Allt om hotell – en guide i övernattning

Time Hotel

[Total: 2    Average: 3.5/5]
Best Western

Hotel Time Stockholm

Vasastan Stockholm, Sverige

Best Western Time Hotel har 144 rum, varav 15 är modernt utrustade studios med kök för längre vistelser. Hotellet ligger centralt i den vackra och lugna stadsdelen Vasastan i norra delen av Stockholm. I den luftiga lobbyn finns ett flertal sittgrupper och en lobbybar med en lättare barmeny. Här samlas gärna våra gäster.

Hotell rum på Time Hotel

Rummen som alla har platt 32″ LCD TV är inredda i flera färgkombinationer med en spännande klassisk modern stil.

Alla rum har parkettgolv och badrummen golvvärme. De flesta rum har även en fransk balkong med glasad front vilket ger en härligt rymlig känsla. På hotellets översta våning finner ni även våra terassrum med vidsträckt utsikt över Vasastans takåsar. Fritt trådlöst internet med hög kapacitet erbjuds till alla hotellets gäster. Likaså fri tillgång till relaxrum med bastu.

Hela hotellet är rökfritt.

Bra miljöpolicy på Time Hotel

Best Western Time Hotel blev i februari 2010 ett Svanenmärkt hotell.
Välj ditt BestWestern hotell och Boka NU!

Att bo på ett Svanenmärkt hotell betyder att du väljer ett hotell som tar ansvar och har klarat Svanens hårda miljökrav. De hotell som blivit Svanenmärkta måste hela tiden utveckla sitt miljöarbete och kontinuerligt arbeta för att bli ännu bättre. För att uppnå detta följer vi en handlingsplan för att vara miljövänliga inom energiförbrukning, vattenförbrukning, kemikalier och avfallshantering. Miljöarbetet hos oss bedrivs långsiktigt och genomsyrar hela verksamheten.
Alla i personalen, från receptionisten du möter vid incheckning till vår husfru och frukostvärdar är engagerade.

Planet Fitness Spa

Hälsoklubben Planet Fitness, som öppnade 2004, ligger i närheten av Best Western Time Hotel, i fastigheten Norrtullpalatset.

Planet Fitness erbjuder ett fullt utrustat gym med över 50 styrkemaskiner, en konditionsavdelning med över 40 maskiner, konditionspass, pool, jacuzzi, hårfrisör & en SPA avdelning.

Som gäst hos oss på Best Western Time Hotel erbjuder vi dig förmånliga erbjudande på Planet Fitness aktiviteter. Passa även på att testa ett utav våra SPA erbjudande. Läs mer om våra SPA paket!

Kuriosa

Våren 2006 påbörjades arbetet med att bygga Best Western Time Hotel. På denna plats fanns tidigare Hotel Haga, som i drygt 15 år ägts av Reshi Chibba och hans familj. Det gamla hotellet som var 2 våningar högt fick en påbyggnad samt en helt ny byggnad uppfördes utmed Vanadisvägen. Det nya hotellet är nu sju våningar högt inklusive en indragen takvåning med terrass. Hotellet har 144 rum inklusive 15 st studios med kök, en frukostmatsal och ett relaxrum med bastu. I den luftiga lobbyn med ett flertal sittgrupper finns en lobbybar. För de bilburna finns garage i hotellet.

Torg och söderläge

Fasaden mot Vanadisvägen präglas av bl. a. franska balkonger med glasfront. Flanörerna längs Vanadisvägen kan beskåda en mörkröd putsad fasad där det förekommer glas och aluminium. I bottenvåningen är det inslag av natursten. Det ska synas att det är ett hotell. Utmed Vanadisvägen där även hotellets entré finns har ett torg uppförts som har soligt söderläge. Här finns även en restaurang samt en matvarubutik. Torget är tänkt att befolkas och hotellets lobbybar och restaurangen kommer att ha uteplatser här under sommarhalvåret. Det ska vara en trivsam plats i denna del av Vasastan som tidigare varit lite avsides.

Spännande hotell

”Vi ville skapa ett spännande hotell som förknippas med en avslappnad, modern och hemtrevlig atmosfär och som dessutom ger värde för pengarna”, säger Reshi Chibba, som driver hotellet tillsammans med sin familj. ”Gästen ska känna sig som hemma och vara bekväm med att stanna på hotellet oavsett om han/hon vill ta upp datorn och jobba, ta en drink med vännerna, eller bara titta på TV.”

Välkänd hotellprofil

Reshi Chibba är en välkänd hotellprofil i Stockholm och har många år arbetat för Elite Hotels. Under kedjans expansionsfas var han medlem i företagets ledningsgrupp och
hade en period även delat regionansvar för sex olika hotell. I totalt 12 år var han hotelldirektör för Elite Palace Hotel. Sin hotellutbildning fick Reshi Chibba vid Salzburger Hotelfachschule i Österrike. De första anställningarna hotellbranschen hade han i Österrike och Schweiz.

Bilder från Time Hotel

Välj en hotellkedja