av butiker, restauranger och kaféer. Dessutom har du Ålesunds största attraktioner på behagligt avstånd, som Jugendmuseet, Fiskerimuseet och de många vackra och välbevarade jugendhus som finns i staden.

Hotel Bryggen har en lång och spännande historia. Huset är ett gammalt packhus från 1918, där man tidigare torkade och saltade torsk för export till Portugal och Brasilien. Torskfisket har haft stor betydelse för Ålesund som stad, vilket du kan lära dig om i hotellets många utställningar.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut. På Hotel Bryggen kan du slappna av i hotellets bar vid receptionen, där du kan beställa svalkande drycker, öl, vin och snacks.

I vår relaxavdelning finner du en harmonisk atmosfär, med tillgång till bastu, turkisk bastu, solarium och träningsmaskiner. Här hittar du även ett utrymme för avkoppling och umgänge, där du alltid serveras något gott att dricka.

Vi vet värdet av att kunna hålla igång träningen, även när man är på resa. På Hotel Bryggen har du tillgång till ett behagligt inrett träningsrum, utrustat med löpband, träningsmaskiner och avslappnande fåtöljer.

Konferens

Vårt största konferensrum rymmer ca 30 deltagare i biosittning.

Hos oss kan du hålla konferenser och möten i en historisk fiskemiljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen.

Vi har tre mötesrum, med plats för både större konferenser och mindre styrelsemöten. Vårt största konferensrum rymmer upp till 30 deltagare i biosittning. Rummet har vacker utsikt över Ålesundet och är utrustat med modern konferensutrustning. Våra mindre mötesrum lämpar sig väl för möten med 10-12 deltagare.

Du har alltid stadens utbud av sevärdheter, restauranger och nattliv runt hörnet. Vi hjälper gärna till att boka middagar och aktiviteter i anslutning till din konferens.

Matsal

I vår matsal äter du i en lugn och modern miljö, med en enastående utsikt över Ålesundet. Blottade balkar minner om husets historia som packhus. På sommaren kan du ta med din kaffekopp ut på trottoaren, där du njuter av solskenet och tittar på förbipasserande flanörer.

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 07:00–10:00

Frukost helg
kl. 08:00–11.00

Eftermiddagsfika
Hos oss kan du grädda din egen våffla mellan kl. 15:00–18:00

Kvällsmat
kl. 18:00–21:00

Adress till Clarion Collection Hotel Bryggen

Apotekergata 1-3 6004 Ålesund Norge Telefon: +47 70 10 33 00
Fax: +47 70 10 33 01

 

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt.

Välj en hotellkedja