Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Amanda

[Total: 1    Average: 4/5]
Clarion Collection

Hotel Amanda Haugesund

Haugesund, Norge

Välkommen till en kulturell oas, mitt i hjärtat av Haugesund. Hotel Amanda är centralt beläget vid Haugesunds kajkant. Här bor du i ett hotell fyllt av spännande filmkuriosa, med vacker utsikt över Smedasundet.

Att bo på Hotel Amanda är att leva mitt i Haugesunds kulturella historia, med vacker utsikt över Smedasundet. 

Namnet är hämtat från Amandapriset, Norges egen Oscar, och hotellet har en stark anknytning till Norwegian International Film Festival som anordnas i staden en gång per år. Överallt hittar du filmaffischer och bilder på kända skådespelare.

Hotel Amanda har en lång historia i staden. Huset byggdes redan 1903 och fungerade som hotell ända fram till 1950-talet. Efter att i några decennier varit kontor och butiker blev det åter hotell 1989. Sedan dess har Hotel Amanda spelat en central roll i Haugesunds många kulturella evenemang, som filmfestivalen och Sildajazzen.

På Hotel Amanda engagerar vi oss extra mycket i gästernas välmående. Vi guidar till joggingspår nära hotellet, lånar ut reflexvästar och arrangerar en särskild aktivitetsdag en gång i veckan, med golf, vandringar och quiz.

Konferens

Hos oss kan du hålla konferenser och möten i en kulturell och sjönära miljö – oavsett om du vill övernatta eller bara stanna över dagen. 

Vi har två mötesrum, med plats för både större konferenser och mindre styrelsemöten. Vårt största konferensrum Åndenehsu rymmer upp till 70 deltagare i biosittning. Vårt mindre mötesrum Ørneredet lämpar sig väl för styrelsemöten och rymmer upp till 24 deltagare. Båda rummen ligger avskiljt och lugnt på andra våningen.

Du har alltid stadens utbud av sevärdheter, restauranger och nattliv runt hörnet. Vi hjälper gärna till att boka middagar och aktiviteter i anslutning till din konferens.

Matsal

I vår matsal äter du i en lugn miljö, med en enastående utsikt över Smedasundet. Lokalen är charmigt inredd med bilder på norska skådespelare som vunnit Amandastatyetten. På sommaren njuter du av din måltid på vår uteservering, där du känner doften av havet och hör båtarna komma och gå.

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

Frukost
Vardagar
kl. 06:30-09:30
Helg
kl. 07:30-10:30

Eftermiddagsfika
kl. 15:00-18:00

Kvällsmat
kl. 18:00-21:00

 

Adress till Clarion Collection Hotel Amanda

Smedasundet 93 5501 Haugesund Norge Telefon: +47 52 80 82 00
Fax: +47 52 72 86 21

WE CARE
WeCare är en viktig del av företagskulturen och tänkesättet på Nordic Choice. Vi arbetar långsiktigt för att skapa en miljövänlig verksamhet för både människor och miljö runt omkring oss. Alla våra hotell är miljöcertifierade med Svanen och den internationella miljöstandarden ISO 14001. Dessutom uppmuntrar vi alla våra gäster att välja en hälsosam livsstil, i receptionen kan vi berätta om olika aktiviteter och träningsformer du kan utöva på eller nära hotellet.

Välj en hotellkedja