Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Drott Karlstad

[Total: 1    Average: 4/5]
Clarion Collection

Clarion Collection Hotel Drott Karlstad

Karlstad, Sverige

Välkommen till en hotellpärla mitt i Karlstad. Hotel Drott är beläget 50 meter från Karlstads centralstation, i en historisk byggnad präglad av jugendstilen. Med populära Drott Bar i huset är hotellet en självklar mötesplats för lokalbefolkningen.

Boka här

Boka och se priser

På Hotel Drott finns Värmlands näst äldsta hiss!

Att bo på Hotel Drott är att leva mitt i Karlstads historia och kultur. Byggnadens jugendstil lever kvar i stuckaturer och den drygt tre meter höga takhöjden. Vår restaurang, Drott Bar, är en självklar mötesplats för lokalbefolkningen. 

Hotel Drott är beläget mitt i Karlstad, endast 50 meter från centralstationen. Runt hörnet har du stadens utbud av restauranger, butiker och köpcentrum. Karlstads stora attraktioner ligger på behagligt avstånd, som Karlstads Teater, Nöjesfabriken, Karlstad CCC, Löfbergs Lila Arena och Sandgrundsudden.

Hotel Drott har en lång och spännande historia. Byggnaden uppfördes 1909, som förutom ett hotell också inhyste ett bageri, en bank, exklusiva paradvåningar och tre berömda fotografer. Där det i dag ligger en matsal fanns länge en biograf.

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21:45 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

I anslutning till hotellet ligger Drott Bar, en populär oas som blivit en självklar mötesplats för lokalbefolkningen. Här kan du hålla enklare affärsmöten i sköna fåtöljer eller avsluta dagen med en after work. Miljön är utmärkt för att träffa både vänner eller affärsbekanta.

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till både bubbelpool och bastu, samt ett utrymme för avkoppling och umgänge, där du alltid hittar något gott att dricka.

Clarion Collection Hotel Drott Drink
Drott Bar

Vår hotellrestaurang, Drott Bar, har blivit en populär mötesplats för lokalbefolkningen. Här kan du hålla enklare affärsmöten i sköna fåtöljer, avsluta dagen med en after work eller äta vår populära Teatersupé. 

Drott Bar är en självklar mötesplats i Karlstad. Här hittar du alltid något gott att äta och dricka. Visst är vi berömda för vår populära räksmörgås, men här finns mycket mer på menyn: små delikata förrätter, välsmakande varmrätter och kvällens buffé.

Med både opera och teater på ett stenkasts avstånd kan vi erbjuda en rad olika ”teaterpaket”, som vår trerättermiddag inklusive inträdesbiljett för 795 kronor.

På helgerna kan du dessutom njuta av vår populära brunchbuffé, fullproppad med godsaker som ägg, bacon, sallader, amerikanska pannkakor, helgens soppa och självklart någon härlig dessert.

Dessutom har du möjlighet att beställa hem mat via vår cateringservice. Vi levererar eller du hämtar. Självklart håller vår catering samma höga kvalitet som maten vi serverar i restaurangen.
Öppettider

  • Söndag–torsdag från kl. 17:00
  • Fredag från kl. 16:00
  • Lördag från kl. 11:30

Vid förfrågan ring oss på telefonnummer 054 – 10 10 10

Clarion Collection Hotel Drott Utsidan
Konferens

Hos oss kan du hålla möten och konferenser i en historisk miljö. Vi har tre konferensrum, som lämpar sig för både mindre möten och mellanstora konferenser.

Jägaren är ett traditionellt konferensrum med upp till 60 deltagare. Vårt styrelserum lämpar sig för möten med max 18 deltagare. Tornrummet är ett charmigt klubbrum i äldre engelsk stil som passar bra för det mindre mötet med upp till 12 personer.

Frukost- och lunchmöten kan arrangeras i någon av våra matsalar.

Clarion Collection Hotel Drott Matsal
Matsal

I vår matsal äter du i en lugn och ljus miljö. Matsalen är belägen i den före detta biografen Drott, där lokalen renoverats och taket öppnats upp med ett rejält ljusinsläpp. 

Här startar du dagen med en ekologisk frukostbuffé. Kaffe och te, färsk frukt och isvatten står framdukat hela dagen. Dessutom bjuder vi på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid under kvällen.

Öppettider

  • Frukost vardagar kl. 06:30-10:00
  • Frukost helg kl. 08:00-11:00
  • Eftermiddagsfika kl. 15:00-18:00
  • Kvällsmat kl. 18:00-21:00

Adress till Clarion Collection Hotel Drott

Järnvägsgatan 1 65225 Karlstad Sverige Telefon: +46 (0)54 10 10 10
Fax: +46 (0)54 18 99 30

WE CARE
Genom vårt program WeCare tar vi ansvar för människorna och miljön runt omkring oss. Vårt hotell är miljöcertifierat. Vi främjar etisk handel, samarbetar med UNICEF och räddar 100 kvadratmeter regnskog för varje köpt hotellnatt.

Välj en hotellkedja