Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Atlantic Sandefjord

[Total: 2    Average: 3.5/5]
Clarion Collection

Hotel Atlantic Sandefjord

Sandefjord, Norge

Välkommen till en marin oas, mitt i historiska Sandefjord. Hotel Atlantic är beläget i centrala Sandefjord, ett stenkast från både järnvägsstationen och hamnen. Här bor du i en anrik miljö, med en inredning som härstammar från tidigt 1900-tal.

 

På Hotel Atlantic bor du mitt i Sandefjords marina historia. Hela hotellet är ett levande museum, med utsmyckningar som berättar om valfångsten och dess betydelse för byn. Här bor du i en anrik miljö, vars inredning härstammar från tidigt 1900-tal. 

Hotel Atlantic är beläget mitt i centrala Sandefjord, ett stenkast från både järnvägsstationen och hamnen. Här har du nära till stadens utbud av butiker, restauranger och kaféer. Dessutom har du Sandefjords största attraktioner på behagligt avstånd, som Hvalfangstmuseet, viktingaskeppet Gaia och Southern Actor.

Området som Hotel Atlantic ligger i har en lång och spännande historia. Sandefjord var länge en viktig hemmahamn för landets valjägare. Härifrån gick den första valexpeditionen till Atlanten 1905, knappt tio år innan Hotel Atlantic byggdes. Valfångsten avtog på 1960-talet, men än i dag lever denna viktiga era kvar – i Hvalfangstmuseet, i det berömda Hvalfangstmonumentet, samt på Hotel Atlantic.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I vår relaxavdelning på översta våningen finner du en avslappnad atmosfär, med tillgång till bastu och solarium, träningsapparater och massagestolar. Här finns också ett utrymme för avkoppling och umgänge, där du alltid hittar något gott att dricka. Badrockar finns för utlåning i receptionen, där du också köper poletter till solariet och massagestolarna.

Konferens

Vi har fyra mötesrum, som rymmer upp till 100 deltagare i biosittning. 

Hos oss kan du hålla konferenser, fester och möten i en historisk miljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen.

Alla rum har modern teknisk utrustning. Dessutom har du möjlighet att hyra en stor festsal som ligger i anslutning till hotellet. Festsalen är en magnifik lokal från 1914, som med sina tillhörande salonger är perfekt för större fester och bröllop.

Vi hjälper gärna till att ordna middagar och aktiviteter i anslutning till ditt evenemang, oavsett om det är en affärsmässig konferens eller ett kärleksfullt bröllop.

Matsal

I vår matsal äter du i en lugn och harmonisk miljö, präglad av stadens marina historia. Bland utsmyckningarna hittas bland annat en sjöbod från 1800-talet, som ger en charmig känsla av svunna tider. 

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Frukost
Vardagar
kl. 07:00 – 10:00
Helg
kl. 08:00 – 11:00

Eftermiddagsfika
kl. 15:00 – 18:00

Kvällsmat
kl. 18:00–21:00

Adress till Clarion Collection Hotel Atlantic

Jernbanealléen 33 3201 Sandefjord Norge Telefon: +47 33 42 80 00
Fax: +47 33 42 81 00

 

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt.

Välj en hotellkedja