Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Bolinder Munktell

[Total: 1    Average: 5/5]
Clarion Collection

Hotel Bolinder Munktell Eskilstuna

Eskilstuna, Sverige

Välkommen till en lugn oas, mitt i historiska Eskilstuna. Hotel Bolinder Munktell är beläget i en före detta traktor- och motorfabrik vid faktoriholmarna. Här bor du i en miljö präglad av stadens industrihistoria, i anslutning det populära Munktellmuseet. Hotellet är känt från TV3-programmet Världens Bästa Hotell från 2011

Att bo på Hotel Bolinder Munktell är att leva mitt i Eskilstunas industrihistoria. Överallt i den vackra byggnaden hittar du utsmyckningar och motiv som berättar om platsens bakgrund som traktor- och motorfabrik. Vill du veta mer besöker du Munktellmuseet i samma hus. 

Hotel Bolinder Munktell är beläget vid faktoriholmarna i centrala Eskilstuna. Härifrån har du bara en kort promenad till Eskilstunas utbud av restauranger och butiker. Det spännande Munktellmuseet ligger vägg i vägg och flera andra attraktioner hittas på behagligt avstånd, som Munktellarenan och Eskilstuna Konstmuseum.

Hotel Bolinder Munktell har en lång och spännande historia. Här startade traktor- och maskintillverkaren Bolinder Munktell sin fabrik i slutet av 1800-talet. Byggnaden, som länge var företagets huvudkontor, ritades av arkitekten Ferdinand Broberg. Med kända byggnader som Rosenbad i Stockholm introducerade han den internationella jugendstilen i Sverige.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med utsikt över Eskilstunaån. Här har du tillgång till både bubbelpool, bastu och solarium, samt ett utrymme för avkoppling och umgänge, där du alltid hittar något gott att dricka.

I Eskilstuna finns en levande golfkultur. Vi samarbetar med två golfbanor, Eskilstuna Golfbana och Sundbyholm golfbana. Under sommarperioden och vissa helger erbjuder vi förmånliga golfpaket, där det ingår greenfee, logi och fri tillgång till vår relaxavdelning.

Konferens

Vår största lokal Munktellsalen rymmer 150 personer i biosittning.

Hos oss kan du hålla konferenser och möten i en historisk miljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen. Vi har sju konferenslokaler och kan ta emot upp emot 300 deltagare samtidigt.

Vår största lokal Munktellsalen rymmer 150 personer i biosittning. Därutöver har vi lokaler för de flesta sällskap, från det mindre mötet med upp till sex personer, till styrelsemöten om 16 deltagare och större grupper om 22 deltagare.

Du har stadens utbud av sevärdheter, restauranger och nattliv runt hörnet. Vi hjälper gärna till att boka middagar och aktiviteter i anslutning till din konferens.

Matsal

I vår matsal äter du i en lugn och harmonisk miljö, med vacker utsikt över Eskilstunaån. Koppla av i vår inglasade terrass eller ta ditt morgonkaffe på vår vackra uteservering. 

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 06:30-09:30

Frukost helg
kl. 07:30-10:30

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

Adress till Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell

Munktellstorget 63343 Eskilstuna Sverige Telefon: +46 (0)16 16 78 00
Fax: +46 (0)16 12 77 12

 

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt. På Hotel Bolinder Munktell stödjer vi dessutom Frälsningsarméns arbete för stadens hemlösa, genom att anordna julluncher och dela ut julklappar. Vi anordnar även insamlingar för Röda Korset och Hjärt- & Lungfonden.

Välj en hotellkedja