Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Arcticus Harstad

[Total: 1    Average: 4/5]
Clarion Collection

Clarion Collection Hotel Arcticus Harstad

Harstad, Norge

Välkommen till en naturnära oas, mitt i Harstad. Hotel Arcticus ligger vackert beläget vid gamla hamnen, med utsikt över hav och fjäll. Här bor du i en modern miljö, präglad av konst, musik och kultur. I folkmun kallas det helt enkelt ”Kulturhushotellet”.

På Hotel Arcticus bor du i en modern miljö, präglad av konst, musik och kultur. I folkmun kallas det helt enkelt ”Kulturhushotellet”. Överallt hittas konstverk av några av Norges mest kända konstnärer, som Kari Christensen och Geir Stormoen. Flera kända kulturpersonligheter, från Willy Nelson till Rolf Wesenlund, har genom åren bott på Hotel Arcticus.

Hotel Arcticus ligger centralt beläget vid gamla hamnen i Harstad, med utsikt över hav och fjäll. Här ligger några av Norges bästa restauranger, som De 4 Roser och Hoelstuene. Dessutom har du Harstads största sevärdheter på behagligt avstånd, som Trondenes Kirke och Båtbyggermuseet.

Hotel Arcticus byggdes 1992 som en del av Harstads Kulturhus. Huset är en gammal industribyggnad där det tidigare fanns en korvfabrik. Med tiden har hela området byggts om för att skapa en kulturell mötesplats, med konserter och bibliotek, där hotellet är en viktig del.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till bastu och träningsmöjligheter, samt ett utrymme för avkoppling och umgänge, där du alltid hittar något gott att dricka.

Vi vet värdet av att kunna hålla igång träningen, även när man är på resa. På Hotel Arcticus tränar du gratis i vårt egna gym, utrustat med löpband, träningscykel, roddmaskin och multigym.

I Harstad finns en levande golfkultur. Vi samarbetar med en närliggande 9-hålsbana och kan erbjuda förmånliga golfpaket med greenfee.

För dig som gillar att åka skidor har Harstad ett utmärkt utgångsläge. Både utförs- och längdskidåkning finns i närheten. Bara tre kilometer bort hittar du flera härliga spår för längdskidåkning. Fem kilometer från hotellet finns en alpin backe för utförsåkning.

Hotel Arcticus Matsal
Restaurang

I vår matsal, belägen i nivå med kajen, har du en fantastisk utsikt över havet och fjälltopparna. Vid frukosten ser du Hurtigruten passera direkt utanför fönstret.

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider för restaurangen

  • Frukost vardagar: kl. 06:30-09:30
  • Frukost helg: kl. 07:30-10:30
  • Eftermiddagsfika: kl. 15:00-18:00
  • Kvällsmat: kl. 18:00-21:00
Hotel Arcticus
Konferens

Vårt konferensrum rymmer upp till 80 deltagare i biosittning. Rummet är 100 kvadratmeter stort och är utrustat med modern konferensutrustning.

Hos oss kan du hålla konferenser och möten i en kulturell miljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen.

Du har alltid stadens utbud av sevärdheter, restauranger och nattliv runt hörnet. Vi hjälper gärna till att boka middagar och aktiviteter i anslutning till din konferens.

Adress till Clarion Collection Hotel Arcticus

Havnegaten 3 9480 Harstad Norge Telefon: +47 77 04 08 00
Fax: +47 77 04 08 00

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt. På Hotel Arcticus engagerar vi oss dessutom i flera lokala idrottslag och skänker pengar till Children’s Burn Foundation. Genom vårt miljöarbete har vi reducerat hotellets avfallsmängd med 65 procent.

Välj en hotellkedja