Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Bergmästaren

[Total: 1    Average: 4/5]
Clarion Collection

Hotel Bergmästaren Falun

Falun, Sverige

Välkommen till en lugn oas, mitt i historiska Falun. Hotel Bergmästaren är beläget i de lugnare delarna av centrala Falun, omgivet av världsarvsskyddad natur. Att bo hos oss är att leva mitt i Faluns historia och kultur.

Att bo på Hotel Bergmästaren är att leva mitt i Faluns historia och kultur. Inredningen när klassisk med inspiration av dalastilen. Vår nyrenoverade loungebar är en populär samlingsplats för lokalbefolkningen. 

Hotel Bergmästaren är beläget i de lugnare delarna av centrala Falun, omgivet av världsarvsskyddad natur. Här har du stadens utbud av restauranger och shopping runt hörnet. Dessutom hittar du Faluns stora attraktioner på behagligt avstånd, som Falu gruva och konstnären Carl Larssons hem Sundborn. Utomhusscenen Dalhalla är en timmes bilresa bort. Bilen parkerar du enkelt på vår gård, parkering kostar 70 kronor dygnet och först till kvarn gäller.

Hotel Bergmästaren har en lång historia i staden. Den vackra byggnaden uppfördes i början av 1930-talet. Ett storslaget bygge som länge fungerade som stadens Systembolag. När hotellet invigdes 1985 tog man namnet Bergmästaren efter Bergmästarämbetet som funnits på platsen tidigare.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till både jacuzzi och bastu, samt ett utrymme för avkoppling och umgänge.

För dig som gillar att åka skidor har Falun ett utmärkt utgångsläge. Både utförs- och längdskidåkning finns i närheten, och det är bara en knapp halvtimmes bilfärd till backarna Bjursås Skicenter och Romme Alpin.

I Falun finns en levande golfkultur. Här kan du välja mellan två 18-hålsbanor att spela på. Dels Falun-Borlänge GK i Aspeboda, och dels Dalsjö GK som ligger på vägen mot Borlänge.

Konferens

Vi har två konferensrum, med plats för upp till 60 deltagare.

Hos oss kan du hålla möten och konferenser i en unikt historisk miljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen.

Vi har två konferensrum, med plats för upp till 60 deltagare. Rummen är döpta efter husets historia som Systembolag, och har följaktligen namnen Systemet och Bolaget.

Falun har flera berömda sevärdheter runt hörnet, som Falu Gruva, upptagen på UNESCO:s världsarvslista, och Carl Larssons hem Sunborn. Vi hjälper gärna till att boka middagar och aktiviteter i anslutning till din konferens.

Matsal

I vår matsal äter du i en lugn och mysig miljö, präglad av Dalarnas historia och kultur. Inredningen går i klassisk dalastil, men fräscht uppdaterad efter att det nyligen renoverades. 

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 06:30-09:30

Frukost helg
kl. 07:30-10:30

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

Adress till Clarion Collection Hotel Bergmästaren

Bergskolegränd 7 79112 Falun Sverige Telefon: +46 (0)23 70 17 00
Fax: +46 (0)23 70 17 09

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt. På Hotel Bergmästaren anordnar vi insamlingar till Lettlandshjälpen och Röda korset.

Välj en hotellkedja