Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Victoria Jönköping

[Total: 2    Average: 3.5/5]
Clarion Collection

Clarion Collection Hotel Victoria Jönköping

Jönköping, Sverige

Välkommen till en lugn oas, mitt i historiska Jönköping. Hotel Victoria ligger i den vackra stadsdelen Väster. Här bor du i en klassisk och tidlös miljö, präglad av Jönköpings historia som staden där tändstickan uppfanns. Clarion Collection Hotel Victoria Hotellet är centralt beläget, i en gammal och vacker del av Jönköping, endast 250 m från centralstationen.

Boka här

Boka och se priser

Restauranger och shopping hittar du alldeles runt hörnet. Hotellet har en relaxavdelning med bastu och träningsredskap. Garage finns i anslutning till hotellet mot avgift. Eftermiddagskaffe, kvällsbuffé och tidning bjuder vi på.

På Hotel Victoria bor du i en klassisk och tidlös miljö, mitt i Jönköpings historia och kultur. Överallt i den anrika byggnaden finns utsmyckningar och tavlor som berättar om Jönköping som staden där tändstickan uppfanns. 

Hotel Victoria är beläget i den vackra stadsdelen Väster i centrala Jönköping. Här har du ett stort utbud av restauranger, nattliv och shopping runt hörnet. Dessutom ligger Jönköpings attraktioner på behagligt avstånd, som Tändsticksmuseet och John Bauers Museum.

Hotel Victoria har en lång och spännande historia. Huset byggdes 1882 på initiativ av Ebba Ramsay, en författare och vårdpionjär som drev ett hem för epileptiker och förståndshandikappade barn. För att få bukt med dåtidens utbredda alkoholism startade hon även ett alkoholfritt värdshus i källaren. Än i dag sägs det att Ebbas spöke lever kvar i rum 426 på hotellets vindsvåning.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I vår relaxavdelning har du möjlighet att både höja pulsen och koppla av. Beläget på två våningar i den gamla Victoriasalen har du här tillgång till löpband, motionscykel, bastu, duschar och en avkopplande soffgrupp med TV. För er som bastar bjuder vi på svalkande öl direkt ur kranen.

Konferens på Hotel Victoria

Konferenslokaler för 1-90 person. Lokala utställningar om hotellets historia och om Jönköping finns året runt på hotellet. Vi erbjuder 3 stycken funktionella och trevligt inredda konferenslokaler med kapacitet för 8-90 personer. Lämna lugnt över allt det praktiska till oss. Vi erbjuder en komplett konferensservice, inklusive förbeställda luncher och middagar. I vår avspända och ombonade miljö känner du dig både lugn och avslappnad.

Mera om Clarion Hotel Victoria

Victoria har en speciell historia som ni kommer att märka av på hotellet. Det ligger i gamla Jönköpingskvarter och byggnadens ursprung är väl bevarat, med många vackra och omsorgsfullt restaurerade detaljer. Utställningar runtom i hotellet ger inte bara en bild av byggnadens tidigare liv, med bl a radiomottagare från 1900-talets första hälft. Här berättas också om tändstickorna, som gjorde Jönköping känt världen över.

 

Adress till Clarion Collection Hotel Victoria

F. E. Elmgrens gata 5 55113 Jönköping Sverige Telefon: +46 (0)36 71 28 00
Fax: +46 (0)36 71 50 50

Välj en hotellkedja