Allt om hotell – en guide i övernattning

Hotel Terminus

[Total: 2    Average: 4.5/5]
Best Western

Hotel Terminus Stockholm

Stockholm, Sverige

Best Western Hotel Terminus är ett familjeägt fyrstjärnigt hotell med traditionell atmosfär och personlig service. Hotel Terminus fasad mitt emot Centralen med Klara Kyrka i bakgrunden har sedan snart 100 år varit ett välkänt blickfång för Stockholmsbesökare.

Hotellet uppskattas av såväl affärsmän som turister tack vare sin genuina prägel och sitt centrala läge med omedelbar tillgång till alla trafikkommunikationer. Tillgång till bubbelpool, dam & herr bastu, duschar, ett solarium, samt en sittgrupp där man kan ta igen sig. Äter gör du på Kasper Restaurang & Bar är ett populärt mat och drop-in ställe.

Med direkt ingång från hotellobbyn och från Vasagatan är Kasper lättillgängligt för såväl hotellgäster som för besökare utifrån. Middagsätande hotellgäster och gäster utifrån blandas med drop-in gäster som kopplar av med ett glas vin eller öl i baren. I à la carte menyn ingår kött och fiskrätter samt barrätter i form av husmanskost, smörgåsanrättningar, sallader med mera.

På sommaren finns det även en uteservering.
Välj ditt BestWestern hotell och Boka NU!

Hotellrum på Hotel Terminus

Alla 155 rum är av varierande storlek och individuellt inredda i klassisk stil med hög komfort. De ursprungliga inredningsdetaljerna är sedan länge utbytta, men känslan av den gamla gedigna hotellmiljön och all dess charm finns kvar. De 155 rum som hotellet rymmer är till stor del olika i sin storlek och utformning. Många rum har högt i tak med vackra stuckaturer och samtliga rum är funktionellt inredda med möbler och textilier i klassisk stil med antingen parkett eller heltäckningsmatta på golvet.

Alla rum har en bekväm arbetsplats och trådlöst bredband finns tillgängligt i hela hotellet. Ett nytt tv system är installerat i alla rum.

Enkelrum

Samtliga enkelrum är funktionellt inredda med möbler och textilier i klassisk stil med en komfortabel säng, en bekväm fåtölj, en praktisk arbetsplats med trådlöst bredband, ett nyligen installerat tv system, och badrum med antingen dusch eller badkar. Rummen har antingen parkettgolv eller heltäckningsmatta. Enkel Superior rummen är något större och har även en mer generös sittplats.
Samtliga rum är rökfria.

Trappan som leder upp från lobbyn till hotellvåningarna påminner oss om gamla tider.

Trappstegen av vit marmor och det välvda fönstret med färgade glasinläggningar i trapphuset är från 1909 då det gamla patricierhuset från 1860- talet förvandlades till hotell.

Hotell Terminus historia

I juni år 1751 härjade en stor och våldsam brand i hela klarakvarteret, då trähuset förstördes till grunden. Det var en rejäl brand som p.g.a. en stark vind även satte eld på flera kvarter på Södermalm, efter branden när tomten skulle bebyggas igen uppfördes här istället ett stenhus med fasaden mot Klara Vattugränd. Huset byggdes till i etapper och fick sin nuvarande utformning mot Vasagatan 1864 och 1884. Det beboddes av ägarna och gick i arv i olika släkter.

Redan på 1600-talet var tomten Uggleborg bebyggd med ett trähus och en stor trädgård sluttade ner mot Klara sjö – vilken då täckte hela nedre delen av Vasagatan mot Tegelbacken.

1908-1909 byggdes fastigheten dock om från familjehus till hotell och en femte våning kom till. Byggnaden innehöll då 85 rum. Under 30- 40- och 50-talen moderniserades hotellet successivt. Toaletter installerades
i de flesta rummen, och bad och dusch i en del.

Välj ditt BestWestern hotell och Boka NU!

Sedan slutet av 70-talet har utbyggnader skett mot Klara Vattugränd och en sjätte våning har även byggts till, så att hotellet idag omfattar 155 rum.

Hotellfakta

  • Hotellet är fortfarande i privat ägo och drivs sedan 1966 av familjen Ramén
  • Förstklassigt fyrstjärnigt hotell
  • Antal rum är 155
  • Rumstyper Enkelrum, Enkel Superior, Queensizerum, Kombirum, Dubbelrum, Dubbel Deluxe
  • Badkar och/eller dusch finns i alla rum
  • Telefon & TV finns i alla rum
  • Trådlöst bredband finns i alla rum och ingår i rumspriset
  • Bagagerum finns vid hotell lobbyn

Frukost

Frukostbuffén är uppdukad varje morgon i Café Terminus och ingår när du bor på Terminus!
Måndag – fredag 06:30-10:00
Helger 07:30-11:00

Roomservice

Alla dagar 08:-22:00
30:- per person

Parkering

Närmast hotellet ligger
Continentalgaraget
(infart från Vasagatan)

Konferens

Dåliga konferensmöjligheter, små möten i stil med styrelsemöten går dock att ordna. Ett konferensrum finns för max 10 personer.

Restauranger

Café Terminus har öppet för lunch Måndag till fredag 11:00-14:00
Kasper Restaurang & Bar
har öppet för middag (à la carte)
(även med uteservering på sommaren)
Måndag – torsdag 14:00-24:00
Fredag 14:00-01:00, Lördag 12:00-01:00
Söndag 14:00-22:00

Relax

Relaxavdelning finns med bubbelpool, solarium och bastu.

Öppettider

Hotellet är öppet alla dagar och bemannat dygnet runt (stängt Julhelgen)

Utcheckning

Sker senast klockan 12:00

Best Western Hotel Terminus
Vasagatan 20
P.O. Box 271
SE- 101 25 Stockholm Sverige

Bilder från Hotell Terminus

Välj en hotellkedja