Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Bastion Oslo

[Total: 1    Average: 5/5]
Clarion Collection

Clarion Collection Hotel Bastion Oslo

Oslo, Norge

Välkommen till en klassisk oas, mitt i Oslo. Hotel Bastion är beläget i den föränderliga stadsdelen Kvadraturen. Här bor du i en klassisk och mysig miljö, inspirerad av de engelska boutiquehotellen.

Hotel Bastion ligger ständigt i topp på Trip Advisors lista över Oslo-hotell.

Att bo på Hotel Bastion är att leva i en klassisk och mysig miljö, inspirerad av de engelska boutiquehotellen. Alla rum är personligt inredda – inget är det andra likt. Dessutom har du utsikt över både hamnen och nya Operan från vissa av rummen. 

Hotel Bastion är beläget i stadsdelen Kvadraturen i centrala Oslo. Ett spännande område i förvandling, där flera gallerier, restauranger och designbutiker öppnat på sistone. Dessutom har du gångavstånd till Oslos största attraktioner, som Aker Brygge, Operan och shoppinggatan Karl Johan.

Hotel Bastion

Historien om Hotel Bastion tar sin början i slutet av 1800-talet, då det fanns ett hotell i kvarteren som blev utnämnt till Europas bästa. När eldsjälen Morten Mørch startade Hotel Bastion på 1990-talet ville han återskapa den statusen. Han reste runt i världen och besökte över 100 hotell för att hämta inspiration. Därför är också våra sviter och deluxerum inredda med möbler, prylar och antikviteter från Mortens resor.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut. I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till både träningsapparater, jacuzzi, solarium, separat dam- och herrbastu, samt ett utrymme för avkoppling och umgänge, där du alltid hittar något gott att dricka.

Konferens

Seilmakeriet är vårt nyaste och största rum, med plats för upp till 50 deltagare.

Hos oss kan du hålla mindre konferenser och möten i en personlig miljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen.

Vi har tre konferensrum. Seilmakeriet är vårt nyaste och största rum, med plats för upp till 50 deltagare. Skipsdekket är ett mindre rum, vackert inrett som en lounge, med plats för upp till 24 deltagare. Skippertaket är ett läckert etagerum med egen terrass och plats för 12 personer.

Hos oss har du alltid stadens utbud av sevärdheter, restauranger och nattliv runt hörnet. Vi har nära samarbeten med Oslos topprestauranger och hjälper gärna till att boka middagar och aktiviteter i anslutning till din konferens. För konferensgäster ordnar vi grupprabatter på våra hotellrum.

Matsal

I vår matsal äter du i en lugn och charmig atmosfär. Inredningen är mysig, med dova färgskalor och Chesterfieldmöbler, inspirerad av den engelska kolonialstilen.

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

För dig som vill äta middag på stan har vi ett nära samarbete med flera av Oslos topprestauranger, som Statholdergaarden, Statholderens Danske Krostue och Bent Stiansen. Som gäst hos oss bjuds du alltid på en apertif på dessa ställen.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 06:30-09:30

Frukost helg
kl. 07:30-10:30

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00


Adress till Clarion Collection Hotel Bastion

Skippergaten 7 0152 Oslo Norge Telefon: +47 22 47 77 00
Fax: +47 22 33 11 80

 

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt. På Hotel Bastion engagerar vi oss extra mycket i att vårda människorna runt omkring oss. Våra gäster grattas på födelsedagen och bjuds in till speciella gästkvällar.

Välj en hotellkedja