Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Bilan

[Total: 1    Average: 4/5]
Clarion Collection

Hotel Bilan Karlstad

Karlstad, Sverige

Välkommen till ett historiskt fängelsehotell, mitt i Karlstad. Hotel Bilan är beläget i ett lugnt område nära stadens centrala shoppingkvarter. Hotellet ligger inhyst i Värmlands gamla Länsfängelse, ett av Karlstads mest kända minnesmärken.

Hotel Bilan ligger inhyst i Värmlands gamla Länsfängelse. Att bo här är att leva mitt i ett av Karlstads mest kända minnesmärken. I källaren ligger ett fascinerande fängelsemuseum och i de moderniserade rummen hittar du bilder på och anekdoter från tidigare fångar.  

Hotel Bilan är beläget i ett lugnt område nära Karlstads centrala shoppingkvarter. En kort promenad tar dig till Stora Torget och dess närliggande butiker och restauranger. Attraktioner som Karlstad CCC, Nöjesfabriken och vackra Inre hamn ligger på behagligt avstånd.

Hotel Bilan har en lång och spännande historia. Byggnaden uppfördes i mitten av 1800-talet, och fungerade som fängelse fram till 1968. Här har flera av Sveriges mest ökända fångar bott, med Raskenstam som mest kända ”gäst”. Trots de metertjocka väggarna skedde en hel del rymningar. Vanligaste metoden sägs ha varit med hjälp av klassisk fil och knutna lakan.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till både bastu och liten kallpool, samt ett utrymme för avkoppling och umgänge, där du alltid hittar något gott att dricka.

I Karlstad finns en levande golfkultur. Vi samarbetar med flertalet av Karlstads bästa banor, som Karlstad GK, Hammarö GK, Kils GK och Billeruds GK. Vi erbjuder förmånliga golfpaket till våra gäster.

Konferens

Vår stora lokal Rastgården rymmer 75 personer i biosittning och 40 i skolsittning.

Hos oss kan du hålla möten och konferenser i en unik historisk miljö. Alla våra miljöer minner om tiden som Värmlands Länsfängelse.

Vår trevliga, ljusa lokal Rastgården rymmer 75 personer i biosittning och 40 i skolsittning. Lilla Museet, en rustik miljö som fortfarande har kvar fängelsegolvet och är omringad av genuina celler, passar bra till styrelsesittningar och kreativa möten på upp till 12 personer.

Vår vinterträdgård, vinkällaren, samt vårt klubbrum lämpar sig också bra för möten av olika slag.

Matsal

Vår matsal går i samma tema som övriga hotellet, med svartvita färger och historiska fängelsedetaljer som kedjor som gardinomtag. 

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

För att sitta mer ostört kan du slå dig ner i vår Vinterträdgård, vår ljusa inglasade terrass.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 06:30-09:30

Frukost helg
kl. 07:30-10:30

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

 

Adress till Clarion Collection Hotel Bilan

Karlbergsgatan 3 65224 Karlstad Sverige Telefon: +46 (0)54 10 03 00
Fax: +46 (0)54 21 92 14

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt. På Hotel Bilan engagerar vi oss dessutom i klädinsamlingar för behövande och Röda Korsets insamlingar.

Välj en hotellkedja