Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Bakeriet Trondheim

[Total: 1    Average: 4/5]
Clarion Collection

Clarion Collection Hotel Bakeriet Trondheim

Trondheim, Norge

Välkommen till en lugn oas, mitt i historiska Trondheim. Hotel Bakeriet är beläget i stadens charmiga gamla bykvarter. Här bor du i en historisk miljö, präglad av husets långa bakgrund som bageri.

På Hotel Bakeriet bor du i en historisk miljö, präglad av dess långa bakgrund som bageri. Överallt hittas utställningar och utsmyckningar från forna tider. De vackra rummen från 1800-talet är ursprungligen bageriets arbetarbostäder. Än i dag vaknar du till doften av nybakat från hotellets kafé.

Hotel Bakeriet är beläget på Trondheims äldsta handelsgata, i stadens charmiga gamla bykvarter. Här har du stadens utbud av butiker och restauranger runt hörnet. Dessutom ligger stadens sevärdheter på behagligt avstånd, som Nidarosdomen, Munkholmen och Kristianstens fästning.

Hotel Bakeriet har en lång och spännande historia. Huset byggdes efter Trondheims två stora bränder i mitten av 1800-talet, som ett av Europas mest moderna bagerier. 12 000 människor fick sitt dagliga bröd från bageri Halseth, som länge drevs av uppfinningsrika Adolf Halseth. Bland annat byggde han sitt eget kraftverk och en underjordisk elektrisk järnväg som gick till lagret ett par hus bort.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

Vi vet värdet av att kunna hålla igång träningen, även när man är på resa. På Hotel Bakeriet har du tillgång till vårt egna gym mellan 06:00 och 22:30. Här kan du träna både motion och styrka på löpband, cykel och multiträningsapparat, med en hänförande utsikt över staden och Trondheimfjordens inlopp.

Konferens

Vi har två konferensrum som har plats för upp till 60 personer.

Hos oss kan du hålla möten och konferenser i en historisk miljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen.

Vi har två konferensrum som har plats för upp till 60 personer och är utrustade med trådlöst internet och AV-utrustning. Vi hjälper gärna till att boka middagar och aktiviteter i anslutning till din konferens.

Relax & SPA

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till bastu och ångbad, samt ett utrymme för avkoppling och umgänge, där du alltid hittar något gott att dricka.

Från relaxavdelningen når du även vår stora takterrass, med en hänförande utsikt över staden och Trondheimfjordens inlopp. Slå dig ner och titta på när båtarna från Hurtigruten lägger till.

Matsal

I vår matsal äter du i en stillsam, modern miljö som minner om hotellets historia. Matsalen ligger i byggnadens gamla innergård, och här hittar du bland annat gamla bakugnar från tiden då huset tjänade som bageri.  

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost vardagar
kl. 06:30-09:30

Frukost helg
kl. 07:30-10:30

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

Adress till Clarion Collection Hotel Bakeriet

Brattørgata 2 7010 Trondheim Norge Telefon: +47 73 99 10 00
Fax: +47 73 99 10 01

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt. På Hotel Bakeriet uppmuntrar vi alla våra gäster att leva hälsosamt och aktivt liv, och erbjuder kartor över närliggande promenad- och löpspår.

Välj en hotellkedja